Een van mijn favoriete salades die ik heel regelmatig maak is deze met zoete aardappel en falafel. Heel smaakvol en daarnaast ook nog bomvol gezonde en voedzame ingrediënten. Ik deel het recept met je!
Wat heb je nodig? (2 pers.)
Een (grote) zak gemengde (rucola) sla
1 bakje falafel; 231 gram (ik neem meestal die van Garden Gourmet)
400 gram zoete aardappel in blokjes
2 el kokosolie
100 gram blauwe bessen
Een halve avocado
(Semi) zongedroogde tomaatjes
Handje pecannoten
Extra vierge olijfolie
Sap van een halve citroen
Wat moet je doen?
Ik bak de zoete aardappelblokjes zelf altijd in kokosolie in een koekenpan. Meestal breng ik ze dan heel kort aan de kook (paar minuutjes) en vervolgens bak ik de blokjes krokant in de pan (ongeveer 15 minuutjes). Je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel te roosteren in de oven. Meng de zoete aardappel dan met 1 el olie en rooster voor minimaal 30 minuten in de oven op 200 graden.
Voor de falafel: verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een grote eetlepel kokosolie (of welk vet je gebruikt). Laat de pan goed heet worden en doe dan de falafel balletjes in de pan. Wentel ze even door de olie, en bak op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Ik laat ze daarna meestal nog eventjes op laag vuur staan, dan kan de binnenkant ook goed gaar worden zonder dat de buitenkant verbrand.
Verdeel de sla over 2 borden. Doe wat olijfolie samen met het citroensap in een kommetje en meng dat tot een dressing. Verdeel over de salade. Was de blauwe bessen, ontpit de avocado en snijd in plakjes en verdeel deze samen met de zontomaatjes over de sla. Wanneer de zoete aardappel en falafel goed zijn laat je deze heel kort afkoelen en verdeel je ze daarna over de salades. De pecannootjes kort roosteren en bon appetit!
Een van mijn favoriete salades die ik heel regelmatig maak is deze met zoete aardappel en falafel. Heel smaakvol en daarnaast ook nog bomvol gezonde en voedzame ingrediënten. Ik deel het recept met je!
Wat heb je nodig? (2 pers.)
Een (grote) zak gemengde (rucola) sla
1 bakje falafel; 231 gram (ik neem meestal die van Garden Gourmet)
400 gram zoete aardappel in blokjes
2 el kokosolie
100 gram blauwe bessen
Een halve avocado
(Semi) zongedroogde tomaatjes
Handje pecannoten
Extra vierge olijfolie
Sap van een halve citroen
Wat moet je doen?
Ik bak de zoete aardappelblokjes zelf altijd in kokosolie in een koekenpan. Meestal breng ik ze dan heel kort aan de kook (paar minuutjes) en vervolgens bak ik de blokjes krokant in de pan (ongeveer 15 minuutjes). Je kunt er ook voor kiezen om de zoete aardappel te roosteren in de oven. Meng de zoete aardappel dan met 1 el olie en rooster voor minimaal 30 minuten in de oven op 200 graden.
Voor de falafel: verhit een koekenpan op het vuur en smelt hierin een grote eetlepel kokosolie (of welk vet je gebruikt). Laat de pan goed heet worden en doe dan de falafel balletjes in de pan. Wentel ze even door de olie, en bak op middelhoog vuur aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Ik laat ze daarna meestal nog eventjes op laag vuur staan, dan kan de binnenkant ook goed gaar worden zonder dat de buitenkant verbrand.
Verdeel de sla over 2 borden. Doe wat olijfolie samen met het citroensap in een kommetje en meng dat tot een dressing. Verdeel over de salade. Was de blauwe bessen, ontpit de avocado en snijd in plakjes en verdeel deze samen met de zontomaatjes over de sla. Wanneer de zoete aardappel en falafel goed zijn laat je deze heel kort afkoelen en verdeel je ze daarna over de salades. De pecannootjes kort roosteren en bon appetit!
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment