fbpx

Lief voor je lijf

Blueberry muffins

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ik kwam dit recept tegen in het kookboek van Green Kitchen Stories. David en Luise koken vegetarisch en maken geweldige food foto’s. Altijd wanneer ik hun kookboek opensla of in de boekhandel weer een nieuw exemplaar tegenkom kan ik niet wachten om de keuken in te duiken want alles ziet er zo heerlijk uit! Deze keer maakte ik de blueberry muffins. Officieel met kurkuma en granola, deze twee liet ik achterwege. Onderstaand recept is dus eigenlijk een basisrecept voor gezonde en voedzame muffins. Je kunt zelf nog extra’s naar smaak toevoegen mocht je dat willen!

Wat heb je nodig voor circa 8/10 muffins?
– 100 gram havervlokken
– 100 gram walnoten
– 100 gram boekweitmeel
– 1,5 tl baking soda
– 1 tl kardemom (optioneel)
– 1 tl kaneel
– 2 grote rijpe bananen (met spikkels dus)
– 5 medjoul dadels/ 50 gram kokosbloesemsuiker
– 160 ml Griekse yoghurt/karnemelk/kokosyoghurt
– 80 ml kokosolie/ olijfolie
– 3 eieren
– Scheutje citroensap
– 150 gram blauwe bessen/frambozen

Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de havervlokken en walnoten samen in de keukenmachine en blend tot het een fijne textuur van meel heeft.
– Voeg dit meel toe aan de rest van de droge ingrediënten.
– Doe de bananen, dadels, yoghurt, olie en eieren samen in een blender (of keukenmachine) en blend tot een gladde massa. Voeg daarna het citroensap toe.
– Mix vervolgens de droge met de natte ingrediënten en roer goed door.
– Voeg als laatste de blauwe bessen toe aan het beslag.
– Vet een muffin vorm in met olie (kokosolie/olijfolie) en verdeel het beslag over de vormpjes.
– Bak de muffins in ongeveer 30/35 minuten af in de oven.
– Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een afgesloten bakje, of invriezen!

PS: baking soda in combinatie met een scheutje citroensap zorgt ervoor dat de muffins rijzen.

Ik kwam dit recept tegen in het kookboek van Green Kitchen Stories. David en Luise koken vegetarisch en maken geweldige food foto’s. Altijd wanneer ik hun kookboek opensla of in de boekhandel weer een nieuw exemplaar tegenkom kan ik niet wachten om de keuken in te duiken want alles ziet er zo heerlijk uit! Deze keer maakte ik de blueberry muffins. Officieel met kurkuma en granola, deze twee liet ik achterwege. Onderstaand recept is dus eigenlijk een basisrecept voor gezonde en voedzame muffins. Je kunt zelf nog extra’s naar smaak toevoegen mocht je dat willen!

Wat heb je nodig voor circa 8/10 muffins?
– 100 gram havervlokken
– 100 gram walnoten
– 100 gram boekweitmeel
– 1,5 tl baking soda
– 1 tl kardemom (optioneel)
– 1 tl kaneel
– 2 grote rijpe bananen (met spikkels dus)
– 5 medjoul dadels/ 50 gram kokosbloesemsuiker
– 160 ml Griekse yoghurt/karnemelk/kokosyoghurt
– 80 ml kokosolie/ olijfolie
– 3 eieren
– Scheutje citroensap
– 150 gram blauwe bessen/frambozen

Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Doe de havervlokken en walnoten samen in de keukenmachine en blend tot het een fijne textuur van meel heeft.
– Voeg dit meel toe aan de rest van de droge ingrediënten.
– Doe de bananen, dadels, yoghurt, olie en eieren samen in een blender (of keukenmachine) en blend tot een gladde massa. Voeg daarna het citroensap toe.
– Mix vervolgens de droge met de natte ingrediënten en roer goed door.
– Voeg als laatste de blauwe bessen toe aan het beslag.
– Vet een muffin vorm in met olie (kokosolie/olijfolie) en verdeel het beslag over de vormpjes.
– Bak de muffins in ongeveer 30/35 minuten af in de oven.
– Je kunt ze een aantal dagen bewaren in een afgesloten bakje, of invriezen!

PS: baking soda in combinatie met een scheutje citroensap zorgt ervoor dat de muffins rijzen.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!