fbpx

Blogs

Australië deel 2

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Australië deel 2. Want ik ben nog lang niet uitgekletst!

Ik bracht een weekje door in Sydney en vond de busreis er naartoe (ik kwam van het platteland, Tamworth NSW daar lees je meer over in deze blog) alleen al een waar feestje. Australië is prachtig en de natuur adembenemend: het was 6 uur lang alleen maar genieten. Het contrast met de stad kon dan ook voor mij niet groter zijn. Van alle rust terug in een overvolle stad met 5 miljoen mensen die werkelijk nooit slaapt. Van urenlang niks tegenkomen naar om 10 uur ‘s avonds met honderd mensen in een bus gepropt zitten, verwikkeld in een gevecht met mijn backpack en rugzak, en geen idee hebben waar ik eruit moet. Meteen mocht ik ervaren waar Australië om bekend staat: vriendelijkheid en behulpzaamheid. Ik ben letterlijk tot aan de deur van mijn accommodatie geholpen door locals en maakte me vanaf dat moment nergens zorgen meer over.

De ontzettend lieve gastvrouw van de airbnb waar ik sliep nam me de eerste avond mee uit eten bij de Japanner (had ik al gezegd dat ik van Aussies hou?). Na een fijne nacht slaap was het ochtend, 25 graden en had Sydney een strakblauwe hemel. Het werd een dag waarin ik het OV van de stad moest ontrafelen, zonder plan zomaar bovenop de Harbour Bridge terecht kwam en heerlijk op een kleedje in het park mensen heb liggen kijken. Die dag leerde ik dat verdwalen veel mooier is dan de route volgen en voelde ik aan alles dat Australië mij omarmd had. Na 3 dagen hopte ik bussen als een volleerde Ozzie, dronk ik cappuccino’s met amandelmelk (ik had in NL nog nooit koffie gedronken!) en was Sydney een klein beetje thuis. Na een paar dagen ontvluchtte ik de hectiek (toch dat boerinnetje) en maakte een trip naar de prachtige Blue Mountains in Katoomba. Ook ging ik met de ferry naar Manly Beach waar ik heerlijk een dag strandjes hopte en een lange hike maakte. Sydney stond voor mij vooral in het teken van gastvrijheid en warmte. Ik werd in de harten van locals gesloten en leerde fijne mede reizigers kennen. Zonder al deze mensen was het avontuur in deze stad nooit zo geweldig geworden.

En als je net een beetje gewend raakt aan alles dan ga je natuurlijk weg. Melbourne was de bestemming, waaruit ik heerlijk de staat Victoria zou gaan verkennen. Ik ging dit keer met het vliegtuig en boekte een accommodatie in St. Kilda (beach, 20 minuten met de tram naar het centrum) via airbnb en sliep bij James en Mette, sportievelingen, vegans, met een hond, zonder tv in huis (heel veel overeenkomsten dus!). Thuis bij locals, lekker kletsen en de cultuur ervaren, zoals ik het fijn vind om een land te leren kennen! De eerste middag bezocht ik op hun aanraden meteen Brighton Beach (de befaamde gekleurde strandhuisjes van waaruit je de skyline van Melbourne kunt bewonderen) en genoot ik van de busrit er naartoe. Leuke wijken, veel groen, heel veel sport, relaxte mensen en overal wel wat te zien. Omdat ik ook wat aan mijn kennis over de stad wilde doen ging ik de volgende dag mee met de free city walk (die heb je ook in Sydney trouwens). In 3 uur leer je alles over de geschiedenis van de stad en ontdek je met een locale gids (2 jonge gezellige kerels) de leukste wijken en plekjes. Met meiden die ik tijdens deze wandeling leerde kennen lunchte ik vervolgens onder de brug aan de Yarra (rivier) bij een tentje genaamd Riverland (alleen al voor het eten moet je naar deze stad!), bezocht ik de Botanische Tuinen en de State Library en bewonderde ik als kers op de taart de zonsondergang vanuit de Eureka Tower (de hoogste van Melbourne). De dagen erna at ik een taartje bij de beste patisserie (Brunetti), ging ik naar de Victoria Street Market, bezocht ik de art gallery en struinde door Hosier Lane waar je echt waanzinnige street art hebt. En was ik niet in de stad om te ontdekken dan genoot ik in St. Kilda van vegan burgers en smoothiebowls bij Matcha Mylkbar (Acland street, deze hele straat heeft hele leuke eettentjes!), zat ik heerlijk aan het strand een boekje te lezen of spotte ik pinguïns die ‘s avonds bij zonsondergang tevoorschijn kwamen op de pier. Melbourne was fijn en paste op alle vlakken. Het is westers, heeft prachtige parken met veel natuur, voelt redelijk klein aan als miljoenenstad en als je van gezond/bewust eten houdt ben je hier op de juiste plek.

Toch werd ik verliefd op een ander deel van Victoria. Ik boekte een georganiseerde trip om de Great Ocean Road te gaan ontdekken en daar verloor ik pas echt mijn hart. Geelong, Lorne, Apollo Bay en de rest van de Great Ocean Road, het voelde als mijn stukje Australië. Terug de natuur in, de leuke kleine old school dorpjes, de locals die snel in zijn voor een praatje, het ultieme vakantiegevoel, het roadtrippen langs de gehele kustlijn. Ik denk eraan terug met een grote glimlach op m’n gezicht en ogen die niet stoppen met stralen. Met nieuwe dromen en een veertje op mijn lijf (in Melbourne laten zetten) als aandenken aan deze weken waarin ik me niet eerder zo licht voelde stapte ik op het vliegtuig terug.

It was not an ending, just a new beginning.

Liefs!

[foogallery id=”4374″]

Australië deel 2. Want ik ben nog lang niet uitgekletst!

Ik bracht een weekje door in Sydney en vond de busreis er naartoe (ik kwam van het platteland, Tamworth NSW daar lees je meer over in deze blog) alleen al een waar feestje. Australië is prachtig en de natuur adembenemend: het was 6 uur lang alleen maar genieten. Het contrast met de stad kon dan ook voor mij niet groter zijn. Van alle rust terug in een overvolle stad met 5 miljoen mensen die werkelijk nooit slaapt. Van urenlang niks tegenkomen naar om 10 uur ‘s avonds met honderd mensen in een bus gepropt zitten, verwikkeld in een gevecht met mijn backpack en rugzak, en geen idee hebben waar ik eruit moet. Meteen mocht ik ervaren waar Australië om bekend staat: vriendelijkheid en behulpzaamheid. Ik ben letterlijk tot aan de deur van mijn accommodatie geholpen door locals en maakte me vanaf dat moment nergens zorgen meer over.

De ontzettend lieve gastvrouw van de airbnb waar ik sliep nam me de eerste avond mee uit eten bij de Japanner (had ik al gezegd dat ik van Aussies hou?). Na een fijne nacht slaap was het ochtend, 25 graden en had Sydney een strakblauwe hemel. Het werd een dag waarin ik het OV van de stad moest ontrafelen, zonder plan zomaar bovenop de Harbour Bridge terecht kwam en heerlijk op een kleedje in het park mensen heb liggen kijken. Die dag leerde ik dat verdwalen veel mooier is dan de route volgen en voelde ik aan alles dat Australië mij omarmd had. Na 3 dagen hopte ik bussen als een volleerde Ozzie, dronk ik cappuccino’s met amandelmelk (ik had in NL nog nooit koffie gedronken!) en was Sydney een klein beetje thuis. Na een paar dagen ontvluchtte ik de hectiek (toch dat boerinnetje) en maakte een trip naar de prachtige Blue Mountains in Katoomba. Ook ging ik met de ferry naar Manly Beach waar ik heerlijk een dag strandjes hopte en een lange hike maakte. Sydney stond voor mij vooral in het teken van gastvrijheid en warmte. Ik werd in de harten van locals gesloten en leerde fijne mede reizigers kennen. Zonder al deze mensen was het avontuur in deze stad nooit zo geweldig geworden.

En als je net een beetje gewend raakt aan alles dan ga je natuurlijk weg. Melbourne was de bestemming, waaruit ik heerlijk de staat Victoria zou gaan verkennen. Ik ging dit keer met het vliegtuig en boekte een accommodatie in St. Kilda (beach, 20 minuten met de tram naar het centrum) via airbnb en sliep bij James en Mette, sportievelingen, vegans, met een hond, zonder tv in huis (heel veel overeenkomsten dus!). Thuis bij locals, lekker kletsen en de cultuur ervaren, zoals ik het fijn vind om een land te leren kennen! De eerste middag bezocht ik op hun aanraden meteen Brighton Beach (de befaamde gekleurde strandhuisjes van waaruit je de skyline van Melbourne kunt bewonderen) en genoot ik van de busrit er naartoe. Leuke wijken, veel groen, heel veel sport, relaxte mensen en overal wel wat te zien. Omdat ik ook wat aan mijn kennis over de stad wilde doen ging ik de volgende dag mee met de free city walk (die heb je ook in Sydney trouwens). In 3 uur leer je alles over de geschiedenis van de stad en ontdek je met een locale gids (2 jonge gezellige kerels) de leukste wijken en plekjes. Met meiden die ik tijdens deze wandeling leerde kennen lunchte ik vervolgens onder de brug aan de Yarra (rivier) bij een tentje genaamd Riverland (alleen al voor het eten moet je naar deze stad!), bezocht ik de Botanische Tuinen en de State Library en bewonderde ik als kers op de taart de zonsondergang vanuit de Eureka Tower (de hoogste van Melbourne). De dagen erna at ik een taartje bij de beste patisserie (Brunetti), ging ik naar de Victoria Street Market, bezocht ik de art gallery en struinde door Hosier Lane waar je echt waanzinnige street art hebt. En was ik niet in de stad om te ontdekken dan genoot ik in St. Kilda van vegan burgers en smoothiebowls bij Matcha Mylkbar (Acland street, deze hele straat heeft hele leuke eettentjes!), zat ik heerlijk aan het strand een boekje te lezen of spotte ik pinguïns die ‘s avonds bij zonsondergang tevoorschijn kwamen op de pier. Melbourne was fijn en paste op alle vlakken. Het is westers, heeft prachtige parken met veel natuur, voelt redelijk klein aan als miljoenenstad en als je van gezond/bewust eten houdt ben je hier op de juiste plek.

Toch werd ik verliefd op een ander deel van Victoria. Ik boekte een georganiseerde trip om de Great Ocean Road te gaan ontdekken en daar verloor ik pas echt mijn hart. Geelong, Lorne, Apollo Bay en de rest van de Great Ocean Road, het voelde als mijn stukje Australië. Terug de natuur in, de leuke kleine old school dorpjes, de locals die snel in zijn voor een praatje, het ultieme vakantiegevoel, het roadtrippen langs de gehele kustlijn. Ik denk eraan terug met een grote glimlach op m’n gezicht en ogen die niet stoppen met stralen. Met nieuwe dromen en een veertje op mijn lijf (in Melbourne laten zetten) als aandenken aan deze weken waarin ik me niet eerder zo licht voelde stapte ik op het vliegtuig terug.

It was not an ending, just a new beginning.

Liefs!

[foogallery id=”4374″]

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!