• Bloemkool soep

    Ik vind soepjes ideaal aangezien je er groenten in kunt stoppen die je normaal niet zo vaak eet of niet zo smaakvol vindt en er vervolgens toch iets lekkers van kunt maken! Dat is precies wat ik heb gedaan met deze bloemkoolsoep!

    Wat heb je nodig (voor 6 grote kommen)?
    • 1 middelgrote bloemkool
    • 2 el kokosolie, gesmolten
    • 1,5 el Vadouvan kruiden(Jonnie Boer)
    • 1 middelgrote ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 zoete aardappel, in blokjes
    • 1 blik kokosmelk (400 ml)
    • Water
    • Optioneel:
    • Pijnboompitjes, geroosterd
    • Verse peterselie, geknipt
    • Kookroom (of kokosroom)
    Bereidingswijze:
    1. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Meng de kokosolie met de Vadouvan kruiden en meng daar de bloemkoolroosjes door. Leg de roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet voor een half uurtje in de oven op 180 graden.
    2. Snijd de ui en de teentjes knoflook fijn en bak deze in wat kokosolie in een soeppan lichtjes aan. Voeg hieraan toe de blokjes zoete aardappel, de geroosterde bloemkoolroosjes, de kokosmelk en water (de hoeveelheid is afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben) en kook voor minimaal 20 minuten.
    3. Pureer de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
    4. Maak af met de geroosterde pijnboompitjes, kook(kokos)room en de verse peterselie.
    Willemijn

    Sinds zes jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *