fbpx

Groei

In harmonie met jezelf

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

”Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn dat ik niet leef in harmonie met mezelf.” Zo luidde de eerste alinea van het gedicht wat Charlie Chaplin schreef. Leven in harmonie met jezelf, houden van wie je bent en hoe je bent, is veel lastiger dan we denken. Lange tijd dacht ik dat die onrust en het emotioneel lijden invloeden op mijn leven waren waar ik niks over te zeggen had. Ik ploeterde wat af en kon de juiste reset knop niet vinden. Dat ik absoluut niet in harmonie leefde met mezelf was ik me op dat moment verre van bewust. Ik maakte keuzes omdat anderen dat van me verwachtten, rende mezelf voorbij omdat ik niet stil wilde staan bij mijn leven en ik zocht liefde in alles behalve mezelf. Inmiddels heb ik die rust wel gevonden en ben ik me zeker bewust van de invloed die ik daarop heb. Samen met Marije schreef ik deze blog. Zij kan vanuit eigen ervaring en de ervaring die zij mee krijgt uit de praktijk hier ook uren over filosoferen. Zelf weet ze maar al te goed hoe het is om een leven te leiden dat niet van haar was, maar van iemand die zij dacht te moeten zijn.

Want hoe doe je dat zoveel mogelijk: in harmonie leven met jezelf?

Omarm je kwetsbaarheid – De kwetsbaarheid die ik laat zien op mijn blog heeft me zoveel meer lucht gegeven in het leven, gewoon omdat ik niet perfect ben, verre van ‘stabiel’ (al is dat niet iets wat ik nastreef), onzekerheden heb en eindeloos twijfel over dingen. Het mag er zijn. Dit ben ik. Hoe vaak leven we niet met een soort masker, nemen we een rol aan in gezelschappen, passen we ons aan omdat we onszelf niet durven te zijn. Wanneer jij gewend bent dit te doen, raak je steeds verder verwijderd van wie je dan wel bent. Zeg in plaats van ”ja hoor, het gaat prima” eens gewoon hoe je je voelt. Wat je bezighoudt, waar je over twijfelt of dat het gewoon even niet zo meezit. Ook tegen mensen die de vraag alleen maar uit beleefdheid stellen. Jouw kwetsbare antwoord zet een ander namelijk ook aan het denken. Het levert meer verbinding op met de mensen om je heen (en daarbuiten) en je gaat meer en meer voelen dat je overal zijn mag wie je bent. 

Stop met vergelijken – Als iedereen zich kwetsbaarder op zou stellen dan zou je weten dat de ander het niet beter voor elkaar heeft in het leven dan jij. Iedereen heeft namelijk wel iets. We hebben allemaal ons eigen pad met vallen en opstaan. Leer van anderen, trek jezelf aan iemand op, laat je inspireren, maar stop met vergelijken. Regelmatig krijg ik de opmerking: ”ik kijk tegen je op, je bent zo gegroeid als mens en maakt alleen nog maar keuzes voor jezelf.”  Klopt, maar dat wil niet zeggen dat mijn leven perfect is. Ook ik heb mijn zwaktes en dingen waar ik niet blij mee ben, ik leef alleen zo veel mogelijk in harmonie met mezelf waardoor ik in alles achter mijn eigen keuzes sta en eigenlijk niet meer de behoefte heb te vergelijken. Het niet vergelijken met een ander geeft zoveel rust. Er zijn namelijk altijd mensen ‘verder’ in het leven. Op welke manier dan ook.

Keuzes maken voor jezelf – Keuzes maken we elke dag, maar maken we ook elke dag de keuzes echt voor onszelf? Houden we vaak niet gewoon rekening met de mening van anderen, of met dat wat de standaard is? We willen bevestiging dat wat we doen goed is. We willen zorgzaam zijn, voor anderen klaarstaan, doen wat van ons verwacht wordt, maar gaan daar vaak veel te ver in. Onze eigen grenzen over. Waarom zou je bevestiging nodig hebben als je bevestiging kunt zoeken binnen in jezelf? Als jij nu beslist om op wereldreis te gaan, dan ga je. Ook al heb je 6 jaar rechten gestudeerd en ben je bijna 30. Als jij nu beslist dat je voor jezelf wilt beginnen en je hart schreeuwt JA!! maar je omgeving NEE! dan luister je naar je hart. Naast dat ik de laatste maanden alleen maar keuzes voor mezelf gemaakt heb, ben ik ook gestopt mijn keuzes te bespreken met andere mensen. Ik voel zelf heel goed wat ik op dat moment wil, en de teleurstelling of onbegrip van een ander helpt mij op het moment van keuze niks. De mensen die je gaandeweg om je heen gaat verzamelen als jij doet wat je het liefste doet (en je hart volgt) zullen dat alleen maar begrijpen en juist toejuichen.

Compassie – Je bent pas een rijk mens als jij echt gelukkig bent met wie je zelf bent, en kunt accepteren wat je zwaktes zijn, of waar je niet zo sterk in bent. Ook dat is in harmonie leven met jezelf. Van het weekend zei mijn vriendinnetje: ”ik ben zo gelukkig met de band met een persoon die belangrijk voor me is, die zou ik het liefst voor eeuwig vasthouden.” Tegelijkertijd was ze zo ongelofelijk streng voor zichzelf omdat een stemmetje binnenin schreeuwde: ”laat los, je vastklampen aan iets is niet goed voor je!” We zijn en blijven mensen, met gedachtes en rare sprongen. Dat maakt ons eigen, en dat mogen we gewoon omarmen. Stiekem zoeken we allemaal naar liefde in het leven, en gaandeweg realiseren we ons allemaal dat die liefde begint bij wie we zelf zijn. 

Zoek alles binnen in jezelf – Je geluk én je ‘ongeluk’ kun je heel makkelijk buiten jezelf zoeken, maar blijf je dat doen dan kunnen mensen altijd invloed blijven uitoefenen op jouw gesteldheid. Een ander zijn onrust wordt jouw onrust en als iemand die je liefhebt zich ongelukkig voelt krijg jij ook een onbestemd gevoel. Ook in situaties waarin mensen je (onbewust) kwetsen kun je je afvragen waarom diegene dat doet, maar je kunt ook naar binnen keren en jezelf afvragen waarom het jou zo raakt. Op die manier kom je erachter wie jij echt bent, heeft de buitenwereld veel minder invloed op hoe je je voelt en ben jij diegene die bepaald of geluk en ongeluk je kan bereiken. 

Vertrouw op je intuïtie – Meer dan ooit. Je intuïtie vertelt je zonder dat je hoeft na te denken, gewoon door te voelen, wat goed voor je is en wat niet. Je kunt het een paar keer negeren en daarna zul je merken dat het een allesoverheersend gevoel is wat eigenlijk niet valt te negeren en wat je moet koesteren, want het hoort bij jou en is een stukje van jou. Een intuïtie is feilloos en daar mag je op vertrouwen. 

Liefs,

Marije & Willemijn

Meer info over Marije haar praktijk Van Harte vind je op haar website of in deze blog die ik schreef over mijn ervaring met een holistisch consult.

”Toen ik van mezelf begon te houden, zag ik in dat mijn onrust en emotioneel lijden signalen zijn dat ik niet leef in harmonie met mezelf.” Zo luidde de eerste alinea van het gedicht wat Charlie Chaplin schreef. Leven in harmonie met jezelf, houden van wie je bent en hoe je bent, is veel lastiger dan we denken. Lange tijd dacht ik dat die onrust en het emotioneel lijden invloeden op mijn leven waren waar ik niks over te zeggen had. Ik ploeterde wat af en kon de juiste reset knop niet vinden. Dat ik absoluut niet in harmonie leefde met mezelf was ik me op dat moment verre van bewust. Ik maakte keuzes omdat anderen dat van me verwachtten, rende mezelf voorbij omdat ik niet stil wilde staan bij mijn leven en ik zocht liefde in alles behalve mezelf. Inmiddels heb ik die rust wel gevonden en ben ik me zeker bewust van de invloed die ik daarop heb. Samen met Marije schreef ik deze blog. Zij kan vanuit eigen ervaring en de ervaring die zij mee krijgt uit de praktijk hier ook uren over filosoferen. Zelf weet ze maar al te goed hoe het is om een leven te leiden dat niet van haar was, maar van iemand die zij dacht te moeten zijn.

Want hoe doe je dat zoveel mogelijk: in harmonie leven met jezelf?

Omarm je kwetsbaarheid – De kwetsbaarheid die ik laat zien op mijn blog heeft me zoveel meer lucht gegeven in het leven, gewoon omdat ik niet perfect ben, verre van ‘stabiel’ (al is dat niet iets wat ik nastreef), onzekerheden heb en eindeloos twijfel over dingen. Het mag er zijn. Dit ben ik. Hoe vaak leven we niet met een soort masker, nemen we een rol aan in gezelschappen, passen we ons aan omdat we onszelf niet durven te zijn. Wanneer jij gewend bent dit te doen, raak je steeds verder verwijderd van wie je dan wel bent. Zeg in plaats van ”ja hoor, het gaat prima” eens gewoon hoe je je voelt. Wat je bezighoudt, waar je over twijfelt of dat het gewoon even niet zo meezit. Ook tegen mensen die de vraag alleen maar uit beleefdheid stellen. Jouw kwetsbare antwoord zet een ander namelijk ook aan het denken. Het levert meer verbinding op met de mensen om je heen (en daarbuiten) en je gaat meer en meer voelen dat je overal zijn mag wie je bent. 

Stop met vergelijken – Als iedereen zich kwetsbaarder op zou stellen dan zou je weten dat de ander het niet beter voor elkaar heeft in het leven dan jij. Iedereen heeft namelijk wel iets. We hebben allemaal ons eigen pad met vallen en opstaan. Leer van anderen, trek jezelf aan iemand op, laat je inspireren, maar stop met vergelijken. Regelmatig krijg ik de opmerking: ”ik kijk tegen je op, je bent zo gegroeid als mens en maakt alleen nog maar keuzes voor jezelf.”  Klopt, maar dat wil niet zeggen dat mijn leven perfect is. Ook ik heb mijn zwaktes en dingen waar ik niet blij mee ben, ik leef alleen zo veel mogelijk in harmonie met mezelf waardoor ik in alles achter mijn eigen keuzes sta en eigenlijk niet meer de behoefte heb te vergelijken. Het niet vergelijken met een ander geeft zoveel rust. Er zijn namelijk altijd mensen ‘verder’ in het leven. Op welke manier dan ook.

Keuzes maken voor jezelf – Keuzes maken we elke dag, maar maken we ook elke dag de keuzes echt voor onszelf? Houden we vaak niet gewoon rekening met de mening van anderen, of met dat wat de standaard is? We willen bevestiging dat wat we doen goed is. We willen zorgzaam zijn, voor anderen klaarstaan, doen wat van ons verwacht wordt, maar gaan daar vaak veel te ver in. Onze eigen grenzen over. Waarom zou je bevestiging nodig hebben als je bevestiging kunt zoeken binnen in jezelf? Als jij nu beslist om op wereldreis te gaan, dan ga je. Ook al heb je 6 jaar rechten gestudeerd en ben je bijna 30. Als jij nu beslist dat je voor jezelf wilt beginnen en je hart schreeuwt JA!! maar je omgeving NEE! dan luister je naar je hart. Naast dat ik de laatste maanden alleen maar keuzes voor mezelf gemaakt heb, ben ik ook gestopt mijn keuzes te bespreken met andere mensen. Ik voel zelf heel goed wat ik op dat moment wil, en de teleurstelling of onbegrip van een ander helpt mij op het moment van keuze niks. De mensen die je gaandeweg om je heen gaat verzamelen als jij doet wat je het liefste doet (en je hart volgt) zullen dat alleen maar begrijpen en juist toejuichen.

Compassie – Je bent pas een rijk mens als jij echt gelukkig bent met wie je zelf bent, en kunt accepteren wat je zwaktes zijn, of waar je niet zo sterk in bent. Ook dat is in harmonie leven met jezelf. Van het weekend zei mijn vriendinnetje: ”ik ben zo gelukkig met de band met een persoon die belangrijk voor me is, die zou ik het liefst voor eeuwig vasthouden.” Tegelijkertijd was ze zo ongelofelijk streng voor zichzelf omdat een stemmetje binnenin schreeuwde: ”laat los, je vastklampen aan iets is niet goed voor je!” We zijn en blijven mensen, met gedachtes en rare sprongen. Dat maakt ons eigen, en dat mogen we gewoon omarmen. Stiekem zoeken we allemaal naar liefde in het leven, en gaandeweg realiseren we ons allemaal dat die liefde begint bij wie we zelf zijn. 

Zoek alles binnen in jezelf – Je geluk én je ‘ongeluk’ kun je heel makkelijk buiten jezelf zoeken, maar blijf je dat doen dan kunnen mensen altijd invloed blijven uitoefenen op jouw gesteldheid. Een ander zijn onrust wordt jouw onrust en als iemand die je liefhebt zich ongelukkig voelt krijg jij ook een onbestemd gevoel. Ook in situaties waarin mensen je (onbewust) kwetsen kun je je afvragen waarom diegene dat doet, maar je kunt ook naar binnen keren en jezelf afvragen waarom het jou zo raakt. Op die manier kom je erachter wie jij echt bent, heeft de buitenwereld veel minder invloed op hoe je je voelt en ben jij diegene die bepaald of geluk en ongeluk je kan bereiken. 

Vertrouw op je intuïtie – Meer dan ooit. Je intuïtie vertelt je zonder dat je hoeft na te denken, gewoon door te voelen, wat goed voor je is en wat niet. Je kunt het een paar keer negeren en daarna zul je merken dat het een allesoverheersend gevoel is wat eigenlijk niet valt te negeren en wat je moet koesteren, want het hoort bij jou en is een stukje van jou. Een intuïtie is feilloos en daar mag je op vertrouwen. 

Liefs,

Marije & Willemijn

Meer info over Marije haar praktijk Van Harte vind je op haar website of in deze blog die ik schreef over mijn ervaring met een holistisch consult.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!