• 3 van mijn favoriete ontbijtjes

  Ik deel in deze blog 3 van mijn favoriete ontbijtrecepten met je! Omdat ik op een dag behoorlijk veel verbrand (ik sport elke dag en beweeg redelijk veel daarnaast) en ook omdat ik vaak maar 2 maaltijden op een dag eet hebben de maaltijden die ik eet vaak ‘veel’ calorieën. Het is daarom belangrijk dat je de hoeveelheden voor deze recepten niet klakkeloos overneemt maar dat je even goed kijkt wat jouw behoeften zijn!

  Blueberry banana pancakes

  Mijn alltime favorite pancakes. Soms maak ik ze dagelijks, en zo kan het ook zijn dat ik ze maanden niet eet. Maar het recept is zo simpel en ze zijn zo lekker, vullend en voedzaam! En wat betreft de hoeveelheid: ben je een kleine eter of verbrand je niet zoveel dan neem je gewoon overal de helft van!

  Dit heb je nodig voor 3 pannekoekjes:
  1 (grotere) rijpe banaan
  2 eieren
  5 eetlepels havermout
  Snuf kaneel
  Handje blauwe bessen (diepvries of vers)
  1 grote eetlepel kokosolie

  (Ik gebruik ook regelmatig een mix van havermout en amandelmeel voor het beslag. Ik voeg alles op gevoel toe dus ik kan niet echt hoeveelheden aangeven!)

  Zo maak je de pannenkoeken:
  Doe de bananen, eieren en kaneel in de blender en mix tot een fluffy beslag. Voeg daarna de havermout toe en blend tot het beslag de juiste dikte heeft. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt de kokosolie. Het is belangrijk dat de olie goed heet is, en dat er genoeg olie in de pan zit. Verdeel het beslag over 3 hoopjes in de pan en voeg daarna de blauwe bessen toe (druk ze in het beslag). Laat 2 minuutjes op heel laag vuur bakken en draai de pannenkoekjes daarna om. Na 2/3 minuutjes om en om zijn de pannenkoekjes gaar en kun je ze op een bord leggen. Ik vind het zelf heerlijk om ze te besmeren met amandelpasta of notenpasta. Top ze af met wat je lekker vindt en geniet!


  Romige avocado smoothiebowl

  Dit is voor mij de perfecte smoothiebowl! Ik vind het belangrijk dat mijn maaltijden in balans zijn en een combi zijn van zowel vetten als eiwitten en koolhydraten, daar experimenteer ik dus vaak mee!

  Voor 1 bowl heb je nodig:
  150 ml (plantaardige) yoghurt (ik neem kokos)
  1 hele avocado (een halve werkt ook)
  Sap van een halve citroen
  150 gram mango (of een rijpere banaan)
  Topping: zonnebloempitjes, walnoten, hennepzaad en cacaonibs

  Zo maak je ‘m:
  Blend alle ingrediënten in de blender en mix tot een romige massa. Lepel in een kom en maak af met je favoriete toppings.


  Crunchy granola

  Heb ik haast of een vroege afspraak in de ochtend of gewoon zin in iets makkelijks dan eet ik vaak granola met wat kokosyoghurt.
  Ik bak de granola in het weekend en eet er dan vervolgens doordeweeks van. Het recept voor de ‘gewone’ granola vind je hier, en de granola chuncks hier!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *