fbpx

Recepten

Ananas banaan ijs

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Het was warm, ik had zin in ijs, maar omdat ik zo min mogelijk suiker eet was er maar 1 optie: zelf maken! Gewoon van puur fruit!

Wat heb je nodig voor twee personen?
  • 2 of 3 rijpe bananen (voor 2 personen)! Die gestippelde versies het liefst, want die zijn lekker zoet.
  • 150 gram verse of bevroren ananas (of kies ander fruit als frambozen, mango, blauwe bes)
Bereidingswijze:
  1. Pel de bananen af, halveer en stop in een plastic bakje voor een nachtje in de vriezer.
  2. Doe de bananen vervolgens in de keukenmachine (in een blender gaat dit helaas niet, of je moet veel vocht toevoegen en dan wordt het geen ijs), voeg 150 gram verse of bevroren ananas toe en mix tot er een soort ijs textuur is ontstaan.
  3. Verdeel over 2 kommetjes en geniet!
  4. Ben je een zoetekauw dan kun je eventueel nog 2 schepjes kokosbloesemsuiker toevoegen aan de bananen voor je gaat mixen.
  5. Wil je nú ijs maken en heb je geen bevroren bananen? Wanneer je wat extra diepvriesfruit gebruikt kan het recept ook werken met gewone bananen.
  6. Je kunt experimenteren met verschillende soorten fruit, of je gebruikt bevroren bananen en voegt daar noten, dadel en chocolade aan toe.

Het was warm, ik had zin in ijs, maar omdat ik zo min mogelijk suiker eet was er maar 1 optie: zelf maken! Gewoon van puur fruit!

Wat heb je nodig voor twee personen?
  • 2 of 3 rijpe bananen (voor 2 personen)! Die gestippelde versies het liefst, want die zijn lekker zoet.
  • 150 gram verse of bevroren ananas (of kies ander fruit als frambozen, mango, blauwe bes)
Bereidingswijze:
  1. Pel de bananen af, halveer en stop in een plastic bakje voor een nachtje in de vriezer.
  2. Doe de bananen vervolgens in de keukenmachine (in een blender gaat dit helaas niet, of je moet veel vocht toevoegen en dan wordt het geen ijs), voeg 150 gram verse of bevroren ananas toe en mix tot er een soort ijs textuur is ontstaan.
  3. Verdeel over 2 kommetjes en geniet!
  4. Ben je een zoetekauw dan kun je eventueel nog 2 schepjes kokosbloesemsuiker toevoegen aan de bananen voor je gaat mixen.
  5. Wil je nú ijs maken en heb je geen bevroren bananen? Wanneer je wat extra diepvriesfruit gebruikt kan het recept ook werken met gewone bananen.
  6. Je kunt experimenteren met verschillende soorten fruit, of je gebruikt bevroren bananen en voegt daar noten, dadel en chocolade aan toe.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!