fbpx

Blogs

Liefde voor de seizoenen

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

We komen nu weer richting de tijd dat de dagen voor je gevoel steeds korter worden terwijl ze nog steeds 24 uur bevatten. Was het in de zomer al heerlijk om 5 uur licht, nu is het om half 8 gewoon nog donker. En natuurlijk heeft dat ook z’n charme, maar een paar weken geleden moest ik hier echt nog aan wennen. Maar ik zou ik niet zijn als ik daar ook niet de positieve kant van in zou kunnen gaan zien. Want ik hou wél enorm van de herfst en al zijn moois.

♥ De herfst en de winter zijn periodes voor meer RUST. En dat is belangrijk. In de zomer rennen we de hele dag van hot naar her om maar niks te hoeven missen. We slijten de dagen op het werk om vervolgens ‘s avonds er nog heerlijk op uit te gaan om toch nog even dat zonnetje mee te pikken, terrasje te pakken, te gaan zwemmen. Elke weekend feestjes en festivals. Weinig slaap en veel leuks dus. En dat is heel gezellig, maar zoiets kun je bijna niet het héle jaar volhouden. Meer rust dus, en dat is best welkom. Even een versnelling lager.

♥ Tijd voor wat meer avondjes vroeg naar bed of lekker lui op de bank. Meer serie marathons of lekker een boek lezen met je dikke pyjama en sokken aan:-).  Nu ik dit zo opschrijf krijg ik er zelf ook gewoon zin in en dat is best bijzonder voor zo’n bezige bij als ik!

♥ Tijd voor gezelligheid. Waar de zomer vaak heel uitbundig is, zijn de herfst en de winter van een andere soort gezelligheid. Tijd voor feestdagen, etentjes bij kaarslicht en wat meer warmte. Tijd voor elkaar op een andere manier.

♥ Genieten van de bladeren die inmiddels al overal vallen. Tijd om te genieten van een frisse lucht die je ‘s ochtends opsnuift en waardoor je je helemaal wakker en klaar voor de dag voelt. Om lekker weg te kruipen in je sjaal en jas..love it.

♥ Wandelingen in het bos!

♥ De zon op je bol in de herfst en dan heerlijk op een terrasje een kop thee drinken, happiness!

♥ Je kunt de hele dag sporten, en niet alleen ‘s ochtends om 5 uur en ‘s avonds na 9-en omdat het dan nog onder de 20 graden is. Wandelen, fietsen, hardlopen, bootcampen, zolang het niet regent heel fijn om te doen. In de herfst geniet ik hier het meeste van. Het kan me niet zo koud mogelijk zijn ‘s ochtends. Heerlijk wakker worden!

♥ Even spontaan naar buiten omdat het zonnetje schijnt en het zo heerlijk fris is. Hihi ja ik ben een doos en i like it. Met dit weer vind ik het héél fijn om lekker met een dikke sjaal en poncho gewoon een eind te fietsen of wandelen. Even tussen het werk door. Heel simpel is dit wel één van mijn geluksmomenten. En dan op de terugweg even een heerlijke warme chocspoon drinken bij Chocolate Company en ondertussen ontvouwen zich versjes in mijn hoofd over dit klein geluk.

♥ Meer tijd om lekker uitgebreider te koken en daar ook echt van te genieten. Stoofpotjes, pompoen soepjes en heerlijke warme gerechten waar je het in de zomer bloedheet van zou krijgen. Ook eindelijk weer tijd voor warme ontbijtjes, na maanden smoothies kan ik ook weer heel blij worden van iets warms ‘s ochtends hoor.

♥ Tijd voor wat meer reflectie. Hoe voel ik me, ga ik de goede richting op, wat is er de afgelopen tijd allemaal op mijn pad gekomen en waar wil ik naartoe? In de zomer voel ik me op de één of andere manier veel vluchtiger in het leven staan, en neem ik minder de tijd voor dit soort dingen. Nu het ‘s avonds vroeg donker is kan ik soms gewoon een uurtje even helemaal niks doen en gewoon m’n gedachten laten gaan. Of lekker opschrijven natuurlijk.

♥ Kortom: veel meer tijd voor JEZELF. Zo slecht zijn deze komende maanden echt niet hoor, dus geniet er lekker van!

Wat zijn jouw happinessmomentjes in de herfst/winter?

Liefs,

We komen nu weer richting de tijd dat de dagen voor je gevoel steeds korter worden terwijl ze nog steeds 24 uur bevatten. Was het in de zomer al heerlijk om 5 uur licht, nu is het om half 8 gewoon nog donker. En natuurlijk heeft dat ook z’n charme, maar een paar weken geleden moest ik hier echt nog aan wennen. Maar ik zou ik niet zijn als ik daar ook niet de positieve kant van in zou kunnen gaan zien. Want ik hou wél enorm van de herfst en al zijn moois.

♥ De herfst en de winter zijn periodes voor meer RUST. En dat is belangrijk. In de zomer rennen we de hele dag van hot naar her om maar niks te hoeven missen. We slijten de dagen op het werk om vervolgens ‘s avonds er nog heerlijk op uit te gaan om toch nog even dat zonnetje mee te pikken, terrasje te pakken, te gaan zwemmen. Elke weekend feestjes en festivals. Weinig slaap en veel leuks dus. En dat is heel gezellig, maar zoiets kun je bijna niet het héle jaar volhouden. Meer rust dus, en dat is best welkom. Even een versnelling lager.

♥ Tijd voor wat meer avondjes vroeg naar bed of lekker lui op de bank. Meer serie marathons of lekker een boek lezen met je dikke pyjama en sokken aan:-).  Nu ik dit zo opschrijf krijg ik er zelf ook gewoon zin in en dat is best bijzonder voor zo’n bezige bij als ik!

♥ Tijd voor gezelligheid. Waar de zomer vaak heel uitbundig is, zijn de herfst en de winter van een andere soort gezelligheid. Tijd voor feestdagen, etentjes bij kaarslicht en wat meer warmte. Tijd voor elkaar op een andere manier.

♥ Genieten van de bladeren die inmiddels al overal vallen. Tijd om te genieten van een frisse lucht die je ‘s ochtends opsnuift en waardoor je je helemaal wakker en klaar voor de dag voelt. Om lekker weg te kruipen in je sjaal en jas..love it.

♥ Wandelingen in het bos!

♥ De zon op je bol in de herfst en dan heerlijk op een terrasje een kop thee drinken, happiness!

♥ Je kunt de hele dag sporten, en niet alleen ‘s ochtends om 5 uur en ‘s avonds na 9-en omdat het dan nog onder de 20 graden is. Wandelen, fietsen, hardlopen, bootcampen, zolang het niet regent heel fijn om te doen. In de herfst geniet ik hier het meeste van. Het kan me niet zo koud mogelijk zijn ‘s ochtends. Heerlijk wakker worden!

♥ Even spontaan naar buiten omdat het zonnetje schijnt en het zo heerlijk fris is. Hihi ja ik ben een doos en i like it. Met dit weer vind ik het héél fijn om lekker met een dikke sjaal en poncho gewoon een eind te fietsen of wandelen. Even tussen het werk door. Heel simpel is dit wel één van mijn geluksmomenten. En dan op de terugweg even een heerlijke warme chocspoon drinken bij Chocolate Company en ondertussen ontvouwen zich versjes in mijn hoofd over dit klein geluk.

♥ Meer tijd om lekker uitgebreider te koken en daar ook echt van te genieten. Stoofpotjes, pompoen soepjes en heerlijke warme gerechten waar je het in de zomer bloedheet van zou krijgen. Ook eindelijk weer tijd voor warme ontbijtjes, na maanden smoothies kan ik ook weer heel blij worden van iets warms ‘s ochtends hoor.

♥ Tijd voor wat meer reflectie. Hoe voel ik me, ga ik de goede richting op, wat is er de afgelopen tijd allemaal op mijn pad gekomen en waar wil ik naartoe? In de zomer voel ik me op de één of andere manier veel vluchtiger in het leven staan, en neem ik minder de tijd voor dit soort dingen. Nu het ‘s avonds vroeg donker is kan ik soms gewoon een uurtje even helemaal niks doen en gewoon m’n gedachten laten gaan. Of lekker opschrijven natuurlijk.

♥ Kortom: veel meer tijd voor JEZELF. Zo slecht zijn deze komende maanden echt niet hoor, dus geniet er lekker van!

Wat zijn jouw happinessmomentjes in de herfst/winter?

Liefs,

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!