fbpx

Blogs

Discipline: waar is het goed voor en hoe leer je het jezelf?

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Liefdevolle discipline. Je hebt het nodig in je leven. Als je niet de bereidheid en de wilskracht hebt om dingen te doen die niet altijd leuk zijn of een lange adem vragen, zul je je doelen niet bereiken en ook je potentieel als mens in de weg staan. In deze blog ga ik je alles vertellen over discipline. Wat houdt het in? Als je een gebrek aan discipline hebt, waar komt dat vandaan? Ook geef ik je de eerste stappen om jezelf discipline aan te gaan leren.


Dit moet je weten over discipline

  • Discipline is de dingen doen waar je niet altijd zin in hebt, maar die je op de lange termijn wel iets opleveren. Het is jezelf beheersen, jezelf aanzetten om iets te doen of te laten. Mensen die discipline hebben wachten niet op het moment dat ze ergens zin in hebben, of eindelijk gemotiveerd zijn, ze maken een afspraak met zichzelf en die volgen ze op. Je maakt de afspraak met jezelf dat je 4 keer per week om 5 uur uit bed gaat om te sporten, en je volgt die afspraak op. Ook op de dagen dat je totáál geen zin hebt, moe bent en genoeg dingen kunt verzinnen die je veel liever zou doen. Discipline is de wilskracht hebben om niet naar je saboterende mind te luisteren maar je lange termijn visie en je waarden (wat vind je belangrijk) voor ogen te houden.
  • Discipline en zelfdiscipline zijn twee verschillende dingen. Wanneer je discipline hebt dan heb je de wilskracht om naar doelen toe werken en deze te bereiken. Zelfdiscipline betekent meer een intrinsieke motivatie. Van binnenuit dus. Je hebt bepaalde waarden of een innerlijke drive en die zorgen ervoor dat je dingen (makkelijk) laat, de wilskracht hebt om te doen wat goed voor je is.
  • Discipline is vrijheid. Het geeft rust, helderheid en structuur. Doordat je de afspraken die je met jezelf maakt en de grenzen die je stelt voor jezelf belangrijk vindt ben je niet de hele dag bezig met afwegen. Ga ik naar de sportschool of ga ik voor Netflix? Houd ik me aan mijn voedingsplan of heb ik zin in iets ongezonds? Ga ik nu uit bed om te mediteren of snooze ik nog een half uur? Wanneer je discipline hebt heb je die dialogen niet in je hoofd. Dat wil niet zeggen dat er nooit verleiding is, of dat je nooit géén zin hebt, natuurlijk wel. Maar mensen met discipline hebben de lange termijn voor ogen in plaats van de korte termijn en beseffen dat elke keuze die ze maken consequenties heeft.
  • Discipline heeft niks te maken met je persoonlijkheid en alles met de gewoonten die je hebt. Het is geen karaktertrek waar je mee geboren bent, het zit niet in je genen. Je kunt het wél onderdeel van je karakter gaan maken.
  • Mensen met discipline snappen dat je je niet eerst op een bepaalde manier hoeft te voelen om iets te doen. Vaak is het namelijk omgekeerd het geval. Je onderneemt eerst actie, je gaat sporten, mediteren, solliciteren naar een nieuwe baan, beginnen met een bepaalde cursus, en daarna voel je je goed, gemotiveerd, trots, geïnspireerd, tevreden, voldaan. Dat geeft je voeding om de volgende dag weer die actie te gaan ondernemen.
  • Discipline gaat hand in hand met zelfliefde. Je houdt genoeg van jezelf, je vindt jezelf belangrijk genoeg, om de dingen te doen die goed voor je zijn en de dingen te doen die belangrijk voor je zijn (twee verschillende dingen). Mensen met discipline waarderen zichzelf. Zichzelf teleurstellen (door hun afspraken niet na te komen, zichzelf te saboteren) weegt bij hen zwaarder dan het teleurstellen van anderen. Ook vraagt discipline zelfacceptatie. Aan jezelf werken vanuit zelfhaat werkt niet, er moet een liefdevolle basis zijn. Je accepteert jezelf volledig in het nu, maar ondertussen werk je toe naar een betere jij.
  • Veel mensen hebben een vervelende associatie met het woord discipline. Zij denken misschien aan vroeger, aan de manier waarop ze zich thuis aan de regels moesten houden, welke dingen ze moesten doen die ze niet wilden doen, hoe ze in het gareel werden gehouden op school. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of jij ook die negatieve betekenis aan het woord geeft. De manier waarop je kijkt naar discipline zorgt ervoor dat je je er misschien onbewust tegen verzet. Een meer helpende betekenis zou zijn: de wilskracht en de bereidheid om dingen te doen die goed voor je zijn/die je helpen je doelen te bereiken/die je uitdagen/die bijdragen aan je zelfontwikkeling als mens.
  • Mensen met discipline genieten daadwerkelijk van de dingen die ze doen vanwege hun discipline. Hun discipline is niet een manier om zichzelf te straffen of doelbewust te beperken, ze willen deze dingen uiteindelijk graag doen. Omdat ze… erdoor groeien als mens. Zichzelf verbeteren. Het een goed gevoel geeft. Ze een bepaald doel voor ogen hebben. Het een bepaalde lifestyle is geworden waar ze baat bij hebben. Ze genieten ook echt van het proces. Het (eind)doel is veel minder belangrijk.


Een gebrek aan discipline, hoe komt dat?

Wanneer je aan jezelf hebt opgemerkt dat je moeite hebt om de afspraken die je met jezelf maakt op te volgen dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Hebben je opvoeders je geleerd wat het is om moeilijke dingen te doen waar je in het moment niet altijd zin in hebt? Hebben ze je geleerd om toe te werken naar een bepaald doel, om een lange adem te hebben, om niet altijd meteen te krijgen wat je wilt? Hebben ze je geleerd om dingen te doen die misschien nu niet zo leuk zijn, maar je op de lange termijn wel iets brengen? Wanneer je bijvoorbeeld verwend bent als kind en er nooit veel van je gevraagd is kun je als volwassene enorme moeite hebben met discipline. Maar ook als je niet begrensd werd thuis. Ook kan het zijn dat thuis enorm gedisciplineerd en gestructureerd was, en dat je je daar opgroeiend tegen hebt afgezet. Daarnaast is het voorbeeld wat je opvoeders je hebben gegeven ook ontzettend belangrijk. Wanneer je opvoeders zelf discipline hadden, dan heb jij dat patroon/gedrag hoogstwaarschijnlijk overgenomen. Je zag ze bijvoorbeeld trouw elke week op dezelfde dagen naar de sportschool gaan. Maar wanneer jij je vader of moeder regelmatig hoorde over een nieuw voornemen dat eigenlijk nooit echt opgevolgd werd, of ergens halverwege eigenlijk altijd gesaboteerd werd, dan is dat het gedrag wat je gekopieerd hebt. En als derde: bijna alles in deze wereld draait om gemak en comfortabel zijn. Veel mensen leven zo binnen hun comfortzone dat ze nooit het uiterste van zichzelf vragen. Ze zijn het simpelweg niet gewend om echt hard voor iets te werken, moeilijke dingen te doen, hun tijd en energie op te offeren voor een bepaald doel.


Jezelf discipline aanleren, zo begin je:

  • Stel je hebt een voornemen om elke dag een bepaald ritueel uit te voeren en je aan die afspraak met jezelf te houden. Je wilt bijvoorbeeld gaan journalen of mediteren, of dagelijks een korte work-out doen. Het is dan ontzettend belangrijk om zo laagdrempelig mogelijk te beginnen. Neem een ritueel dat maximaal 5 minuten kost, iets wat altijd haalbaar is in je leven. Hoe groter het ritueel, hoe groter de kans dat je het niet opvolgt en jezelf teleurstelt. Begin daarom zo klein mogelijk, en start een challenge van 30 dagen om te gaan oefenen. Je vindt hier een sheet die je in huis op kunt hangen. Elke dag dat je je ritueel hebt gedaan zet je een kruisje. Na deze challenge kun je de afspraken met jezelf langzaam steeds groter maken. Je zult merken dat je vertrouwen in jezelf groeit, dat je gemotiveerd bent en het je een goed gevoel geeft om jezelf aan de afspraak te houden.
  • Lukt het je een dag niet, dan is dat geen reden om jezelf te veroordelen, naar beneden te halen, af te wijzen of af te straffen. Dit kunnen ook patronen zijn die je opgroeiend hebt overgenomen. Een veeleisende ouder die je constant bekritiseerde bijvoorbeeld. Je bent niet zwak als je je afspraken niet opvolgt, je bent mens. Wanneer je jezelf iets aan gaat leren wat niet bekend voor je is, richt je je op het positieve gedrag. Geef aandacht aan wat je wel doet. Richt je op de dag waarop het wel goed ging. Geef jezelf regelmatig een compliment, trakteer jezelf halverwege de 30 dagen op iets. Verander de kritische stem in je hoofd in een liefdevolle en aanmoedigende stem.
  • Wees je bewust van de dialoog in je hoofd. Wat speelt er zich af op het moment dat je een afweging aan het maken bent om iets wel/niet te gaan doen? Wat zegt de stem in je hoofd? Is er misschien een onderliggende overtuiging die er uiteindelijk telkens voor zorgt dat je jezelf in de steek laat? Misschien denk je dat je het niet verdient of ben je bang om te falen?
  • Discipline leer je jezelf door jezelf minder opties te geven (je begrenst jezelf), en de slechte opties het meest te beperken. Nogmaals: gedisciplineerde mensen zijn dat niet zozeer van nature, ze hebben enerzijds bepaalde gewoonten en anderzijds zorgen ze ervoor dat ze minder slechte keuzes kunnen maken en dat er minder verleidingen zijn om die slechte keuzes te maken. Dat betekent wanneer jij gezonder wilt gaan eten, je geen bewerkt voedsel in huis haalt. Doe online je boodschappen, zo kom je in de winkel ook niet in de verleiding. Wanneer jij elke ochtend wilt bewegen, geef je jezelf een aantal opties. Geen routine doen is geen optie, snoozen in bed is geen optie. Wél geef je jezelf de vrijheid om te kiezen en te voelen wat goed voor je is in het moment. Ga ik een wandeling maken? Yoga doen? Een korte work-out video op youtube? Wanneer je minder op je telefoon wilt zitten haal je je mail van je telefoon, stop je met whatsapp en log je uit op je social media. Dit zijn voorbeelden waarin je jezelf voorbereid om te slagen in wat je wilt bereiken/veranderen, niet om te falen.
  • Vind je het lastig om in je eentje dit proces aan te gaan, ben je meer een type voor wie discipline makkelijker is als je accountable wordt gehouden door andere mensen? Doe dat! Maak een afspraak met mensen in de sportschool om op vaste momenten te sporten. Meld je aan voor yoga lessen, in plaats van zelf thuis yoga te doen. Meld je aan voor een clubje waarin je wekelijks bij elkaar komt op welk gebied je dan ook wilt groeien. Zorg ervoor dat je gezin of je partner je accountable houdt. Het gaat erom wat werkt voor jou.
  • Probeer de lange termijn voor ogen te houden. De meeste mensen leven vooral van high naar high: de dingen die je een korte tijd een goed gevoel geven. Social media, Netflixen, eten, shoppen, bankhangen. Sporten, mediteren, gezond eten, jezelf ontwikkelen, hebben dat soort korte geluksgevoelens niet direct. Je wordt niet meteen beloond. Op de lange termijn zorgen ze echter wél voor een duurzame vorm van geluk. Maak bewust die keuzes op momenten dat je in tweestrijd bent. Korte termijn high, of lange termijn geluk?
  • Wat is je motivatie? Waarom wil je datgene bereiken? Waarom wil je deze gewoonte volhouden? Waar werk je naartoe? Hoe ziet die nieuwe versie van jezelf eruit? Hoe ziet je toekomstvisie eruit? Denk hieraan als je een moeilijk moment hebt of even in een dip zit.


    Foto: Unsplash

Liefdevolle discipline. Je hebt het nodig in je leven. Als je niet de bereidheid en de wilskracht hebt om dingen te doen die niet altijd leuk zijn of een lange adem vragen, zul je je doelen niet bereiken en ook je potentieel als mens in de weg staan. In deze blog ga ik je alles vertellen over discipline. Wat houdt het in? Als je een gebrek aan discipline hebt, waar komt dat vandaan? Ook geef ik je de eerste stappen om jezelf discipline aan te gaan leren.


Dit moet je weten over discipline

  • Discipline is de dingen doen waar je niet altijd zin in hebt, maar die je op de lange termijn wel iets opleveren. Het is jezelf beheersen, jezelf aanzetten om iets te doen of te laten. Mensen die discipline hebben wachten niet op het moment dat ze ergens zin in hebben, of eindelijk gemotiveerd zijn, ze maken een afspraak met zichzelf en die volgen ze op. Je maakt de afspraak met jezelf dat je 4 keer per week om 5 uur uit bed gaat om te sporten, en je volgt die afspraak op. Ook op de dagen dat je totáál geen zin hebt, moe bent en genoeg dingen kunt verzinnen die je veel liever zou doen. Discipline is de wilskracht hebben om niet naar je saboterende mind te luisteren maar je lange termijn visie en je waarden (wat vind je belangrijk) voor ogen te houden.
  • Discipline en zelfdiscipline zijn twee verschillende dingen. Wanneer je discipline hebt dan heb je de wilskracht om naar doelen toe werken en deze te bereiken. Zelfdiscipline betekent meer een intrinsieke motivatie. Van binnenuit dus. Je hebt bepaalde waarden of een innerlijke drive en die zorgen ervoor dat je dingen (makkelijk) laat, de wilskracht hebt om te doen wat goed voor je is.
  • Discipline is vrijheid. Het geeft rust, helderheid en structuur. Doordat je de afspraken die je met jezelf maakt en de grenzen die je stelt voor jezelf belangrijk vindt ben je niet de hele dag bezig met afwegen. Ga ik naar de sportschool of ga ik voor Netflix? Houd ik me aan mijn voedingsplan of heb ik zin in iets ongezonds? Ga ik nu uit bed om te mediteren of snooze ik nog een half uur? Wanneer je discipline hebt heb je die dialogen niet in je hoofd. Dat wil niet zeggen dat er nooit verleiding is, of dat je nooit géén zin hebt, natuurlijk wel. Maar mensen met discipline hebben de lange termijn voor ogen in plaats van de korte termijn en beseffen dat elke keuze die ze maken consequenties heeft.
  • Discipline heeft niks te maken met je persoonlijkheid en alles met de gewoonten die je hebt. Het is geen karaktertrek waar je mee geboren bent, het zit niet in je genen. Je kunt het wél onderdeel van je karakter gaan maken.
  • Mensen met discipline snappen dat je je niet eerst op een bepaalde manier hoeft te voelen om iets te doen. Vaak is het namelijk omgekeerd het geval. Je onderneemt eerst actie, je gaat sporten, mediteren, solliciteren naar een nieuwe baan, beginnen met een bepaalde cursus, en daarna voel je je goed, gemotiveerd, trots, geïnspireerd, tevreden, voldaan. Dat geeft je voeding om de volgende dag weer die actie te gaan ondernemen.
  • Discipline gaat hand in hand met zelfliefde. Je houdt genoeg van jezelf, je vindt jezelf belangrijk genoeg, om de dingen te doen die goed voor je zijn en de dingen te doen die belangrijk voor je zijn (twee verschillende dingen). Mensen met discipline waarderen zichzelf. Zichzelf teleurstellen (door hun afspraken niet na te komen, zichzelf te saboteren) weegt bij hen zwaarder dan het teleurstellen van anderen. Ook vraagt discipline zelfacceptatie. Aan jezelf werken vanuit zelfhaat werkt niet, er moet een liefdevolle basis zijn. Je accepteert jezelf volledig in het nu, maar ondertussen werk je toe naar een betere jij.
  • Veel mensen hebben een vervelende associatie met het woord discipline. Zij denken misschien aan vroeger, aan de manier waarop ze zich thuis aan de regels moesten houden, welke dingen ze moesten doen die ze niet wilden doen, hoe ze in het gareel werden gehouden op school. Het is belangrijk om jezelf af te vragen of jij ook die negatieve betekenis aan het woord geeft. De manier waarop je kijkt naar discipline zorgt ervoor dat je je er misschien onbewust tegen verzet. Een meer helpende betekenis zou zijn: de wilskracht en de bereidheid om dingen te doen die goed voor je zijn/die je helpen je doelen te bereiken/die je uitdagen/die bijdragen aan je zelfontwikkeling als mens.
  • Mensen met discipline genieten daadwerkelijk van de dingen die ze doen vanwege hun discipline. Hun discipline is niet een manier om zichzelf te straffen of doelbewust te beperken, ze willen deze dingen uiteindelijk graag doen. Omdat ze… erdoor groeien als mens. Zichzelf verbeteren. Het een goed gevoel geeft. Ze een bepaald doel voor ogen hebben. Het een bepaalde lifestyle is geworden waar ze baat bij hebben. Ze genieten ook echt van het proces. Het (eind)doel is veel minder belangrijk.


Een gebrek aan discipline, hoe komt dat?

Wanneer je aan jezelf hebt opgemerkt dat je moeite hebt om de afspraken die je met jezelf maakt op te volgen dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Hebben je opvoeders je geleerd wat het is om moeilijke dingen te doen waar je in het moment niet altijd zin in hebt? Hebben ze je geleerd om toe te werken naar een bepaald doel, om een lange adem te hebben, om niet altijd meteen te krijgen wat je wilt? Hebben ze je geleerd om dingen te doen die misschien nu niet zo leuk zijn, maar je op de lange termijn wel iets brengen? Wanneer je bijvoorbeeld verwend bent als kind en er nooit veel van je gevraagd is kun je als volwassene enorme moeite hebben met discipline. Maar ook als je niet begrensd werd thuis. Ook kan het zijn dat thuis enorm gedisciplineerd en gestructureerd was, en dat je je daar opgroeiend tegen hebt afgezet. Daarnaast is het voorbeeld wat je opvoeders je hebben gegeven ook ontzettend belangrijk. Wanneer je opvoeders zelf discipline hadden, dan heb jij dat patroon/gedrag hoogstwaarschijnlijk overgenomen. Je zag ze bijvoorbeeld trouw elke week op dezelfde dagen naar de sportschool gaan. Maar wanneer jij je vader of moeder regelmatig hoorde over een nieuw voornemen dat eigenlijk nooit echt opgevolgd werd, of ergens halverwege eigenlijk altijd gesaboteerd werd, dan is dat het gedrag wat je gekopieerd hebt. En als derde: bijna alles in deze wereld draait om gemak en comfortabel zijn. Veel mensen leven zo binnen hun comfortzone dat ze nooit het uiterste van zichzelf vragen. Ze zijn het simpelweg niet gewend om echt hard voor iets te werken, moeilijke dingen te doen, hun tijd en energie op te offeren voor een bepaald doel.


Jezelf discipline aanleren, zo begin je:

  • Stel je hebt een voornemen om elke dag een bepaald ritueel uit te voeren en je aan die afspraak met jezelf te houden. Je wilt bijvoorbeeld gaan journalen of mediteren, of dagelijks een korte work-out doen. Het is dan ontzettend belangrijk om zo laagdrempelig mogelijk te beginnen. Neem een ritueel dat maximaal 5 minuten kost, iets wat altijd haalbaar is in je leven. Hoe groter het ritueel, hoe groter de kans dat je het niet opvolgt en jezelf teleurstelt. Begin daarom zo klein mogelijk, en start een challenge van 30 dagen om te gaan oefenen. Je vindt hier een sheet die je in huis op kunt hangen. Elke dag dat je je ritueel hebt gedaan zet je een kruisje. Na deze challenge kun je de afspraken met jezelf langzaam steeds groter maken. Je zult merken dat je vertrouwen in jezelf groeit, dat je gemotiveerd bent en het je een goed gevoel geeft om jezelf aan de afspraak te houden.
  • Lukt het je een dag niet, dan is dat geen reden om jezelf te veroordelen, naar beneden te halen, af te wijzen of af te straffen. Dit kunnen ook patronen zijn die je opgroeiend hebt overgenomen. Een veeleisende ouder die je constant bekritiseerde bijvoorbeeld. Je bent niet zwak als je je afspraken niet opvolgt, je bent mens. Wanneer je jezelf iets aan gaat leren wat niet bekend voor je is, richt je je op het positieve gedrag. Geef aandacht aan wat je wel doet. Richt je op de dag waarop het wel goed ging. Geef jezelf regelmatig een compliment, trakteer jezelf halverwege de 30 dagen op iets. Verander de kritische stem in je hoofd in een liefdevolle en aanmoedigende stem.
  • Wees je bewust van de dialoog in je hoofd. Wat speelt er zich af op het moment dat je een afweging aan het maken bent om iets wel/niet te gaan doen? Wat zegt de stem in je hoofd? Is er misschien een onderliggende overtuiging die er uiteindelijk telkens voor zorgt dat je jezelf in de steek laat? Misschien denk je dat je het niet verdient of ben je bang om te falen?
  • Discipline leer je jezelf door jezelf minder opties te geven (je begrenst jezelf), en de slechte opties het meest te beperken. Nogmaals: gedisciplineerde mensen zijn dat niet zozeer van nature, ze hebben enerzijds bepaalde gewoonten en anderzijds zorgen ze ervoor dat ze minder slechte keuzes kunnen maken en dat er minder verleidingen zijn om die slechte keuzes te maken. Dat betekent wanneer jij gezonder wilt gaan eten, je geen bewerkt voedsel in huis haalt. Doe online je boodschappen, zo kom je in de winkel ook niet in de verleiding. Wanneer jij elke ochtend wilt bewegen, geef je jezelf een aantal opties. Geen routine doen is geen optie, snoozen in bed is geen optie. Wél geef je jezelf de vrijheid om te kiezen en te voelen wat goed voor je is in het moment. Ga ik een wandeling maken? Yoga doen? Een korte work-out video op youtube? Wanneer je minder op je telefoon wilt zitten haal je je mail van je telefoon, stop je met whatsapp en log je uit op je social media. Dit zijn voorbeelden waarin je jezelf voorbereid om te slagen in wat je wilt bereiken/veranderen, niet om te falen.
  • Vind je het lastig om in je eentje dit proces aan te gaan, ben je meer een type voor wie discipline makkelijker is als je accountable wordt gehouden door andere mensen? Doe dat! Maak een afspraak met mensen in de sportschool om op vaste momenten te sporten. Meld je aan voor yoga lessen, in plaats van zelf thuis yoga te doen. Meld je aan voor een clubje waarin je wekelijks bij elkaar komt op welk gebied je dan ook wilt groeien. Zorg ervoor dat je gezin of je partner je accountable houdt. Het gaat erom wat werkt voor jou.
  • Probeer de lange termijn voor ogen te houden. De meeste mensen leven vooral van high naar high: de dingen die je een korte tijd een goed gevoel geven. Social media, Netflixen, eten, shoppen, bankhangen. Sporten, mediteren, gezond eten, jezelf ontwikkelen, hebben dat soort korte geluksgevoelens niet direct. Je wordt niet meteen beloond. Op de lange termijn zorgen ze echter wél voor een duurzame vorm van geluk. Maak bewust die keuzes op momenten dat je in tweestrijd bent. Korte termijn high, of lange termijn geluk?
  • Wat is je motivatie? Waarom wil je datgene bereiken? Waarom wil je deze gewoonte volhouden? Waar werk je naartoe? Hoe ziet die nieuwe versie van jezelf eruit? Hoe ziet je toekomstvisie eruit? Denk hieraan als je een moeilijk moment hebt of even in een dip zit.


    Foto: Unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!