fbpx

Blogs

Robin Greefhorst

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Robin maakt de prachtigste dingen van keramiek vanuit haar studio Bloei. Ik werd zo blij van haar Instagram en al het moois dat ze maakt, dat ik haar vroeg haar (inspirerende) verhaal te delen. Robin vertelt in deze blog over haar levenspad en het ondernemen.

Robin: Op mijn zeventiende verhuisde ik van Eindhoven naar Amsterdam, omdat ik meer wilde zien dan alleen Brabant en heel veel zin had in een nieuw avontuur. Ik koos de opleiding pedagogiek omdat ik ‘iets met kinderen’ wilde studeren. Wat precies wist ik eigenlijk niet. Van jongs af aan paste ik altijd al op, op nichtjes en neefjes en mijn negen jaar jongere broertje, dit leek dus een goede optie voor mij. Eenmaal begonnen aan de studie genoot ik enorm van het studentenleven en vond ik de opleiding ook wel prima. Ik ben tijdens mijn studie twee keer naar het buitenland geweest voor een stage (Zuid-Afrika en India) en ik heb ook zeker veel geleerd, maar toch voelde het nooit alsof dit ECHT mijn ding was. 

Rusteloos
Na mijn afstuderen heb ik veel verschillende dingen gedaan. Ik ben een tijd au-pair geweest, barista, recruiter bij een tech bedrijf en mijn laatste fulltime baan was in de kinderopvang. Enorm verschillend allemaal! Ik kon nooit echt mijn draai vinden en was altijd rusteloos. Bij elke nieuwe baan die ik kreeg kwam dit gevoel weer naar boven. Terugkijkend zie ik nu in dat die rusteloosheid kwam doordat ik het lastig vond om voor een baas te werken. Je bent altijd aan het werk voor iemand anders zijn droom en passie. Tijdens deze jaren droomde ik vaak van mijn eigen bedrijf, hoewel ik nog geen idee had in welke richting. Maar dat dat eigen bedrijf er ooit zou komen, dat wist ik zeker. 

Investeren in mezelf
In juli 2018 ben ik gaan samenwonen met mijn vriendin en verkocht ik mijn koophuis in Amsterdam. Veel mensen hadden er waarschijnlijk voor gekozen de overwaarde te investeren in een nieuw koophuis, maar ik heb ervoor gekozen de overwaarde in mijzelf te investeren. Na jaren te hebben gewerkt (zonder passie voor wat ik deed), was ik moe en op. Ik had enorm de behoefte om een tijdje even helemaal niks te doen. En dat deed ik. Ik nam ontslag en ging de weken die daarop volgden alleen maar dingen doen die ik leuk vond. Een plan was er niet, ik wilde vooral niks hoeven. Ik had eindelijk de tijd om de dingen te doen waar ik normaal niet aan toe kwam. Ik schreef mij in voor een cursus keramiek van 3 maanden, elke maandagochtend van half 10 tot 12. Dit is de beste beslissing van mijn leven geweest, want toen ik eenmaal begon wilde ik niet meer stoppen. Love at first clay! 

De start van studio Bloei
En eigenlijk is het vanaf dat moment allemaal begonnen. Na een paar weken kocht ik een eigen draaischijf en weer een aantal weken later kocht ik een oven. Flinke investeringen, maar ik wist dat ik hier nooit meer mee zou stoppen. Mijn gevoel was zo sterk en als je dat voelt dan weet je het gewoon. Ik ging heel veel oefenen met het draaien, heb denk ik alle YouTube video’s gezien die er bestaan over het maken van keramiek. Ik begon met de Instagram van Studio Bloei en merkte dat mensen mijn werk mooi vonden en het wilde kopen. Dat gaf een enorme boost en langzaamaan begon het te kriebelen. Ik dacht; ‘misschien kan ik hier wel mijn werk van gaan maken’. Ik bouwde de schuur om in onze tuin tot studio en bracht er dagen door. Ik begon mijn werk te verkopen op markten en maakte een webshop. En nu, een jaar later, heb ik opdrachten voor winkels en verkoop ik producten via de webshop van Studio Bloei. Daarnaast maak ik veel in opdracht voor particulieren en sta ik regelmatig op verschillende markten door het land. Eind november gaat de eerste workshop plaatsvinden van Studio Bloei, waar ik onwijs veel zin in heb. Het is zo tof dat alles wat ik erin heb gestopt het afgelopen jaar, nu allemaal op z’n plek valt. Ik doe elke dag wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg! 

Een stukje liefde
Wat ik fantastisch vind aan het maken van keramiek is dat het creëren van items waar mensen elke dag weer blij van worden. Ik vind het super tof als ik voor iemand iets heb gemaakt en ik maanden later terug hoor dat ze er nog elke dag blij mee zijn. Het is een stukje liefde wat erin zit. Sommige items, zoals een mok, heb ik zo vaak aangeraakt in het hele proces. Over elk klein detail is nagedacht, van kleisoort, tot glazuur tot vorm oor en de manier waarop je uit de mok drinkt. Ik vind het zo heerlijk om daarmee bezig te zijn. Daarnaast geniet ik enorm van wat er allemaal te ontdekken is in de keramiek wereld. Er zijn zoveel mogelijkheden, waarvan ik nog maar een heel klein stukje heb ontdekt. Het voelt echt alsof wat er aan creativiteit in mij zit, eruit komt in het maken van keramiek. En dat gevoel is echt onbeschrijflijk.

Luisteren naar je gevoel
Het afgelopen jaar heb ik alleen maar naar mijn gevoel geluisterd. Ik heb dat zo lang niet gedaan, dat het voelt alsof het nu niet meer anders kan. Bij elke kleine of grote beslissing die voorbij komt, luister ik naar mezelf en vraag ik me af of dit mijn bedrijf vooruit helpt en of het goed voelt. En door dit te doen, is er al zoveel moois op mijn pad gekomen. Het mooie van een eigen bedrijf is dat je elke beslissing zelf maakt en met niemand anders dan jezelf een teamvergadering hebt. Het is zo overzichtelijk en duidelijk voor mij geworden. Voelt het goed en vind ik het leuk, go for it. Als dat niet zo is, dan laat ik het aan mij voorbij gaan.  

Omdat ik alles zelf doe (ontwerpen, maken, fotograferen, de webshop onderhouden, contact met klanten, marketing, verzenden, en nog 1000 andere dingen), kan het soms best overweldigend zijn allemaal. Eerlijk is eerlijk. De kunst is om het je niet te laten overvallen, maar stil te staan bij je gevoel en het te ervaren voor wat het is. Ook de overweldigende gevoelens en de onzekerheid horen bij het proces. Door dit er allemaal te laten zijn, groei je als persoon en ik vind dat iets heel moois. 

Go for it!
Een ander onderdeel waar ik veel mee bezig ben is mindset. Ik ben er van overtuigd dat alles wat je graag wilt in het leven, je kunt bereiken door er voor 100% voor te gaan. Geef niet op en zet alles in het teken van je droom. We leven in zo’n mooie tijd waarin er veel mogelijk is, en het is zo zonde om in de zekerheid vast te blijven zitten als je eigenlijk iets heel anders wil in het leven. Dus ik zou zeggen; twijfel je om de stap te nemen om voor jezelf te gaan werken, GO FOR IT! Je leeft maar één keer en dit is het moment. 

Neem een kijkje op de website van Studio Bloei of volg Robin op Instagram!

Robin maakt de prachtigste dingen van keramiek vanuit haar studio Bloei. Ik werd zo blij van haar Instagram en al het moois dat ze maakt, dat ik haar vroeg haar (inspirerende) verhaal te delen. Robin vertelt in deze blog over haar levenspad en het ondernemen.

Robin: Op mijn zeventiende verhuisde ik van Eindhoven naar Amsterdam, omdat ik meer wilde zien dan alleen Brabant en heel veel zin had in een nieuw avontuur. Ik koos de opleiding pedagogiek omdat ik ‘iets met kinderen’ wilde studeren. Wat precies wist ik eigenlijk niet. Van jongs af aan paste ik altijd al op, op nichtjes en neefjes en mijn negen jaar jongere broertje, dit leek dus een goede optie voor mij. Eenmaal begonnen aan de studie genoot ik enorm van het studentenleven en vond ik de opleiding ook wel prima. Ik ben tijdens mijn studie twee keer naar het buitenland geweest voor een stage (Zuid-Afrika en India) en ik heb ook zeker veel geleerd, maar toch voelde het nooit alsof dit ECHT mijn ding was. 

Rusteloos
Na mijn afstuderen heb ik veel verschillende dingen gedaan. Ik ben een tijd au-pair geweest, barista, recruiter bij een tech bedrijf en mijn laatste fulltime baan was in de kinderopvang. Enorm verschillend allemaal! Ik kon nooit echt mijn draai vinden en was altijd rusteloos. Bij elke nieuwe baan die ik kreeg kwam dit gevoel weer naar boven. Terugkijkend zie ik nu in dat die rusteloosheid kwam doordat ik het lastig vond om voor een baas te werken. Je bent altijd aan het werk voor iemand anders zijn droom en passie. Tijdens deze jaren droomde ik vaak van mijn eigen bedrijf, hoewel ik nog geen idee had in welke richting. Maar dat dat eigen bedrijf er ooit zou komen, dat wist ik zeker. 

Investeren in mezelf
In juli 2018 ben ik gaan samenwonen met mijn vriendin en verkocht ik mijn koophuis in Amsterdam. Veel mensen hadden er waarschijnlijk voor gekozen de overwaarde te investeren in een nieuw koophuis, maar ik heb ervoor gekozen de overwaarde in mijzelf te investeren. Na jaren te hebben gewerkt (zonder passie voor wat ik deed), was ik moe en op. Ik had enorm de behoefte om een tijdje even helemaal niks te doen. En dat deed ik. Ik nam ontslag en ging de weken die daarop volgden alleen maar dingen doen die ik leuk vond. Een plan was er niet, ik wilde vooral niks hoeven. Ik had eindelijk de tijd om de dingen te doen waar ik normaal niet aan toe kwam. Ik schreef mij in voor een cursus keramiek van 3 maanden, elke maandagochtend van half 10 tot 12. Dit is de beste beslissing van mijn leven geweest, want toen ik eenmaal begon wilde ik niet meer stoppen. Love at first clay! 

De start van studio Bloei
En eigenlijk is het vanaf dat moment allemaal begonnen. Na een paar weken kocht ik een eigen draaischijf en weer een aantal weken later kocht ik een oven. Flinke investeringen, maar ik wist dat ik hier nooit meer mee zou stoppen. Mijn gevoel was zo sterk en als je dat voelt dan weet je het gewoon. Ik ging heel veel oefenen met het draaien, heb denk ik alle YouTube video’s gezien die er bestaan over het maken van keramiek. Ik begon met de Instagram van Studio Bloei en merkte dat mensen mijn werk mooi vonden en het wilde kopen. Dat gaf een enorme boost en langzaamaan begon het te kriebelen. Ik dacht; ‘misschien kan ik hier wel mijn werk van gaan maken’. Ik bouwde de schuur om in onze tuin tot studio en bracht er dagen door. Ik begon mijn werk te verkopen op markten en maakte een webshop. En nu, een jaar later, heb ik opdrachten voor winkels en verkoop ik producten via de webshop van Studio Bloei. Daarnaast maak ik veel in opdracht voor particulieren en sta ik regelmatig op verschillende markten door het land. Eind november gaat de eerste workshop plaatsvinden van Studio Bloei, waar ik onwijs veel zin in heb. Het is zo tof dat alles wat ik erin heb gestopt het afgelopen jaar, nu allemaal op z’n plek valt. Ik doe elke dag wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg! 

Een stukje liefde
Wat ik fantastisch vind aan het maken van keramiek is dat het creëren van items waar mensen elke dag weer blij van worden. Ik vind het super tof als ik voor iemand iets heb gemaakt en ik maanden later terug hoor dat ze er nog elke dag blij mee zijn. Het is een stukje liefde wat erin zit. Sommige items, zoals een mok, heb ik zo vaak aangeraakt in het hele proces. Over elk klein detail is nagedacht, van kleisoort, tot glazuur tot vorm oor en de manier waarop je uit de mok drinkt. Ik vind het zo heerlijk om daarmee bezig te zijn. Daarnaast geniet ik enorm van wat er allemaal te ontdekken is in de keramiek wereld. Er zijn zoveel mogelijkheden, waarvan ik nog maar een heel klein stukje heb ontdekt. Het voelt echt alsof wat er aan creativiteit in mij zit, eruit komt in het maken van keramiek. En dat gevoel is echt onbeschrijflijk.

Luisteren naar je gevoel
Het afgelopen jaar heb ik alleen maar naar mijn gevoel geluisterd. Ik heb dat zo lang niet gedaan, dat het voelt alsof het nu niet meer anders kan. Bij elke kleine of grote beslissing die voorbij komt, luister ik naar mezelf en vraag ik me af of dit mijn bedrijf vooruit helpt en of het goed voelt. En door dit te doen, is er al zoveel moois op mijn pad gekomen. Het mooie van een eigen bedrijf is dat je elke beslissing zelf maakt en met niemand anders dan jezelf een teamvergadering hebt. Het is zo overzichtelijk en duidelijk voor mij geworden. Voelt het goed en vind ik het leuk, go for it. Als dat niet zo is, dan laat ik het aan mij voorbij gaan.  

Omdat ik alles zelf doe (ontwerpen, maken, fotograferen, de webshop onderhouden, contact met klanten, marketing, verzenden, en nog 1000 andere dingen), kan het soms best overweldigend zijn allemaal. Eerlijk is eerlijk. De kunst is om het je niet te laten overvallen, maar stil te staan bij je gevoel en het te ervaren voor wat het is. Ook de overweldigende gevoelens en de onzekerheid horen bij het proces. Door dit er allemaal te laten zijn, groei je als persoon en ik vind dat iets heel moois. 

Go for it!
Een ander onderdeel waar ik veel mee bezig ben is mindset. Ik ben er van overtuigd dat alles wat je graag wilt in het leven, je kunt bereiken door er voor 100% voor te gaan. Geef niet op en zet alles in het teken van je droom. We leven in zo’n mooie tijd waarin er veel mogelijk is, en het is zo zonde om in de zekerheid vast te blijven zitten als je eigenlijk iets heel anders wil in het leven. Dus ik zou zeggen; twijfel je om de stap te nemen om voor jezelf te gaan werken, GO FOR IT! Je leeft maar één keer en dit is het moment. 

Neem een kijkje op de website van Studio Bloei of volg Robin op Instagram!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!