fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Recepten

Bananenbrood

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Bananenbrood is nog steeds na al die jaren mijn favoriete snack. Ik heb heel lang geëxperimenteerd met meelsoorten en ingrediënten, en inmiddels heb ik het voor mij perfecte recept!

De chocolade was even leuk voor de foto. Maar heerlijk als je het bananenbrood bijvoorbeeld als toetje wilt serveren! Smelt wat pure chocolade au bain marie en voeg er een scheut kokosmelk aan toe. Door de kokosmelk hard de chocolade niet helemaal uit en dat is wat mijn betreft een stuk lekkerder.

Wil je een vegan bananenbrood? Pure appelmoes in plaats van eieren werkt ook prima.


Wat heb je nodig voor een bananenbrood (10/12
plakken)?

 • 3 grote (echt) rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 100 gram amandelmeel
 • 250 gram havermeel
 • 100 ml plantaardige melk
 • 1 el vanille extract
 • 4 medjoul dadels (of een schep kokosbloesemsuiker)
 • Een flinke lepel kaneel
 • Een hand walnoten
 • Optioneel: blauwe bessen of frambozen/pure chocolade


Bereidingswijze:

 1. Pel de bananen en doe deze samen met de eieren, de plantaardige melk, vanille extract, kaneel en dadels in de blender of keukenmachine.
 2. Mix tot een glad beslag.
 3. Voeg vervolgens het amandelmeel en de havermout toe en mix tot de havermout fijngemalen is en je een glad beslag hebt. Het beslag moet wat dikkig blijven, is het te dik om te blenden voeg dan nog wat plantaardige melk toe.
 4. Hak de walnoten fijn(er) en voeg ze toe aan het beslag. Ook lekker met blauwe bessen, frambozen of wat pure chocolade stukjes, deze kun je er als laatste doorheen spatelen. Gebruik niet teveel fruit want anders blijft het brood te nat.
 5. Vet een cakeblik in met kokosolie en verdeel het beslag over het blik.
 6. Bak het bananenbrood op 160 graden af in 35/40 minuten.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden