fbpx

Blogs

Willemien van Egmond

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Willemien van Egmond is eigenaresse van Retreat Yourself, een retreat programma in Nederland, op Ibiza en in Marokko. Via instagram kwam ik met haar in contact en een tijdje geleden was ze toevallig in Breda (waar ze oorspronkelijk vandaan komt) en spraken we af. Willemien behoort echt tot de droomdoeners. Een bijzonder verhaal waar ik onwijs veel respect voor heb.

Willemien groeide op in Breda, waar zij van haar tiende tot haar zestiende in een woongroep leefde samen met haar moeder. De basis van haar leven zal later blijken. In de woongroep werd vooral geleefd op gevoel, was spiritualiteit iets moois en was iedereen welkom. Toen haar moeder overleed kwam Willemien terecht in een pleeggezin. Een heel ander gezin dan ze gewend was, maar waar ze liefdevol werd ontvangen.

Een aantal jaren later, inmiddels afgestudeerd als interieur architect vond ze een baan en leidde haar leven. Ondertussen raakte ze verder verwijderd van zichzelf en haar gevoel. Rond haar dertigste kwam ze zichzelf tegen.

Willemien: ‘’Ik kwam in een persoonlijke crisis. Was mezelf kwijtgeraakt, wist niet meer vanuit mijn gevoel te leven en vroeg me heel sterk af wie ik was en wat ik wilde. Ik vertrok voor 4 maanden naar Spanje, een land wat me qua leefwijze heel erg trok. In die periode ging ik ook een week in mijn eentje naar Ibiza, waar ik een bijzonder gevoel van thuiskomen ervaarde. Een eiland waar ik helemaal mezelf kon zijn en me één voelde met de mensen. Daar ging ik ook nadenken over wat me echt gelukkig maakt, wat bij me past.

Ik bedacht me dat ik graag een plek wilde creëren waar mensen met dezelfde vragen terecht konden. Een plek om even tot jezelf te komen, uit te rusten en terug in het gevoel te raken. Een plek waar je goede gesprekken over het leven kunt voeren en je misschien nieuwe inzichten krijgt die je weer op weg helpen. Vanuit de woongroep heb ik geleerd om heel erg te zorgen. Koken voor een grote groep mensen waar iedereen aanschuift, net als mijn moeder vroeger in de woongroep deed. Gastvrijheid. Ik wilde die plek creëren voor anderen. Een retreat plek. Terug in Nederland belandde ik middenin de financiële crisis. Het idee voor een retreat plek verdween naar de achtergrond en ik vond godzijdank weer een baan in mijn vakgebied. Een baan die me totaal niet gelukkig maakte, maar op dat moment vond ik ‘zekerheid en inkomen’ belangrijker. Een keuze op de automatische piloot.

Er verstreek een tijd, maar het hele idee kwam weer op m’n pad toen een vriendinnetje opperde om eenmalig in Nederland een weekend te organiseren. We vonden een plek op de Veluwe, rust, mooie omgeving, gezond eten en goede gesprekken. Het balletje ging rollen. Het retreat zat zonder er heel veel aandacht aan te hebben gegeven binnen een mum van tijd vol en zo ontdekte ik mijn echte passie. Ik voelde me dat weekend geweldig. Helemaal in mijn element.
Retreat Yourself was geboren. Er ontstonden samenwerkingen met mensen ieder in hun eigen vakgebied en wat begon in Nederland, breidde uit naar Ibiza en sinds 2015 ook in Marokko. Inmiddels woon ik zelfs een groot deel van het jaar op Ibiza.

Dit is mijn werk en dit is mijn leven. En ja, ik leef op een sprookjeseiland waar ik elke dag enorm geniet. Ik maak mensen blij, zie ze veranderen en zichzelf hervinden en maak veel bijzondere momenten mee. Maar het is ook enorm hard werken. Ik doe dit in mijn eentje, sta van ’s ochtends 8 tot ’s avonds 10 in de keuken en de verantwoordelijkheid voor de mensen die bij mij een retreat boeken weegt soms zwaar. Ook van de financiële onzekerheid (komen alle plekken vol, blijft er genoeg animo, het vastleggen van de locaties) lig ik soms weleens wakker. Het is en blijft afwachten, hard werken en veel investeren. Maar het grootste deel van de tijd geniet ik intens. Dat ik een klein stukje mag bijdragen aan het geluk van een ander vind ik heel waardevol.”

Willemien van Egmond is eigenaresse van Retreat Yourself, een retreat programma in Nederland, op Ibiza en in Marokko. Via instagram kwam ik met haar in contact en een tijdje geleden was ze toevallig in Breda (waar ze oorspronkelijk vandaan komt) en spraken we af. Willemien behoort echt tot de droomdoeners. Een bijzonder verhaal waar ik onwijs veel respect voor heb.

Willemien groeide op in Breda, waar zij van haar tiende tot haar zestiende in een woongroep leefde samen met haar moeder. De basis van haar leven zal later blijken. In de woongroep werd vooral geleefd op gevoel, was spiritualiteit iets moois en was iedereen welkom. Toen haar moeder overleed kwam Willemien terecht in een pleeggezin. Een heel ander gezin dan ze gewend was, maar waar ze liefdevol werd ontvangen.

Een aantal jaren later, inmiddels afgestudeerd als interieur architect vond ze een baan en leidde haar leven. Ondertussen raakte ze verder verwijderd van zichzelf en haar gevoel. Rond haar dertigste kwam ze zichzelf tegen.

Willemien: ‘’Ik kwam in een persoonlijke crisis. Was mezelf kwijtgeraakt, wist niet meer vanuit mijn gevoel te leven en vroeg me heel sterk af wie ik was en wat ik wilde. Ik vertrok voor 4 maanden naar Spanje, een land wat me qua leefwijze heel erg trok. In die periode ging ik ook een week in mijn eentje naar Ibiza, waar ik een bijzonder gevoel van thuiskomen ervaarde. Een eiland waar ik helemaal mezelf kon zijn en me één voelde met de mensen. Daar ging ik ook nadenken over wat me echt gelukkig maakt, wat bij me past.

Ik bedacht me dat ik graag een plek wilde creëren waar mensen met dezelfde vragen terecht konden. Een plek om even tot jezelf te komen, uit te rusten en terug in het gevoel te raken. Een plek waar je goede gesprekken over het leven kunt voeren en je misschien nieuwe inzichten krijgt die je weer op weg helpen. Vanuit de woongroep heb ik geleerd om heel erg te zorgen. Koken voor een grote groep mensen waar iedereen aanschuift, net als mijn moeder vroeger in de woongroep deed. Gastvrijheid. Ik wilde die plek creëren voor anderen. Een retreat plek. Terug in Nederland belandde ik middenin de financiële crisis. Het idee voor een retreat plek verdween naar de achtergrond en ik vond godzijdank weer een baan in mijn vakgebied. Een baan die me totaal niet gelukkig maakte, maar op dat moment vond ik ‘zekerheid en inkomen’ belangrijker. Een keuze op de automatische piloot.

Er verstreek een tijd, maar het hele idee kwam weer op m’n pad toen een vriendinnetje opperde om eenmalig in Nederland een weekend te organiseren. We vonden een plek op de Veluwe, rust, mooie omgeving, gezond eten en goede gesprekken. Het balletje ging rollen. Het retreat zat zonder er heel veel aandacht aan te hebben gegeven binnen een mum van tijd vol en zo ontdekte ik mijn echte passie. Ik voelde me dat weekend geweldig. Helemaal in mijn element.
Retreat Yourself was geboren. Er ontstonden samenwerkingen met mensen ieder in hun eigen vakgebied en wat begon in Nederland, breidde uit naar Ibiza en sinds 2015 ook in Marokko. Inmiddels woon ik zelfs een groot deel van het jaar op Ibiza.

Dit is mijn werk en dit is mijn leven. En ja, ik leef op een sprookjeseiland waar ik elke dag enorm geniet. Ik maak mensen blij, zie ze veranderen en zichzelf hervinden en maak veel bijzondere momenten mee. Maar het is ook enorm hard werken. Ik doe dit in mijn eentje, sta van ’s ochtends 8 tot ’s avonds 10 in de keuken en de verantwoordelijkheid voor de mensen die bij mij een retreat boeken weegt soms zwaar. Ook van de financiële onzekerheid (komen alle plekken vol, blijft er genoeg animo, het vastleggen van de locaties) lig ik soms weleens wakker. Het is en blijft afwachten, hard werken en veel investeren. Maar het grootste deel van de tijd geniet ik intens. Dat ik een klein stukje mag bijdragen aan het geluk van een ander vind ik heel waardevol.”

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!