• Australië deel 1

  Australië, wat geniet ik van je! Van het platteland, de dieren in het wild die voor het raam wegspringen, van de stilte, de lucht die je diep kunt inademen, van de opkomende zon, het paardrijden, kangoeroes spotten met de quad, omringd zijn door natuur, de magische heldere sterrenhemel ’s nachts, van de gastvrijheid van de familie waar ik verbleef: het was voor mij echt the Aussie life.

  En Sydney, wat was je druk, bruisend, hectisch, groots en tegelijkertijd op sommige momenten ook heel klein. Ik heb je om 6 uur ’s ochtends zien ontwaken tijdens een boksles, ik heb je mogen bewonderen met ondergaande zon vanaf de ferry, ik heb strandjes gehopt rond Manly Beach en me laten overdonderen door de betoverende Blue Mountains. Ik voelde me een vrouw van de wereld op de Harbour Bridge, uitkijkend over de stad en Sydney Opera House. Ik verdwaalde tientallen keren in je en ben minstens vijf keer bij een verkeerde bushalte uitgestapt, toch wist ik altijd weer mijn weg te vinden door alle vriendelijkheid en hulp die ik ontving. Ik heb heel veel kanten van je mogen zien en ervaren Sydney, en ik zou nooit in je kunnen wonen maar heb ontzettend genoten van alle dagen die ik in je door mocht brengen.

  Australië, je voelt als een warm bad. Een land waar je als reiziger snel thuis bent. Waar je op elke hoek van de straat in contact komt met andere travelers, maar ook heerlijk je eigen plan kunt trekken. Ik hou van het binnensmondse taaltje en het ‘goodday mate’. Ik hou van de behulpzaamheid en de gastvrijheid, van de herfst die aanvoelt als een warm voorjaar in Nederland en ik krijg een glimlach op mijn gezicht als ik terugdenk aan alle lieve en leuke mensen die de afgelopen 2 weken mijn pad kruisten. Op het vliegveld van Jakarta sloot ik mijn eerste vriendschap en op die manier wordt er elke dag wel bevestigd hoe mooi het is om alleen te reizen. Ik krijg er energie van en ben ontzettend dankbaar dat ik ook deze droom werkelijkheid heb mogen laten worden.

  Op naar nog een weekje Australië, in weer een andere wereld…

  Liefs!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *