• Ananas banaan ijs

  Het was warm, ik had zin in ijs, maar omdat ik zo min mogelijk suiker eet was er maar 1 optie: zelf maken! Gewoon van puur fruit!

  Wat heb je nodig voor twee personen?
  • 2 of 3 rijpe bananen (voor 2 personen)! Die gestippelde versies het liefst, want die zijn lekker zoet.
  • 150 gram verse of bevroren ananas (of kies ander fruit als frambozen, mango, blauwe bes)
  Bereidingswijze:
  1. Pel de bananen af, halveer en stop in een plastic bakje voor een nachtje in de vriezer.
  2. Doe de bananen vervolgens in de keukenmachine (in een blender gaat dit helaas niet, of je moet veel vocht toevoegen en dan wordt het geen ijs), voeg 150 gram verse of bevroren ananas toe en mix tot er een soort ijs textuur is ontstaan.
  3. Verdeel over 2 kommetjes en geniet!
  4. Ben je een zoetekauw dan kun je eventueel nog 2 schepjes kokosbloesemsuiker toevoegen aan de bananen voor je gaat mixen.
  5. Wil je nú ijs maken en heb je geen bevroren bananen? Wanneer je wat extra diepvriesfruit gebruikt kan het recept ook werken met gewone bananen.
  6. Je kunt experimenteren met verschillende soorten fruit, of je gebruikt bevroren bananen en voegt daar noten, dadel en chocolade aan toe.

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *