• Boekentips | vijf

  Zo net voor de zomer nog een nieuwe blog met boekentips. Heerlijk voor als je straks vakantie hebt en wat meer tijd, of wanneer je net als ik elke dag een paar bladzijdes leest en wat nieuwe inspiratie kunt gebruiken. Ik zit (nog steeds) een beetje in mijn zelfhulpboeken fase, maar ik beloof wat meer afwisseling de volgende keer!;) Veel leesplezier!

  The awakened woman – Tererai Trent*

  Ik zag deze pracht vrouw bij MarieTV van Marie Forleo. Ze raakte me enorm met haar verhaal en er zitten zoveel ‘schatten’ in dat interview! Geboren in Zimbabwe groeide Tererai op zonder scholing. Ze leerde zichzelf lezen en schrijven, maar haar vader (en later haar man) verbood haar om naar school te gaan. Ze trouwde jong, en op haar achttiende had ze al drie kinderen. Tot een CEO van een non-profit organisatie haar dorpje bezocht en haar vroeg wat haar grootste droom was. Tererai droomde ervan naar Amerika te verhuizen en haar PHD te behalen. Long story short: ze maakte al haar dromen waar (en meer!) en is nu een inspiratie voor ontzettend veel vrouwen wereldwijd. Tererai Trent moedigt je in dit boek aan om vooral te gaan leven vanuit je volle potentieel, om in je kracht te gaan staan, moedig te zijn, je vrouwelijkheid te omarmen, je hart te volgen en al je dromen na te jagen. Net zoals zij deed. Prachtige boodschap!

  Body positive power – Megan Jayne Crabbe*

  Denken dat je écht helemaal gelukkig bent wanneer je je ideale gewicht hebt bereikt, wanneer je in die kledingmaat past, of wanneer je een strakke buik hebt. Wij vrouwen willen vaak een bepaald onrealistisch beeld nastreven (dat wat we op social media en in andere media zien), en daardoor voelen we ons regelmatig niet (mooi, slank etc) genoeg. Gelukkig komt daar langzaam verandering in door de body positivity beweging op social en boeken zoals deze. Megan Jayne heeft zelf jarenlang een eetstoornis gehad en was altijd in strijd met haar lichaam, tot ze de body positivity beweging ontdekte. Haar missie is dan ook dat iedere vrouw van haar lichaam gaat houden en zich genoeg voelt. Het boek is luchtig en met humor geschreven, zit vol herkenning en geeft je een nieuwe verfrissende kijk. Als jij jezelf en je lijft wilt gaan omarmen en je eindelijk echt wilt gaan LEVEN (want zoals ze schrijft; je leven is allang begonnen!), dan is dit boek voor jou.

  The universe has your back – Gabby Bernstein*

  Dit boek sloot echt perfect aan bij de fase waar ik in zit. The universe has your back heeft mij net dat zetje gegeven om meer te durven vertrouwen op de zogenaamde Universele Intelligentie (het universum). Want ja, er is overduidelijk méér in dit leven dan we kunnen zien. Het boek gaat in de kern over het kiezen voor liefde en vreugde, en het loslaten van controle, angst, oordelen, veiligheid, worstelingen, pijn. Gabby zegt: ‘we are resistent to being happy.’ Terwijl onze oorspronkelijke staat liefde en vreugde ís. De weg terug naar liefde en vreugde vind je door je te verbinden met het universum. En hoe je dat doet? Dat lees je in het boek. Gabby schrijft vlot, haalt herkenbare (en menselijke) situaties aan uit haar eigen leven en geeft goede oefeningen en tips. Fijn boek!

  Unstoppable – Maria Sharapova*

  Zoals je weet houd ik onwijs van biografieën. Nadat ik op Netflix Maria haar docu had gezien was ik ontzettend gefascineerd door deze bijzondere vrouw. Maria vertrok op zesjarige leeftijd vanuit Rusland met haar vader naar de VS om daar haar tennis carrière op te gaan bouwen. Zonder geld, maar enorm toegewijd om te slagen. En dat slagen deed ze. In het boek lees je alles over haar reis, over haar successen, maar ook over de vele uitdagingen die ze tegenkwam en de manier waarop ze altijd in staat is zich weer terug te vechten. Inspireert en motiveert enorm om het beste uit jezelf te halen en je dromen te gaan verwezenlijken!

  Loving what is (vier vragen die je leven veranderen) – Byron Katie*

  Volgens mij heb ik er in een paar weken een hele hoop Amerikaanse klassiekers doorheen gejaagd, haha, want ik denk dat dit boek zeker wel bij je bekend is! Hij lag bij mij al een tijdje op de stapel, maar nu was ik er gevoelsmatig dan ook klaar voor! Byron Katie is een prachtig mens (bekijk maar eens een van haar interviews op youtube) die de wereld een stukje lichter maakt met haar ‘vier vragen methode’. Die methode ontdekte ze bij ’toeval’ zelf toen ze na een tien jaar durende depressie letterlijk het licht zag, en erachter kwam dat haar lijden veroorzaakt werd door haar pijnlijke en niet op de waarheid gebaseerde gedachten. Haar methode is de manier om op een bewuste manier een eind te maken aan lijdende gedachten (die we als mens de hele dag door hebben), achter de echte waarheid te komen, en te accepteren wat is. Naast dat de methode wordt uitgelegd staat het boek vol met cases waarin Byron Katie in gesprek gaat met mensen en de vier vragen methode toepast.

  Handboek voor mindere dagen – Eveline Helmink*

  Ik heb dit boek zelf nog niet gelezen, maar het lijkt me prachtig en dus vond ik het een plekje waard in deze blog! Eveline, hoofdredacteur van het tijdschrift Happinez, schreef ‘handboek voor mindere dagen’. Omdat Eveline pleit voor een inclusief leven; een leven waarin ook ruimte mag zijn voor mindere momenten. Een boodschap waar ik helemaal achter sta. Het vergt acceptatie, begrip, leren lief te zijn voor jezelf, en dat mogen we best wat meer doen! Lijkt me een superfijn boek om jezelf, of een ander, cadeau te doen en regelmatig in terug te bladeren als je zo’n mindere dag hebt.


  Heb jij nog aanraders qua boeken? Leuk als je deze wilt delen! x

  *Dit is een affiliate linkje. Wanneer jij een boek besteld via deze linkjes, krijg ik daar een kleine bijdrage voor (kost jou niks extra’s). Dit is één van de manieren waarop ik deze gratis content kan blijven bieden.  Ik wil je daarnaast meegeven dat binnenlopen bij een plaatselijke boekhandel van tijd tot tijd óók heel leuk kan zijn trouwens:)

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *