Ik kwam dit recept tegen in het kookboek van Green Kitchen Stories. David en Luise koken vegetarisch en maken geweldige food foto’s. Altijd wanneer ik hun kookboek opensla of in de boekhandel weer een nieuw exemplaar tegenkom kan ik niet wachten om de keuken in te duiken want alles ziet er zo heerlijk uit! Deze keer maakte ik de blueberry muffins. Officieel met kurkuma en granola, deze twee liet ik achterwege. Onderstaand recept is dus eigenlijk een basisrecept voor gezonde en voedzame muffins. Je kunt zelf nog extra’s naar smaak toevoegen mocht je dat willen!
Wat heb je nodig voor circa 8/10 muffins?
– 100 gram havervlokken
– 100 gram walnoten
– 100 gram boekweitmeel
– 1,5 tl baking soda
– 1 tl kardemom (optioneel)
– 1 tl kaneel
– 2 grote rijpe bananen (met spikkels dus)
– 5 medjoul dadels/ 50 gram kokosbloesemsuiker
– 160 ml Griekse yoghurt/karnemelk/kokosyoghurt
– 80 ml kokosolie/ olijfolie
– 3 eieren
– Scheutje citroensap
– 150 gram blauwe bessen/frambozen
Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de havervlokken en walnoten samen in de keukenmachine en blend tot het een fijne textuur van meel heeft.
– Voeg dit meel toe aan de rest van de droge ingrediënten.
– Doe de bananen, dadels, yoghurt, olie en eieren samen in een blender (of keukenmachine) en blend tot een gladde massa. Voeg daarna het citroensap toe.
– Mix vervolgens de droge met de natte ingrediënten en roer goed door.
– Voeg als laatste de blauwe bessen toe aan het beslag.
– Vet een muffin vorm in met olie (kokosolie/olijfolie) en verdeel het beslag over de vormpjes.
– Bak de muffins in ongeveer 30/35 minuten af in de oven.
– Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een afgesloten bakje, of invriezen!
PS: baking soda in combinatie met een scheutje citroensap zorgt ervoor dat de muffins rijzen.
Ik kwam dit recept tegen in het kookboek van Green Kitchen Stories. David en Luise koken vegetarisch en maken geweldige food foto’s. Altijd wanneer ik hun kookboek opensla of in de boekhandel weer een nieuw exemplaar tegenkom kan ik niet wachten om de keuken in te duiken want alles ziet er zo heerlijk uit! Deze keer maakte ik de blueberry muffins. Officieel met kurkuma en granola, deze twee liet ik achterwege. Onderstaand recept is dus eigenlijk een basisrecept voor gezonde en voedzame muffins. Je kunt zelf nog extra’s naar smaak toevoegen mocht je dat willen!
Wat heb je nodig voor circa 8/10 muffins?
– 100 gram havervlokken
– 100 gram walnoten
– 100 gram boekweitmeel
– 1,5 tl baking soda
– 1 tl kardemom (optioneel)
– 1 tl kaneel
– 2 grote rijpe bananen (met spikkels dus)
– 5 medjoul dadels/ 50 gram kokosbloesemsuiker
– 160 ml Griekse yoghurt/karnemelk/kokosyoghurt
– 80 ml kokosolie/ olijfolie
– 3 eieren
– Scheutje citroensap
– 150 gram blauwe bessen/frambozen
Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de havervlokken en walnoten samen in de keukenmachine en blend tot het een fijne textuur van meel heeft.
– Voeg dit meel toe aan de rest van de droge ingrediënten.
– Doe de bananen, dadels, yoghurt, olie en eieren samen in een blender (of keukenmachine) en blend tot een gladde massa. Voeg daarna het citroensap toe.
– Mix vervolgens de droge met de natte ingrediënten en roer goed door.
– Voeg als laatste de blauwe bessen toe aan het beslag.
– Vet een muffin vorm in met olie (kokosolie/olijfolie) en verdeel het beslag over de vormpjes.
– Bak de muffins in ongeveer 30/35 minuten af in de oven.
– Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een afgesloten bakje, of invriezen!
PS: baking soda in combinatie met een scheutje citroensap zorgt ervoor dat de muffins rijzen.
+ show Comments
- Hide Comments
add a comment