• Chocolate chip cookies

    Maar dan (semi) gezond natuurlijk. Ik gebruikte een basis receptje van Rens Kroes en maakte er mijn eigen versie van.

    Wat heb je nodig voor zes grote koeken?
    • 200 gram havermeel (gemalen havermout)
    • 70 gram kokosolie (gesmolten)
    • 4 medjoul dadels
    • Snufje vanille poeder (extract)
    • Handje gehakte hazelnoten
    • Handje gehakte pure chocolade
    Bereidingswijze:
    1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
    2. Maal in de keukenmachine de havermout fijn tot meel.
    3. Voeg de dadels en gesmolten kokosolie toe samen met het vanille poeder en mix tot een deeg mengsel. (Plakt het deeg nog niet genoeg, doe er dan een scheutje plantaardige melk bij.)
    4. Meng daarna de chocolade stukjes en gehakte hazelnoten er doorheen en rol balletjes van het deeg.
    5. Druk de balletjes plat op de bakplaat bekleed met bakpapier en herhaal tot het deeg op is (ik maakte grote koeken dus ik bakte er totaal 6).
    6. Zet de koekjes voor minimaal 20 minuten in de oven (bij grote koeken) en bij kleinere koekjes tussen de 15-20 minuten. Check zeker elke 10 minuten even of de koekjes niet verbranden. Soms gaan ze in een keer erg hard!
    Willemijn

    Sinds zes jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Een gedachte over “Chocolate chip cookies

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *