• Sascha Vos de Wael

  Wat ik het meest bijzonder vind aan de blog is dat ik zóveel nieuwe mensen leer kennen, en daarbij dus ook nieuwe opvattingen, nieuwe levenslessen en nieuwe ervaringen. Ik volgde bij Sascha Vos de Wael mijn eerste yoga les en was meteen benieuwd naar haar als persoon. Sascha en Tomas (haar partner) runnen samen Kleurrijk-Leven. Ze organiseren (yoga) retreats naar Ibiza, geven workshops, meditatieavonden en delen vooral veel inspiratie om zo kleurrijk mogelijk te leven. Zeker een aanrader om een like’je te geven op Facebook of je aan te melden voor hun nieuwsbrief!

  Sascha: ”Sinds 2009 geef ik les in diverse studio’s als yogadocente in/om Breda en Rotterdam. Daarnaast verzorg ik massages, bedrijfsyogalessen en workshops om mensen samen te brengen die op zoek zijn naar hun dromen of bezig zijn die te realiseren. Ik heb heel bewust geen eigen yogastudio, omdat ik hou van afwisseling en regelmatig te vinden ben op Ibiza. Hier organiseer ik samen met Tomas, mijn partner-in-shine, yoga retreats vanuit ons bedrijf Kleurrijk Leven.

  Uiteraard heb ik niet altijd yogales gegeven. Sterker nog, zoveel tijd als ik nu besteed aan het ‘innerlijk’ zoveel tijd besteedde ik ooit aan uiterlijk. Ik studeerde Fashion & Branding aan de modeacademie en werkte daarna aan tal van projecten als ontwerper om producten en hun verpakking zo aantrekkelijk mogelijk in de markt te zetten. Net als heel veel mensen die ik ontmoet in mijn lessen werkte ik gemiddeld 60 uur per week, trok ik regelmatig een nacht door om een deadline te halen en herinner ik me een dieptepunt waarbij ik tijdens een vakantie in Lissabon met mijn laptop op de hotelkamer nog bezig was met een drukproef voor een klant …
  Een leven achter een beeldscherm doorbrengen was nooit de bedoeling. Toch werd dat eng snel realiteit. Alle dromen om een duurzame modecollectie op te zetten, bij te dragen aan een betere wereld en bewust te leven werden overschaduwd door praktische zaken als de hypotheek betalen, netwerkborrels en offertes uitbrengen voor projecten die ik liever niet wilde aannemen.

  Leef je om te werken of werk je om te leven? Het is een belangrijke vraag die ik mezelf steeds vaker begon te stellen. Uiteindelijk heb ik, mede dankzij yoga, het roer om kunnen gooien en is mijn leven compleet verandert. Hoewel ik nu minder ‘bezittingen’ of ‘zekerheden’ heb is de kwaliteit van mijn leven gigantisch toegenomen en kan ik veel bewuster genieten van iedere dag. Dat ging niet vanzelf.”

  De 5 belangrijkste punten die mij geholpen hebben tijdens de reis om mijn ‘oude’ werkleven los te laten en opnieuw te beginnen zijn:

  1. Vertrouw écht op je onderbuik gevoel
  Rationeel is het soms moeilijk om richting te bepalen. Onze maatschappij is zo ingericht dat druk zijn en carriere maken gezien worden als een must, iets positiefs. “Welcome to the real world.” Als je de druk ‘niet aankan’ moet je je weerbaarder maken. Als je hierin mee gaat zullen je dromen heel makkelijk vervagen. Blijf daarom luisteren naar het stemmetje dat kritische vragen stelt, je intuïtie. Ik voélde dat ik niet de juiste kant op ging. Accepteer dat het in het begin niet veel meer is dan een gevoel. Hoe meer je het aandacht geeft, hoe meer kans het krijgt om uit te groeien tot iets concreets. Maar dat heeft tijd en vertrouwen nodig.

  2. Laat je ego los
  Mijn grootste blokkade was om de identiteit die mijn oude werk mij gaf definitief los te laten. Mijn ego had zich daar zo aan gehecht. Ik bén ontwerper: met mijn imac, flexwerkplek met moodboards, kast vol designboeken, kleurenwaaiers, potloden, stiften en schetsblokjes. Ik had hier jaren voor gestudeerd, daarna hard voor gezwoegd om klussen binnen te halen. Dit loslaten voelde als een arm afhakken. Alsof ik dan ineens niet meer creatief was. Het tegendeel was waar. Vanaf het moment dat ik écht koos om het roer om te gooien voelde het bevrijdend! Mijn creativiteit kan ik nog steeds kwijt. Het is onderdeel van mij en zal het altijd blijven, wat voor werk ik ook doe.

  3. Kies bewust de mensen om je heen
  Wees er op voorbereid dat mensen in je omgeving niet altijd met je meebewegen of snappen waar jouw interne gevecht om draait. Voor de buitenwereld kun je soms een prima leven leiden, maar als het niet matched met jouw gevoel, wie hou je dan voor de gek?
  Je hebt support nodig, dus zoek gelijkgestemde mensen die je inspireren. Mensen die je dromen aanmoedigen en je niet alleen maar wijzen op alle risico’s die je zou kunnen lopen als je geen ‘zekerheid’ meer hebt. Anders durf je nooit de sprong te wagen.

  4. Uit je comfort zone
  Als je al een drukke baan hebt is het heel verleidelijk om je vrije tijd te besteden aan passieve bezigheden zoals facebook, tv kijken, shoppen of een bioscoopje pakken. Helemaal niets mis mee, maar daardoor hou je weinig tijd over om naar binnen te keren of je creativiteit te stimuleren die je hard nodig hebt om te groeien. Zoek daarom momenten in de week waarop je even alleen kan zijn, iets nieuws doet. Dat kan een wandeling zijn in het bos,  koffie drinken in een nieuw zaakje, uitgebreid voor jezelf koken, een inspirerend boek lezen of een nieuwe stad bezoeken. Het idee erachter is; nieuwe ervaringen opdoen en niet afgeleid worden door meningen van anderen. Onbewust kunnen die meningen je oude leven heel erg in stand houden en het je moeilijk maken om tot nieuwe ideeën te komen. Als je een nieuwe leefstijl zoekt zul je bereid moeten zijn om regelmatig iets te doen dat buiten je comfort zone ligt.

  5. Be fit!
  Een open deur, maar gezond eten en regelmatig bewegen hebben mij gigantisch geholpen. Het maakt je alert, fit en geeft je een beter gevoel over jezelf. Zorg goed voor jezelf zodat je genoeg energie hebt om de reis aan te gaan.

  Foto: Nina Albada Jelgersma

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Een gedachte over “Sascha Vos de Wael

  1. Kirsten schreef:

   Wat een fijne tekst om te lezen zeg! En zo toevallig dat ik het nu tegenkom, terwijl ik net met die vragen in mijn hoofd zit wat ik nu echt wil. Iedereen doet maar z’n dagelijkse ding omdat het ‘moet’ en ‘zo hoort’, maar dat kan toch niet de bedoeling zijn lijkt me. Tof dat je je oude leven los hebt durven laten en voor jezelf bent gegaan!
   X Kirsten

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *