fbpx

Lief voor je lijf

3 van mijn favoriete ontbijtjes

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ik deel in deze blog 3 van mijn favoriete ontbijtrecepten met je! Omdat ik op een dag behoorlijk veel verbrand (ik sport elke dag en beweeg redelijk veel daarnaast) en ook omdat ik vaak maar 2 maaltijden op een dag eet hebben de maaltijden die ik eet vaak ‘veel’ calorieën. Het is daarom belangrijk dat je de hoeveelheden voor deze recepten niet klakkeloos overneemt maar dat je even goed kijkt wat jouw behoeften zijn!

Blueberry banana pancakes

Mijn alltime favorite pancakes. Soms maak ik ze dagelijks, en zo kan het ook zijn dat ik ze maanden niet eet. Maar het recept is zo simpel en ze zijn zo lekker, vullend en voedzaam! En wat betreft de hoeveelheid: ben je een kleine eter of verbrand je niet zoveel dan neem je gewoon overal de helft van!

Dit heb je nodig voor 3 pannekoekjes:
1 (grotere) rijpe banaan
2 eieren
5 eetlepels havermout
Snuf kaneel
Handje blauwe bessen (diepvries of vers)
1 grote eetlepel kokosolie

(Ik gebruik ook regelmatig een mix van havermout en amandelmeel voor het beslag. Ik voeg alles op gevoel toe dus ik kan niet echt hoeveelheden aangeven!)

Zo maak je de pannenkoeken:
Doe de bananen, eieren en kaneel in de blender en mix tot een fluffy beslag. Voeg daarna de havermout toe en blend tot het beslag de juiste dikte heeft. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie. Het is belangrijk dat de olie goed heet is, en dat er genoeg olie in de pan zit. Verdeel het beslag over 3 hoopjes in de pan en voeg daarna de blauwe bessen toe (druk ze in het beslag). Laat 2 minuutjes op heel laag vuur bakken en draai de pannenkoekjes daarna om. Na 2/3 minuutjes om en om zijn de pannenkoekjes gaar en kun je ze op een bord leggen. Ik vind het zelf heerlijk om ze te besmeren met amandelpasta of notenpasta. Top ze af met wat je lekker vindt en geniet!


Romige avocado smoothiebowl

Dit is voor mij de perfecte smoothiebowl! Ik vind het belangrijk dat mijn maaltijden in balans zijn en een combi zijn van zowel vetten als eiwitten en koolhydraten, daar experimenteer ik dus vaak mee!

Voor 1 bowl heb je nodig:
150 ml (plantaardige) yoghurt (ik neem kokos)
1 hele avocado (een halve werkt ook)
Sap van een halve citroen
150 gram mango (of een rijpere banaan)
Topping: zonnebloempitjes, walnoten, hennepzaad en cacaonibs

Zo maak je ‘m:
Blend alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige massa. Lepel in een kom en maak af met je favoriete toppings.


Crunchy granola

Heb ik haast of een vroege afspraak in de ochtend of gewoon zin in iets makkelijks dan eet ik vaak granola met wat kokosyoghurt.
Ik bak de granola in het weekend en eet er dan vervolgens doordeweeks van. Het recept voor de ‘gewone’ granola vind je hier, en de granola chuncks hier!

Ik deel in deze blog 3 van mijn favoriete ontbijtrecepten met je! Omdat ik op een dag behoorlijk veel verbrand (ik sport elke dag en beweeg redelijk veel daarnaast) en ook omdat ik vaak maar 2 maaltijden op een dag eet hebben de maaltijden die ik eet vaak ‘veel’ calorieën. Het is daarom belangrijk dat je de hoeveelheden voor deze recepten niet klakkeloos overneemt maar dat je even goed kijkt wat jouw behoeften zijn!

Blueberry banana pancakes

Mijn alltime favorite pancakes. Soms maak ik ze dagelijks, en zo kan het ook zijn dat ik ze maanden niet eet. Maar het recept is zo simpel en ze zijn zo lekker, vullend en voedzaam! En wat betreft de hoeveelheid: ben je een kleine eter of verbrand je niet zoveel dan neem je gewoon overal de helft van!

Dit heb je nodig voor 3 pannekoekjes:
1 (grotere) rijpe banaan
2 eieren
5 eetlepels havermout
Snuf kaneel
Handje blauwe bessen (diepvries of vers)
1 grote eetlepel kokosolie

(Ik gebruik ook regelmatig een mix van havermout en amandelmeel voor het beslag. Ik voeg alles op gevoel toe dus ik kan niet echt hoeveelheden aangeven!)

Zo maak je de pannenkoeken:
Doe de bananen, eieren en kaneel in de blender en mix tot een fluffy beslag. Voeg daarna de havermout toe en blend tot het beslag de juiste dikte heeft. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie. Het is belangrijk dat de olie goed heet is, en dat er genoeg olie in de pan zit. Verdeel het beslag over 3 hoopjes in de pan en voeg daarna de blauwe bessen toe (druk ze in het beslag). Laat 2 minuutjes op heel laag vuur bakken en draai de pannenkoekjes daarna om. Na 2/3 minuutjes om en om zijn de pannenkoekjes gaar en kun je ze op een bord leggen. Ik vind het zelf heerlijk om ze te besmeren met amandelpasta of notenpasta. Top ze af met wat je lekker vindt en geniet!


Romige avocado smoothiebowl

Dit is voor mij de perfecte smoothiebowl! Ik vind het belangrijk dat mijn maaltijden in balans zijn en een combi zijn van zowel vetten als eiwitten en koolhydraten, daar experimenteer ik dus vaak mee!

Voor 1 bowl heb je nodig:
150 ml (plantaardige) yoghurt (ik neem kokos)
1 hele avocado (een halve werkt ook)
Sap van een halve citroen
150 gram mango (of een rijpere banaan)
Topping: zonnebloempitjes, walnoten, hennepzaad en cacaonibs

Zo maak je ‘m:
Blend alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige massa. Lepel in een kom en maak af met je favoriete toppings.


Crunchy granola

Heb ik haast of een vroege afspraak in de ochtend of gewoon zin in iets makkelijks dan eet ik vaak granola met wat kokosyoghurt.
Ik bak de granola in het weekend en eet er dan vervolgens doordeweeks van. Het recept voor de ‘gewone’ granola vind je hier, en de granola chuncks hier!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!