Bananenbrood is nog steeds na al die jaren mijn favoriete snack. Ik heb heel lang geëxperimenteerd met meelsoorten en ingrediënten, en inmiddels heb ik het voor mij perfecte recept!
De chocolade was even leuk voor de foto. Maar heerlijk als je het bananenbrood bijvoorbeeld als toetje wilt serveren! Smelt wat pure chocolade au bain marie en voeg er een scheut kokosmelk aan toe. Door de kokosmelk hard de chocolade niet helemaal uit en dat is wat mijn betreft een stuk lekkerder.
Wil je een vegan bananenbrood? Pure appelmoes in plaats van eieren werkt ook prima.
Wat heb je nodig voor een bananenbrood (10/12 plakken)?
- 3 grote (echt) rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 250 gram havermeel
- 100 ml plantaardige melk
- 1 el vanille extract
- 4 medjoul dadels (of een schep kokosbloesemsuiker)
- Een flinke lepel kaneel
- Een hand walnoten
- Optioneel: blauwe bessen of frambozen/pure chocolade
Bereidingswijze:
- Pel de bananen en doe deze samen met de eieren, de plantaardige melk, vanille extract, kaneel en dadels in de blender of keukenmachine.
- Mix tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens het amandelmeel en de havermout toe en mix tot de havermout fijngemalen is en je een glad beslag hebt. Het beslag moet wat dikkig blijven, is het te dik om te blenden voeg dan nog wat plantaardige melk toe.
- Hak de walnoten fijn(er) en voeg ze toe aan het beslag. Ook lekker met blauwe bessen, frambozen of wat pure chocolade stukjes, deze kun je er als laatste doorheen spatelen. Gebruik niet teveel fruit want anders blijft het brood te nat.
- Vet een cakeblik in met kokosolie en verdeel het beslag over het blik.
- Bak het bananenbrood op 160 graden af in 35/40 minuten.
Bananenbrood is nog steeds na al die jaren mijn favoriete snack. Ik heb heel lang geëxperimenteerd met meelsoorten en ingrediënten, en inmiddels heb ik het voor mij perfecte recept!
De chocolade was even leuk voor de foto. Maar heerlijk als je het bananenbrood bijvoorbeeld als toetje wilt serveren! Smelt wat pure chocolade au bain marie en voeg er een scheut kokosmelk aan toe. Door de kokosmelk hard de chocolade niet helemaal uit en dat is wat mijn betreft een stuk lekkerder.
Wil je een vegan bananenbrood? Pure appelmoes in plaats van eieren werkt ook prima.
Wat heb je nodig voor een bananenbrood (10/12 plakken)?
- 3 grote (echt) rijpe bananen
- 2 eieren
- 100 gram amandelmeel
- 250 gram havermeel
- 100 ml plantaardige melk
- 1 el vanille extract
- 4 medjoul dadels (of een schep kokosbloesemsuiker)
- Een flinke lepel kaneel
- Een hand walnoten
- Optioneel: blauwe bessen of frambozen/pure chocolade
Bereidingswijze:
- Pel de bananen en doe deze samen met de eieren, de plantaardige melk, vanille extract, kaneel en dadels in de blender of keukenmachine.
- Mix tot een glad beslag.
- Voeg vervolgens het amandelmeel en de havermout toe en mix tot de havermout fijngemalen is en je een glad beslag hebt. Het beslag moet wat dikkig blijven, is het te dik om te blenden voeg dan nog wat plantaardige melk toe.
- Hak de walnoten fijn(er) en voeg ze toe aan het beslag. Ook lekker met blauwe bessen, frambozen of wat pure chocolade stukjes, deze kun je er als laatste doorheen spatelen. Gebruik niet teveel fruit want anders blijft het brood te nat.
- Vet een cakeblik in met kokosolie en verdeel het beslag over het blik.
- Bak het bananenbrood op 160 graden af in 35/40 minuten.
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment