• Yirga

  We are back met de hotspots! En dit keer bezochten we Yirga, een koffiebar in de St. Annastraat in Breda. Ik was er al meerdere keren geweest, en ben altijd weer positief verrast.

  Food
  Mijn foodiehartje gaat van de nieuwe kaart van Yirga zeker wel harder kloppen. Ze hebben altijd heerlijke verse taarten (denk aan lemon cheesecake of carrotcake) en daarnaast ook verschillende koeken en notenbars voor de snelle energie zonder gelijk een heel stuk taart te moeten eten. Tess moest nog ontbijten en ik was allang weer toe aan m’n tweede ontbijt (dat mag he, als je veel sport) dus we gingen voor de toast met hazelnootboter en verse aardbeien en de osawacake. Dat laatste is eigenlijk een soort healthy plakkerige cake gemaakt van rijst met noten en gedroogd fruit. Inmiddels had ik me bedacht dat ik eigenlijk nooit rijst eet (en de cake was voor mij), dus heeft Tess gewoon alles opgegeten. Na haar wel tien keer goddelijk te hebben horen roepen was ik overtuigd: het was goddelijk. Bij Yirga ga je eten als je niet van standaard houdt. Ze hebben hier namelijk écht verstand van smaken en producten. Alles wordt ter plekke vers bereid en ze werken zoveel mogelijk met biologische producten.

  Drinks
  Yirga is een echte koffiebar waar je, als je echt heel erg veel van koffie houdt, zeker je hart op kunt halen. Koffietentjes genoeg in Breda, maar koffiebars waar ze echt verstand hebben van dat zwarte goedje zijn dunbevolkt (heb ik me laten vertellen). Ik drink zelf geen koffie, dus tot zover de koffie informatie. Maar voor jou misschien al wel reden genoeg om de boel daar eens goed te gaan testen. Wel werd ik enthousiast van de verse slowjuices en allerlei andere soorten drankjes. Ze hebben veel verschillende theetjes (die ze 2 keer opschenken), soorten frisdranken (soda’s and coolers), smoothies en verse ice tea. Altijd fijn zo’n uitgebreide kaart dranken kaart!

  Sfeer/interieur
  Wij bij Lief voor je Leif zijn kieskeurig in de hotspots die we reviewen. We houden namelijk niet van massa, maar van anders. En Yirga is anders, positief anders. Het interieur is een soort vintage/urban. Ze hebben er vaak veel laptoppers, dus het is een plek die als fijn en gemoedelijk wordt beschouwd om ook even neer te strijken om te werken. Het personeel is super vriendelijk en straalt enthousiasme uit. Ik ben door m’n complimenten heen, maar ik denk dat de boodschap wel duidelijk is: Yirga is een aanrader.

  Yirga
  St. Annastraat 19c, Breda
  Openingstijden:
  Di t/m Vr 09 – 18
  Za 09.30 – 18
  Zo 10 – 17

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *