fbpx

inspiratiemail

YES! GRAAG!

Persoonlijk

De kwetsbaarheid van het leven

Ik ben
Willemijn

Op de Lief voor je Leif blog kun je uren lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei en zelfontwikkeling in het algemeen. Een plek waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, waar je herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling en groei!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Ik geloof in seintjes, in magie. Ik geloof in het universum dat je af en toe de andere kant op stuurt of juist wil onderstrepen dat je vooral door moet gaan met waar je in gelooft. Ik geloof in meer dan wat we zien. 8 november was dat seintje voor mij. Dat ik de verkeerde kant op ging. Dat ik geluk zocht in dingen buiten mij, en het tijd was die innerlijke reis te gaan maken. Ik mocht het nog een keer proberen.

Ik was tot die tijd alleen maar bezig geweest met het vervullen van ideaalbeelden van anderen. Van de maatschappij, van mijn ouders, als zus, vriendin en geliefde. Onderweg was ik mijn eigen ideaalbeeld totaal verloren. Ik wist niet meer wie ik was. Wat me dreef. Waarom ik nou precies een blog had (om gezien te willen worden?), waarom ik zo hard werkte en mezelf ondertussen kapot maakte (om te bewijzen dat ik er wel toe deed, om te kijken hoe ver ik kon gaan?) en waarom ik liefde wilde van mensen die het me niet konden geven. Mijn ervaring met de kwetsbaarheid van het leven werd mijn eigen wake- up call. Om te stoppen met zoeken in dingen buiten mij, en te starten met leven vanuit wat ik voel en vanuit wie ik ben. De eerste maanden was dat een strijd en een dagelijks gevecht. Ik verviel continu in oude patronen, wilde heel graag weer heel snel aan het werk om maar niet te hoeven voelen en iedere vorm van afwijzing in het leven zag ik als afwijzing naar mezelf. In de onrust die mijn dagen bepaalden omdat de mogelijkheid tot vluchten er even niet was, besloot ik mijn huis op te zeggen en een ticket te boeken. Vanaf dat moment kon ik niet meer om mezelf heen.

Mijn reis naar de andere kant van de wereld werd nog meer dan alles een innerlijke reis waar ik tot dat punt de moed niet voor had gehad. Voor het eerst in het leven koos ik echt voor mezelf, en het veranderde alles van binnen. Ik kan weer onbezorgd genieten, zonder onrust. Ik bedek al mijn emoties nu met liefde, in plaats van ze weg te stoppen. Ik kan weer dichtbij mijn hart komen, en heb daardoor niet meer de neiging dingen bij een ander neer te leggen als ik twijfel.

Het idee hebben dat je leven eindigt als je 26 bent maakt je bewust dat later echt nu is, en je het leven kunt leven vanuit het verwachtingsbeeld van een ander of naar het verlangen vanuit jezelf. Ik pas niet in een hokje en ik doe vooral wat voor mij goed voelt. Now is the time. Wat ik wil pak ik nu aan, wat ik belangrijk vind doe ik vandaag.

En met die levensinstelling voel ik me soms ook weleens alleen staan. De afgelopen tijd kon ik niet goed plaatsen wat er nou precies veranderd was waardoor mensen me niet zo goed begrepen en ik een verwijdering merkte. Ik weet nu wat het is. Ik kan me niet meer druk maken, gewoon omdat ik precies weer terug kan halen hoe het voelt als al die onbenulligheden in één klap totaal onbelangrijk worden. Geld doet me niet veel meer. Ik maakte van mijn spaargeld herinneringen in plaats van dat ik spullen kocht. Zekerheid nog minder. Ik heb geen huis, geen vaste baan en geen plan voor de toekomst, maar ik ben wel echt gelukkig. In mezelf, in het leven, in de dingen die ik doe en de keuzes die ik maak. En dat is wat telt als je terugkijkt, later of straks. Jij, met al je herinneringen, en de mensen met wie je ze mocht maken.


Mijn aandenken aan deze bijzondere maanden waarin ik voor het eerst voor mezelf koos. Het veertje laat me telkens weer realiseren hoe licht het leven kan zijn, als je ook het donker hebt ervaren.

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

 1. Ruby schreef:

  Mooi geschreven! Dapper dat je voor je eigen geluk kiest (en groot gelijk heb je ook!). Thnx voor je inspirerende woorden .

 2. Sanna de Gooijer schreef:

  Ik ken je niet maar wat een mooi blog heb je geschreven. Ik herken veel in wat je schrijft….
  Dat je soms door het donker moet om het licht te kunnen zien. Wens je alle liefde en geluk toe voor JOUW toekomst! Lieve groet, Sanna

 3. Merel schreef:

  Zo mooi weer Willemijn! Ik bewonder je! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ochtendmens, sportgek, houdt van mensen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!

De inspiratiemail

Verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif?

Yes dat wil ik!

En elke twee weken een mail in je inbox met liefdevolle reminders, persoonlijke verhalen, overdenkingen en tips en tools op het gebied van zelfontwikkeling, zelfliefde en het innerlijk kind werk? Je wordt zo ook meteen op de hoogte gehouden van fijne acties, nieuwe cursussen en de challenges die ik regelmatig organiseer!

FREE DOWNLOAD

Put Some Sort of Related Freebie Here

I'm baby farm-to-table sartorial helvetica, migas marfa paleo chambray normcore 8-bit bushwick roof party truffaut banjo actually. YOLO health goth jean shorts.

Wil je verbonden blijven met mij en Lief voor je Leif? Meld je aan voor de tweewekelijkse inspiratiemail!Aanmelden