• Zoete aardappel pompoen soep

    Ik hou énorm van soepjes en deze zoete aardappel pompoen soep maak ik al jaren. Lekker snel klaar (daar hou ik van!) en bomvol vitaminen en belangrijke voedingstoffen. Ik deel het recept met je!

    Wat heb je nodig (voor zes kommen)?

    • 1 el kokosolie
    • 1 flespompoen, in blokjes gesneden
    • 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 4 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden
    • 1 el curry madras kruiden
    • 1 prei, in ringetjes gesneden
    • 3 cm verse gember, geraspt
    • 50/75 gram rode linzen
    • 1 blik kokosmelk (400 ml)
    • Water


    Bereidingswijze:

    1. Smelt de kokosolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak hierin de ui met de knoflook aan tot de ui glazig is. Doe de pompoen, zoete aardappel, prei en gember in de pan samen met de curry kruiden en bak een paar minuutjes aan.
    2. Voeg daarna de kokosmelk en de linzen toe. Voeg op gevoel een hoeveelheid water toe tot de ‘soep’ de juiste dikte heeft. Laat dit in z’n geheel een half uurtje koken en pureer daarna met een staafmixer. Is de soep nog steeds te dik, voeg dan gewoon wat extra water toe.
    3. Eet smakelijk!
    Willemijn

    Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *