fbpx

Blogs

Susanne: thuis op Ibiza

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Susanne had haar leven ‘prima’ op orde: een eigen bedrijf, leuke opdrachten, fijn appartement, lieve vrienden. Zoals veel dingen er aan de buitenkant goed uitzien. Van binnen voelde dat niet zo bij haar. Ze besloot op een ‘mini retraite’ naar Ibiza te gaan, de plek waar haar innerlijke reis begon, en waar ze nu sinds vier maanden woont.

Susanne: Ik had mijn leven zoals dit vaak zo mooi wordt gezegd ‘goed op orde’ voordat ik naar Ibiza vertrok. Een eigen bedrijf met te gekke opdrachten, een unieke flexwerkplek in een monumentaal pandje in het centrum van Utrecht (Het Stadshuisje) een mooi appartement net buiten het centrum van Utrecht, lieve vrienden, een leuke hond. Van buiten zag het er misschien goed uit, van binnen voelde het anders. Ik was onrustig, voelde me niet thuis… Terwijl ik wél verlangde naar een plek om me thuis te voelen. Ik stond op het punt om een ticket te boeken naar een vriendin die op dat moment in Mexico zat, maar dat ging helaas niet door. Out of the blue begon ik tegen een andere vriendin over Ibiza: ik was er nog niet geweest, maar alles in me zei dat ik daar heen wilde. Toen ik diezelfde avond nog ging Googlen voor een reis, stuitte ik op de website van Soul Island Ibiza. Tijdens de 4-daagse roadtrip met Irene ontdek je de mooiste plekken van het eiland, terwijl je ook jezelf ontdekt. Twee vliegen in één klap dus.

Life-changing
Die vier dagen bleken voor mij echt een life-changing experience. Ik ben als een ander mens teruggekomen van Ibiza. Irene heeft me inzichten gegeven hoe ik mijn leven leef en hoe ik dat zoveel fijner voor mezelf zou kunnen maken. Mezelf op nummer één zetten, waar krijg ik energie van, de positieve effecten van ‘nee’ zeggen etc. Ook heeft ze me bijvoorbeeld in laten zien dat mijn hooggevoeligheid niet iets is wat ‘lastig’ of ‘raar’ is, maar juist hoe ik het kan gebruiken. Daarnaast had ik op Ibiza een gevoel dat ik nooit eerder had gevoeld: ik voelde me thuis, honderd procent Suus, en als ik in de spiegel keek was ik happy. Ik ontmoette lieve mensen, had de mooiste gesprekken en vond het heerlijk in de natuur. En het mooie is: de roadtrip was pas het begin. Het begin van luisteren naar mezelf, het begin van mijn spirituele pad, het begin van het vertrouwen dat ik goed genoeg ben zoals ik ben.

Een nieuw avontuur
De laatste dag op Ibiza wilde ik écht niet weg. Het eiland trok aan me. Bij thuiskomst kon ik maar moeilijk uitleggen wat de week met me had gedaan, maar dat er verandering was, was voor iedereen duidelijk. In de weken daarna voelde ik me heel goed en was er een grote ‘shift’ gaande. Vooral toen ik tegen mezelf uit durfde te spreken dat ik aan het einde van het jaar op Ibiza zou wonen; no matter what! Ik deed er alles aan om een huis te vinden, maar pas toen ik de hele huizenzoektocht los had gelaten, kwam er iets op mijn pad. Een kamer in een leuk dorpje in het noorden van Ibiza, met de natuur om de hoek én mijn hond die mee mocht. In oktober ben ik nog een week terug geweest om te kijken of ik echt wilde verhuizen, maar direct nadat ik uit het vliegtuig stapte wist ik: ‘yes dit is en wordt mijn nieuwe thuis’. Dus heb ik een bootticket gekocht en besloot ik voor een half jaar naar Ibiza te gaan.

Mijn innerlijke reis
En toen woonde ik opeens op Ibiza. Toen ik hier aankwam moest ik echt acclimatiseren. De timing was niet al te best, ik heb mezelf flink in het diepe gegooid: mijn verjaardag, kerst, oud en nieuw, ik kende zo goed als niemand op het eiland én het was winter, dus het halve eiland in winterslaap. Ik heb hier echt leren afschakelen van mijn leven in Nederland en leer steeds meer in het ‘nu’ te leven. Niet te veel bezig zijn met morgen, met volgende week of volgende maand, maar wat is vandaag, wat is nu belangrijk voor me. Het eiland biedt alle dingen die ik leuk vind en goed voor me zijn. Zo maak ik iedere dag lange wandelingen in de natuur, luister ik heel goed naar mijn gevoel en zorg ik goed voor mezelf: eet gezond, wandel veel, dans, mediteer, doe yoga en breathwork. Daarnaast heb ik een heel fijne coach die mij helpt bij de kern te komen. Het feit dat ik mezelf de permissie heb gegeven om even helemaal alleen aan mezelf te denken doet me heel goed en is precies wat ik nodig heb. In de drukke schema’s die we maken vergeten we onszelf vaak, maar hoe weet je nu nog waar je blij van wordt en hoe weet je hoeveel energie je nog hebt? Op Ibiza word ik gedwongen op een andere manier te leven, mijn ego aan de kant te zetten en echt te luisteren naar wat ik nodig heb.

De mooie inzichten die ik heb opgedaan
Allereerst is dat: vertrouw op jezelf en je intuïtie en luister daar écht naar. Je kunt namelijk alles naar je toe trekken door het te manifesteren. Bij manifesteren ga je op een bewuste manier aantrekken waar je naar verlangt. Zo is bijvoorbeeld mijn nieuwe huis op mijn pad gekomen. Al snel voelde ik dat de kamer die ik huurde niet was wat ik me erbij had voorgesteld: ik wilde meer in de natuur zijn, een lichte omgeving en ruimte voor mijn hond. Iets wat ik begin dit jaar ook op mijn visionboard had gezet. Op een bepaald moment heb ik de knop omgezet en heb ik tegen mezelf gezegd dat er verandering moest komen in mijn woonsituatie. Wat ik wilde was heel helder. Daarna ben ik er met anderen over gaan praten, ben ik vaker op huizen gaan letten die in mijn droomplaatje passen, ben ik er over gaan schrijven en vooral: heb ik iedere dag naar mezelf uitgesproken dat er iets moois op mijn pad zou komen. Ik geloofde er écht in. Een paar weken later liep ik zonder erbij na te denken zomaar een agency binnen met dikke villa’s van over de miljoenen. Zo ‘naïef’ als ik was vroeg ik of ze misschien iets te huur voor me hadden. Deze man moest hard lachen, maar kwam met een telefoonnummer van een dame die diezelfde ochtend aan hem had gevraagd of hij haar huis wilde verhuren. Omdat hij er niets mee kon, kreeg ik zomaar haar nummer en ben ik nu verhuisd.

Wat ik tijdens mijn roadtrip met Soul Island Ibiza heb geleerd is dat alles energie is: we wisselen continu energie uit met alles om ons heen. Als je bewuster wilt leven probeer dan voor jezelf op te schrijven wat energie geeft en wat energie kost. Een simpele ‘oefening’, maar maakt een hoop helder. Door je zoveel mogelijk te omgeven met mensen, situaties en omgevingen die je energie geven, kun je jouw eigen energie verhogen. Ik ben mij er hier op Ibiza heel bewust van en merk als nooit tevoren wanneer iemand in het verkeerde energieveld zit. Hier kan ik nu veel beter mee omgaan.

Een tip die ik aan iedereen geef: ga schrijven! Ik schrijf bijna iedere dag. Dit geeft zoveel inzicht. Ik heb voordat ik naar Ibiza vertrok mezelf getrakteerd op een heel mooi schrijfboek. Het is iedere dag een cadeautje om hierin op te schrijven wat er in mij omgaat. Als ik nu stukken teruglees denk ik: wowwww wat daar staat heb ik nu al bereikt! More to come. Ibiza is nog lang niet van mij af, want ik ben nog láng niet klaar hier.

Je kunt Susanne volgen op Instagram!

Susanne had haar leven ‘prima’ op orde: een eigen bedrijf, leuke opdrachten, fijn appartement, lieve vrienden. Zoals veel dingen er aan de buitenkant goed uitzien. Van binnen voelde dat niet zo bij haar. Ze besloot op een ‘mini retraite’ naar Ibiza te gaan, de plek waar haar innerlijke reis begon, en waar ze nu sinds vier maanden woont.

Susanne: Ik had mijn leven zoals dit vaak zo mooi wordt gezegd ‘goed op orde’ voordat ik naar Ibiza vertrok. Een eigen bedrijf met te gekke opdrachten, een unieke flexwerkplek in een monumentaal pandje in het centrum van Utrecht (Het Stadshuisje) een mooi appartement net buiten het centrum van Utrecht, lieve vrienden, een leuke hond. Van buiten zag het er misschien goed uit, van binnen voelde het anders. Ik was onrustig, voelde me niet thuis… Terwijl ik wél verlangde naar een plek om me thuis te voelen. Ik stond op het punt om een ticket te boeken naar een vriendin die op dat moment in Mexico zat, maar dat ging helaas niet door. Out of the blue begon ik tegen een andere vriendin over Ibiza: ik was er nog niet geweest, maar alles in me zei dat ik daar heen wilde. Toen ik diezelfde avond nog ging Googlen voor een reis, stuitte ik op de website van Soul Island Ibiza. Tijdens de 4-daagse roadtrip met Irene ontdek je de mooiste plekken van het eiland, terwijl je ook jezelf ontdekt. Twee vliegen in één klap dus.

Life-changing
Die vier dagen bleken voor mij echt een life-changing experience. Ik ben als een ander mens teruggekomen van Ibiza. Irene heeft me inzichten gegeven hoe ik mijn leven leef en hoe ik dat zoveel fijner voor mezelf zou kunnen maken. Mezelf op nummer één zetten, waar krijg ik energie van, de positieve effecten van ‘nee’ zeggen etc. Ook heeft ze me bijvoorbeeld in laten zien dat mijn hooggevoeligheid niet iets is wat ‘lastig’ of ‘raar’ is, maar juist hoe ik het kan gebruiken. Daarnaast had ik op Ibiza een gevoel dat ik nooit eerder had gevoeld: ik voelde me thuis, honderd procent Suus, en als ik in de spiegel keek was ik happy. Ik ontmoette lieve mensen, had de mooiste gesprekken en vond het heerlijk in de natuur. En het mooie is: de roadtrip was pas het begin. Het begin van luisteren naar mezelf, het begin van mijn spirituele pad, het begin van het vertrouwen dat ik goed genoeg ben zoals ik ben.

Een nieuw avontuur
De laatste dag op Ibiza wilde ik écht niet weg. Het eiland trok aan me. Bij thuiskomst kon ik maar moeilijk uitleggen wat de week met me had gedaan, maar dat er verandering was, was voor iedereen duidelijk. In de weken daarna voelde ik me heel goed en was er een grote ‘shift’ gaande. Vooral toen ik tegen mezelf uit durfde te spreken dat ik aan het einde van het jaar op Ibiza zou wonen; no matter what! Ik deed er alles aan om een huis te vinden, maar pas toen ik de hele huizenzoektocht los had gelaten, kwam er iets op mijn pad. Een kamer in een leuk dorpje in het noorden van Ibiza, met de natuur om de hoek én mijn hond die mee mocht. In oktober ben ik nog een week terug geweest om te kijken of ik echt wilde verhuizen, maar direct nadat ik uit het vliegtuig stapte wist ik: ‘yes dit is en wordt mijn nieuwe thuis’. Dus heb ik een bootticket gekocht en besloot ik voor een half jaar naar Ibiza te gaan.

Mijn innerlijke reis
En toen woonde ik opeens op Ibiza. Toen ik hier aankwam moest ik echt acclimatiseren. De timing was niet al te best, ik heb mezelf flink in het diepe gegooid: mijn verjaardag, kerst, oud en nieuw, ik kende zo goed als niemand op het eiland én het was winter, dus het halve eiland in winterslaap. Ik heb hier echt leren afschakelen van mijn leven in Nederland en leer steeds meer in het ‘nu’ te leven. Niet te veel bezig zijn met morgen, met volgende week of volgende maand, maar wat is vandaag, wat is nu belangrijk voor me. Het eiland biedt alle dingen die ik leuk vind en goed voor me zijn. Zo maak ik iedere dag lange wandelingen in de natuur, luister ik heel goed naar mijn gevoel en zorg ik goed voor mezelf: eet gezond, wandel veel, dans, mediteer, doe yoga en breathwork. Daarnaast heb ik een heel fijne coach die mij helpt bij de kern te komen. Het feit dat ik mezelf de permissie heb gegeven om even helemaal alleen aan mezelf te denken doet me heel goed en is precies wat ik nodig heb. In de drukke schema’s die we maken vergeten we onszelf vaak, maar hoe weet je nu nog waar je blij van wordt en hoe weet je hoeveel energie je nog hebt? Op Ibiza word ik gedwongen op een andere manier te leven, mijn ego aan de kant te zetten en echt te luisteren naar wat ik nodig heb.

De mooie inzichten die ik heb opgedaan
Allereerst is dat: vertrouw op jezelf en je intuïtie en luister daar écht naar. Je kunt namelijk alles naar je toe trekken door het te manifesteren. Bij manifesteren ga je op een bewuste manier aantrekken waar je naar verlangt. Zo is bijvoorbeeld mijn nieuwe huis op mijn pad gekomen. Al snel voelde ik dat de kamer die ik huurde niet was wat ik me erbij had voorgesteld: ik wilde meer in de natuur zijn, een lichte omgeving en ruimte voor mijn hond. Iets wat ik begin dit jaar ook op mijn visionboard had gezet. Op een bepaald moment heb ik de knop omgezet en heb ik tegen mezelf gezegd dat er verandering moest komen in mijn woonsituatie. Wat ik wilde was heel helder. Daarna ben ik er met anderen over gaan praten, ben ik vaker op huizen gaan letten die in mijn droomplaatje passen, ben ik er over gaan schrijven en vooral: heb ik iedere dag naar mezelf uitgesproken dat er iets moois op mijn pad zou komen. Ik geloofde er écht in. Een paar weken later liep ik zonder erbij na te denken zomaar een agency binnen met dikke villa’s van over de miljoenen. Zo ‘naïef’ als ik was vroeg ik of ze misschien iets te huur voor me hadden. Deze man moest hard lachen, maar kwam met een telefoonnummer van een dame die diezelfde ochtend aan hem had gevraagd of hij haar huis wilde verhuren. Omdat hij er niets mee kon, kreeg ik zomaar haar nummer en ben ik nu verhuisd.

Wat ik tijdens mijn roadtrip met Soul Island Ibiza heb geleerd is dat alles energie is: we wisselen continu energie uit met alles om ons heen. Als je bewuster wilt leven probeer dan voor jezelf op te schrijven wat energie geeft en wat energie kost. Een simpele ‘oefening’, maar maakt een hoop helder. Door je zoveel mogelijk te omgeven met mensen, situaties en omgevingen die je energie geven, kun je jouw eigen energie verhogen. Ik ben mij er hier op Ibiza heel bewust van en merk als nooit tevoren wanneer iemand in het verkeerde energieveld zit. Hier kan ik nu veel beter mee omgaan.

Een tip die ik aan iedereen geef: ga schrijven! Ik schrijf bijna iedere dag. Dit geeft zoveel inzicht. Ik heb voordat ik naar Ibiza vertrok mezelf getrakteerd op een heel mooi schrijfboek. Het is iedere dag een cadeautje om hierin op te schrijven wat er in mij omgaat. Als ik nu stukken teruglees denk ik: wowwww wat daar staat heb ik nu al bereikt! More to come. Ibiza is nog lang niet van mij af, want ik ben nog láng niet klaar hier.

Je kunt Susanne volgen op Instagram!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!