fbpx

Blogs

Charlotte’s Digital Nomad tips

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Charlotte van ‘t Wout (29) is journalist, spreker en eigenaar van SPOT: een pand op de prinsengracht in Amsterdam dat je kunt huren voor workshops en fotoshoots. Ze is net terug van anderhalf jaar reizen en werken in het buitenland. Ze leefde in Bali, Bangkok, San Francisco en Tokio en ondervond daar zelf de hype die digital nomad heet: al reizende online werken terwijl je op de mooiste plekken op aarde bent. Ik was nieuwsgierig en vroeg Charlotte naar haar ervaringen en tips!

Charlotte: “Ik woonde 7 jaar in Amsterdam, maar had altijd in mijn hoofd dat ik misschien in een andere stad wilde gaan wonen. Omdat ik niet kon kiezen welk land dat moest worden, dacht ik: ik ga gewoon naar elke bestemming die me ooit aantrekkelijk leek, en kijk hoe het bevalt om daar echt te leven en te werken. Dus duidelijk niet op vakantie, maar met mijn laptop aan het werk als journalist. Ik had tijdens die 1,5 jaar heel veel avontuur en afwisseling nodig, en elke dag nieuwe mensen en input. Maar na die tijd had ik juist weer zin in een wat meer stabiele plek en een hechte vriendengroep om mij heen. Toen wist ik: nú kan ik terug naar Amsterdam, want dat is toch wel echt een van de mooiste steden. De onrust was uit mijn lijf.”

Ook doen? Dit zijn mijn 3 tips voor digital nomads:

1. Probeer het eerst een maand uit.
“Nog voordat ik écht mijn koffers pakte om anderhalf jaar weg te gaan, ben ik eerst een paar keer een maand gaan uitproberen hoe het voelt, om te reizen en werken tegelijkertijd. Ik boekte een ticket naar Dubai. Dan zag ik de andere toeristen bij het zwembad in hun boek verdiept zitten, en zat ik er met mijn laptop tussen. Ook ging ik een maand naar New York, met een duidelijke doelstelling: net zoveel geld verdienen als dat ik in Nederland deed. Die ‘uitprobeermaanden’ gaven me een enorme kick van zelfvertrouwen, en zo wist ik ook gelijk dat ik het niet erg vond om te werken terwijl anderen op vakantie zijn.”

2. Luister niet naar anderen.
“Bangkok is een ‘supervieze stad’, Bali is ‘veel te toeristisch’ en Singapore bestaat ‘alleen maar uit wolkenkrabbers’. Dat zijn een paar waarschuwingen die ik kreeg van andere ervaren reizigers, als ik mijn plannen deelde. Maar eenmaal op die bestemmingen, was ik het daar helemaal niet mee eens. Ik heb nog nooit zoveel jungleparken gezien als in Singapore, en Bangkok is een van de gezelligste, raarste, leukste steden van de wereld. Dus zie adviezen van anderen vooral voor wat ze zijn: hún visie en bril van een ervaring. Volg je eigen gevoel en nieuwsgierigheid.”

3. Maak heel concrete doelen.
“Bij op vakantie gaan hoort vaak heel veel vrijheid: niet teveel plannen, lekker uitrusten. Als digital nomad zou ik juist wél willen pleiten voor meer plannen: je wilt niet in een vreemde stad zijn zonder goed hotel, stabiele wifi, en ondertussen ook nog een deadline of belangrijke opdracht moeten maken om je geld te verdienen. Ik hou erg van concrete doelen. Japan is bijvoorbeeld heel erg duur. Om daar een maand te verblijven had ik genoeg opdrachtgevers nodig. Die ben ik heel gericht gaan zoeken; ideeën pitchen, en net zolang doorgegaan tot ik Japan kon betalen. Door doelen, mijlpalen en stappenplannen te maken, maak je het heel concreet voor jezelf. Dan is dat hele digital nomad zijn minder overweldigend.”

Charlotte van ‘t Wout (29) is journalist, spreker en eigenaar van SPOT: een pand op de prinsengracht in Amsterdam dat je kunt huren voor workshops en fotoshoots. Ze is net terug van anderhalf jaar reizen en werken in het buitenland. Ze leefde in Bali, Bangkok, San Francisco en Tokio en ondervond daar zelf de hype die digital nomad heet: al reizende online werken terwijl je op de mooiste plekken op aarde bent. Ik was nieuwsgierig en vroeg Charlotte naar haar ervaringen en tips!

Charlotte: “Ik woonde 7 jaar in Amsterdam, maar had altijd in mijn hoofd dat ik misschien in een andere stad wilde gaan wonen. Omdat ik niet kon kiezen welk land dat moest worden, dacht ik: ik ga gewoon naar elke bestemming die me ooit aantrekkelijk leek, en kijk hoe het bevalt om daar echt te leven en te werken. Dus duidelijk niet op vakantie, maar met mijn laptop aan het werk als journalist. Ik had tijdens die 1,5 jaar heel veel avontuur en afwisseling nodig, en elke dag nieuwe mensen en input. Maar na die tijd had ik juist weer zin in een wat meer stabiele plek en een hechte vriendengroep om mij heen. Toen wist ik: nú kan ik terug naar Amsterdam, want dat is toch wel echt een van de mooiste steden. De onrust was uit mijn lijf.”

Ook doen? Dit zijn mijn 3 tips voor digital nomads:

1. Probeer het eerst een maand uit.
“Nog voordat ik écht mijn koffers pakte om anderhalf jaar weg te gaan, ben ik eerst een paar keer een maand gaan uitproberen hoe het voelt, om te reizen en werken tegelijkertijd. Ik boekte een ticket naar Dubai. Dan zag ik de andere toeristen bij het zwembad in hun boek verdiept zitten, en zat ik er met mijn laptop tussen. Ook ging ik een maand naar New York, met een duidelijke doelstelling: net zoveel geld verdienen als dat ik in Nederland deed. Die ‘uitprobeermaanden’ gaven me een enorme kick van zelfvertrouwen, en zo wist ik ook gelijk dat ik het niet erg vond om te werken terwijl anderen op vakantie zijn.”

2. Luister niet naar anderen.
“Bangkok is een ‘supervieze stad’, Bali is ‘veel te toeristisch’ en Singapore bestaat ‘alleen maar uit wolkenkrabbers’. Dat zijn een paar waarschuwingen die ik kreeg van andere ervaren reizigers, als ik mijn plannen deelde. Maar eenmaal op die bestemmingen, was ik het daar helemaal niet mee eens. Ik heb nog nooit zoveel jungleparken gezien als in Singapore, en Bangkok is een van de gezelligste, raarste, leukste steden van de wereld. Dus zie adviezen van anderen vooral voor wat ze zijn: hún visie en bril van een ervaring. Volg je eigen gevoel en nieuwsgierigheid.”

3. Maak heel concrete doelen.
“Bij op vakantie gaan hoort vaak heel veel vrijheid: niet teveel plannen, lekker uitrusten. Als digital nomad zou ik juist wél willen pleiten voor meer plannen: je wilt niet in een vreemde stad zijn zonder goed hotel, stabiele wifi, en ondertussen ook nog een deadline of belangrijke opdracht moeten maken om je geld te verdienen. Ik hou erg van concrete doelen. Japan is bijvoorbeeld heel erg duur. Om daar een maand te verblijven had ik genoeg opdrachtgevers nodig. Die ben ik heel gericht gaan zoeken; ideeën pitchen, en net zolang doorgegaan tot ik Japan kon betalen. Door doelen, mijlpalen en stappenplannen te maken, maak je het heel concreet voor jezelf. Dan is dat hele digital nomad zijn minder overweldigend.”

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!