Ik vind soepjes ideaal aangezien je er groenten in kunt stoppen die je normaal niet zo vaak eet of niet zo smaakvol vindt en er vervolgens toch iets lekkers van kunt maken! Dat is precies wat ik heb gedaan met deze bloemkoolsoep!
- 1 middelgrote bloemkool
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1,5 el Vadouvan kruiden(Jonnie Boer)
- 1 middelgrote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- Water
- Optioneel:
- Pijnboompitjes, geroosterd
- Verse peterselie, geknipt
- Kookroom (of kokosroom)
- Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Meng de kokosolie met de Vadouvan kruiden en meng daar de bloemkoolroosjes door. Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet voor een half uurtje in de oven op 180 graden.
- Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn en bak deze in wat kokosolie in een soeppan lichtjes aan. Voeg hieraan toe de blokjes zoete aardappel, de geroosterde bloemkoolroosjes, de kokosmelk en water (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben) en kook voor minimaal 20 minuten.
- Pureer de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Maak af met de geroosterde pijnboompitjes, kook(kokos)room en de verse peterselie.
Ik vind soepjes ideaal aangezien je er groenten in kunt stoppen die je normaal niet zo vaak eet of niet zo smaakvol vindt en er vervolgens toch iets lekkers van kunt maken! Dat is precies wat ik heb gedaan met deze bloemkoolsoep!
- 1 middelgrote bloemkool
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 1,5 el Vadouvan kruiden(Jonnie Boer)
- 1 middelgrote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- Water
- Optioneel:
- Pijnboompitjes, geroosterd
- Verse peterselie, geknipt
- Kookroom (of kokosroom)
- Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Meng de kokosolie met de Vadouvan kruiden en meng daar de bloemkoolroosjes door. Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet voor een half uurtje in de oven op 180 graden.
- Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn en bak deze in wat kokosolie in een soeppan lichtjes aan. Voeg hieraan toe de blokjes zoete aardappel, de geroosterde bloemkoolroosjes, de kokosmelk en water (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben) en kook voor minimaal 20 minuten.
- Pureer de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Maak af met de geroosterde pijnboompitjes, kook(kokos)room en de verse peterselie.
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment