• Marieke ontdekt…

  Hi!

  Wat super leuk dat jullie op mijn eerste en hopelijk nog lang niet laatste blogje zijn beland. Ik ga af en toe een verhaaltje schrijven voor Lief voor je Leif over mijn leven op het prachtige Antilliaanse eiland Bonaire! Zal ik me eerst maar even voorstellen?:-)

  Ik ben Marieke Blaauw, 20 jaar oud en sinds 16 februari 2016 woonachtig op Bonaire. Momenteel ben ik enorm zoekend naar mijn passie, mezelf en naar alle mooie dingen wat het leven te bieden heeft. Stiekem ben ik een beetje weg gevlucht uit Nederland. De eeuwige druk om te studeren en mezelf en anderen te overtreffen werd mij te veel. Daarom heb ik besloten om het koude kikkerlandje te verlaten en te vertrekken naar een warmere gemeente van Nederland!

  Dus, toen heb ik alles in Nederland achter gelaten en ben ik vertrokken? Yes I did! Ik heb me uitgeschreven van mijn opleiding, ontslag genomen en werk gaan zoeken op Bonaire. Binnen no time had ik een job, heb ik mijn ticket geboekt en anderhalve maand later zat ik 8000 km verderop!

  Ik moet eerlijk toegeven, de eerste maand hier was pittig. Na een weekend genieten van vrienden en familie viel het afscheid me zwaar. En daarna zat ik alleen op een eiland waar ik nog maar heel weinig mensen kende. Ik kreeg veel tijd om na te denken en dat is confronterend. Maar ik ben blij dat ik mezelf de kans heb gegeven. Ik heb het nodig. En nu, na anderhalve maand op het eiland, begint mijn leventje hier vorm te krijgen. Ik breng mijn dagen door met werken, kitesurfen, zwemmen, snorkelen, lezen en vooral met mezelf. En dat laatste is toch wel iets heel erg goeds. Want zodra je tevreden kan zijn met jezelf, met alleen zijn, met jezelf als beste vriend, dan heb je het héél erg goed voor elkaar!

  Afgelopen week las ik het boek De Alchemist van Paulo Coelho (echt een aanrader trouwens). Een simpel zinnetje uit dit boek wat me enorm is bijgebleven:  “Als je je hart goed kent, zal het je nooit kunnen overvallen”.

  Think about it!

  Liefs en tot de volgende keer,

  Marieke

  Je kunt me volgen op Instagram!

  Marieke

  ''20 jaartjes oud. Op zoek naar haarzelf en de mooiste momenten in het leven. Wonende op Bonaire, Caribisch Nederland. Horecaliefhebber en -medewerker. Gek op goed eten, lekkere wijntjes, zonnige dagen, goeie gesprekken en fijne mensen om haar heen. Elke dag bezig met het creëren van haar eigen #happinessmomentje.''

 • lekker lezen

  4 gedachten over “Marieke ontdekt…

  1. Marian schreef:

   Hé Marieke,
   Wat heb je dat mooi geschreven!
   Ik hoop dat je daar vind waar je naar op zoek bent…Ik gun je een fijn en zonnig bestaan in dat prachtige paradijs! Vind het erg leuk om zo wat van je te horen en te zien…wij blijven je zeker volgen..!

   Lieve groetjes vanuit Nederland

   Marian

  2. Jaap vos schreef:

   Dag marieke
   Ik vond laatst iets wat ik wel mooi vond ik hoop dat je er wat aan hebt Als je mag dromen, dan heb je geen woorden van anderen nodig. Mogen dromen geeft je herinneringen vleugels. Leren omgaan met de dood van iemand die je lief is, is geen kwestie van achter je laten, vergeten, verwerken, voorgoed verleden tijd. Het is de balans zoeken tussen verder gaan, en je blijven voeden met de herinneringen aan degene die er niet meer is. Het is de tijd nemen. Zo lang je nodig hebt. Leren omgaan met de dood is geen kwestie van de dood een plekje geven, maar is een kwestie van de liefde voor hem of haar een levenslang plekje geven. In je hart.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *