fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Innerlijk kind werk

Wie of wat is je innerlijke kind? Ik leg het je uit

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

De laatste jaren staan qua innerlijk proces helemaal in het teken van het helen van mijn innerlijke kind. Op de blog en social media ben ik sinds die tijd regelmatig over het innerlijk kind werk gaan vertellen. Eerst vanuit mijn eigen ervaring, en nu ook steeds meer vanuit alle kennis die ik heb opgedaan. Inmiddels staan er al een hoop blogs online over het werk, maar was ik nog niet dieper ingegaan wat je innerlijke kind nou precies is en waarom dat kind in jezelf aandacht en heling nodig heeft. Ik vertel je er alles over in deze blog. 

Je innerlijke kind: wie of wat wordt daarmee bedoeld? 

Het innerlijke kind principe kan soms een beetje verwarrend zijn, wanneer je er voor het eerst mee in aanraking komt. Je kunt je innerlijke kind namelijk op verschillende manieren zien.

  • Je innerlijke kind is het kleine kind in jezelf, het kind dat je ooit was
  • Je innerlijke kind is een deel van jezelf wat in je onderbewuste leeft. Je onderbewuste is een gedeelte van je brein waar onder andere je herinneringen en ervaringen in zijn opgeslagen. Vanuit je onderbewuste onderneem je actie wanneer je je niet bewust bent, op de automatische piloot leeft. Je innerlijke kind is dus het deel van jou wat alle herinneringen uit je kindertijd bij zich draagt.
  • Je gewonde innerlijke kind: als kind ben je gewond geraakt. Deze wonden, pijnen, trauma’s, teleurstellingen, ze zijn allemaal opgeslagen in je onderbewuste. Vanuit dat gewonde kind leef jij je leven als volwassene.
  • Met je innerlijke kind wordt ook bedoeld je gevoelige, pure, creatieve en speelse kant; de eigenschappen waar je mee ter wereld komt als kind, en die er gaandeweg in je leven steeds minder mogen zijn
  • Je innerlijke kind kun je ook zien als het aangepaste kind in jou. Al vroeg in je leven ben je als kind een masker gaan dragen, heb je een tweede identiteit gecreëerd, om liefde te ontvangen en geaccepteerd te worden

Enerzijds kun je je innerlijke kind dus letterlijk als de kleine jij zien, deze gedachte helpt je makkelijker verbinden. Het is ook het gewonde deel van jou. Maar ook het gevoelige, pure, creatieve, intuïtieve deel van jezelf. 

Op deze manieren ben jij gewond

*Je hebt een diepe negatieve overtuiging over jezelf in je kindertijd opgedaan (ik ben niet goed genoeg, ik doe er niet toe, etc.), vanuit die bril bekijk jij de wereld

*Je draagt niet verwerkte traumatische ervaringen, pijn en emoties met je mee; je lichaam is getraumatiseerd 

*Je draagt niet vervulde behoeften vanuit je kindertijd met je mee; dit zijn ook pijnlijke open wonden geworden

*Je hebt (belemmerende) overtuigingen die je hebt overgenomen van de mensen die het dichtst bij je stonden opgroeiend

*Je hebt bepaalde (niet helpende) gedragspatronen gekopieerd van de mensen om je heen

De invloed van de wonden van het kind in jou op je leven nu

Vanuit je onderbewuste handel je 95% van de tijd. Elke dag. Het is je automatische piloot modus. In je automatische piloot modus denk je vaak dezelfde (negatieve) gedachten, je reageert op dezelfde manier, je geeft dingen, ervaringen, een bepaalde betekenis, en dat doe je allemaal vanuit het gewonde kind in jou. Je onderbewuste is zoals je hebt kunnen lezen een verzamelplek van overtuigingen, emoties, pijn, herinneringen en ervaringen die je als kind hebt opgedaan of doorgemaakt. Veel mensen denken hun kindertijd achter zich te kunnen laten wanneer ze eenmaal ‘groot’ zijn. Nu begrijp je dat dat dus helemaal niet kan. De kleine versie van jou reist je hele leven met je mee. Vanuit dat gewonde kind denk jij, ervaar jij, doe jij wanneer je je niet bewust bent. Je snapt nu denk ik wel dat de wonden van dat kleine mensje in jou veel invloed hebben op jou, je leven en je realiteit. 


Foto: Unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden