fbpx

Groei

De maand van bewust zijn

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

December is de maand van zelfreflectie. Het is de maand waarin we terugkijken op het jaar dat alweer bijna is geweest. Het is de tijd van samenzijn, maar juist ook van de stilte opzoeken.

Voor mij althans. Ik merk aan mezelf dat ik in november en december middenin een soort van verwerkingsproces terecht ben gekomen. Dingen die ik een plekje moet/wil geven waar ik de rest van het jaar aan voorbij ben gegaan omdat ik weer zo’n strebertje was, en allerlei doelen van mezelf moest bereiken. Soms zelfs vergetend dat die doelen niet bij me pasten, dus dat gebeurt mij ook..In december denk meer dan gemiddeld terug in het jaar en herbeleef herinneringen, sta stil bij groei en bij bijzondere, maar ook verdrietige momenten.

De stilte en het naar binnen keren zorgen voor bewustzijn. Letterlijk even stilstaan bij je leven, en dat is niet heel makkelijk en soms best confronterend. Je komt achter antwoorden die je misschien liever niet wilde weten. Er komen verlangens naar boven die je zorgvuldig weggestopt had. In de stilte gaat er borrelen waar jij in het dagelijks leven makkelijk aan voorbij kunt gaan.

Ik kwam in één van de vele denksessies deze weken tot besef dat we als mens (ik schaar hier nu voor het gemak maar even de hele maatschappij onder, including me, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen) eigenlijk altijd streven. Altijd onderweg zijn. Altijd iets anders willen dan we nu hebben. Dat we jagen, rennen en toewerken naar beter, mooier en groter. En dat als we het hebben, dat er dan weinig bewustzijn meer is dat het er is, want dan zijn we alweer bezig met het volgende doel. Of die volgende mijlpaal, of droom. We hebben er namelijk talloze. Dromen. En doelen. We werken graag naar iets toe, om te zorgen dat we in beweging blijven. Dat het leven niet saai en voorspelbaar wordt, en we als mens letterlijk stil komen te staan.

En daar is denk ik niks mis mee, ikzelf hou enorm van beweging. Ik kan niet meer zonder. Maar stilstand is juist ook nodig om je bewust te kunnen zijn. Van je leven. Van jezelf. Het besef dat je keuzes hebt en niet op de automatische piloot een bepaalde weg in hoeft te slaan die bijvoorbeeld het gros van de mensen inslaat. Bewustzijn waar je blij van wordt, om dat zoveel mogelijk toe te passen in je leven. Weet jij wat jou energie geeft en wat niet? Of je blij bent met je leven nu of dat je het misschien liever een andere invulling wilt gaan geven? Wat is voor jou geluk, wat laat je opbloeien? Hoe maak jij bepaalde keuzes? Uit angst of uit vertrouwen? Waar had je allang mee willen stoppen? Wat wil je meer aandacht geven? En dat kan op allerlei gebieden zijn. In je werk, in relaties met de mensen om je heen, in de keuze om ergens te gaan wonen, in de dromen die je achterna gaat, in hoeverre je je zoveel mogelijk de dingen die je fijn vindt om te doen inpast in je leven.

Bottom line: gebruik deze maand eens om erachter te komen of je die weg aan het bewandelen bent waar jij echt jij kunt zijn. Waar jij in je element en kracht bent. Waar je zoveel mogelijk gelukkige/bijzondere/waardevolle momenten beleeft. Wat je het afgelopen jaar geleerd hebt, en wat je daaruit mee kunt nemen in het nieuwe jaar. Vraag je eens af wat je doel is (als je die hebt), ben je ergens naar op weg? En wees je bewust van je vrijheid om andere keuzes te maken als je op bepaalde vlakken in het leven een beetje verdwaalt bent. Mooie vragen zo aan het einde van het jaar, met een nieuw, vers jaar voor de boeg. Ga jij zitten voor de antwoorden?

De wereld is aan het veranderen, en volgens mij is het meer dan tijd dat ons beeld van het leven een iets meer ‘losse invulling’ gaat krijgen, om het leven echt te gaan leven en niet zomaar achteloos dagen af te draaien. Ik ben er de afgelopen maanden achter gekomen dat ik iets (een situatie) voor mezelf gecreëerd heb op dit moment waarin ik niet helemaal tot bloei kom. Waar ik dit jaar echt bewust de tijd heb genomen om met mezelf aan de slag te gaan staat 2018 in het teken van iets proberen te creëren in leven, werk, reizen, wat helemaal ik is en bij mij past. Dus ik ga deels andere keuzes maken. Ik ben blij dat ik de tijd heb genomen dat op een rijtje te zetten, om achter de antwoorden op al die bovenstaande vragen te komen.

En ik wens dat ook voor jou. Ik zie graag heel veel stralende en bloeiende mensen om me heen die zich bewust zijn van zichzelf, maar ook van de keuzes die ze hebben en maken.

Liefs!

Foto: unsplash

December is de maand van zelfreflectie. Het is de maand waarin we terugkijken op het jaar dat alweer bijna is geweest. Het is de tijd van samenzijn, maar juist ook van de stilte opzoeken.

Voor mij althans. Ik merk aan mezelf dat ik in november en december middenin een soort van verwerkingsproces terecht ben gekomen. Dingen die ik een plekje moet/wil geven waar ik de rest van het jaar aan voorbij ben gegaan omdat ik weer zo’n strebertje was, en allerlei doelen van mezelf moest bereiken. Soms zelfs vergetend dat die doelen niet bij me pasten, dus dat gebeurt mij ook..In december denk meer dan gemiddeld terug in het jaar en herbeleef herinneringen, sta stil bij groei en bij bijzondere, maar ook verdrietige momenten.

De stilte en het naar binnen keren zorgen voor bewustzijn. Letterlijk even stilstaan bij je leven, en dat is niet heel makkelijk en soms best confronterend. Je komt achter antwoorden die je misschien liever niet wilde weten. Er komen verlangens naar boven die je zorgvuldig weggestopt had. In de stilte gaat er borrelen waar jij in het dagelijks leven makkelijk aan voorbij kunt gaan.

Ik kwam in één van de vele denksessies deze weken tot besef dat we als mens (ik schaar hier nu voor het gemak maar even de hele maatschappij onder, including me, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen) eigenlijk altijd streven. Altijd onderweg zijn. Altijd iets anders willen dan we nu hebben. Dat we jagen, rennen en toewerken naar beter, mooier en groter. En dat als we het hebben, dat er dan weinig bewustzijn meer is dat het er is, want dan zijn we alweer bezig met het volgende doel. Of die volgende mijlpaal, of droom. We hebben er namelijk talloze. Dromen. En doelen. We werken graag naar iets toe, om te zorgen dat we in beweging blijven. Dat het leven niet saai en voorspelbaar wordt, en we als mens letterlijk stil komen te staan.

En daar is denk ik niks mis mee, ikzelf hou enorm van beweging. Ik kan niet meer zonder. Maar stilstand is juist ook nodig om je bewust te kunnen zijn. Van je leven. Van jezelf. Het besef dat je keuzes hebt en niet op de automatische piloot een bepaalde weg in hoeft te slaan die bijvoorbeeld het gros van de mensen inslaat. Bewustzijn waar je blij van wordt, om dat zoveel mogelijk toe te passen in je leven. Weet jij wat jou energie geeft en wat niet? Of je blij bent met je leven nu of dat je het misschien liever een andere invulling wilt gaan geven? Wat is voor jou geluk, wat laat je opbloeien? Hoe maak jij bepaalde keuzes? Uit angst of uit vertrouwen? Waar had je allang mee willen stoppen? Wat wil je meer aandacht geven? En dat kan op allerlei gebieden zijn. In je werk, in relaties met de mensen om je heen, in de keuze om ergens te gaan wonen, in de dromen die je achterna gaat, in hoeverre je je zoveel mogelijk de dingen die je fijn vindt om te doen inpast in je leven.

Bottom line: gebruik deze maand eens om erachter te komen of je die weg aan het bewandelen bent waar jij echt jij kunt zijn. Waar jij in je element en kracht bent. Waar je zoveel mogelijk gelukkige/bijzondere/waardevolle momenten beleeft. Wat je het afgelopen jaar geleerd hebt, en wat je daaruit mee kunt nemen in het nieuwe jaar. Vraag je eens af wat je doel is (als je die hebt), ben je ergens naar op weg? En wees je bewust van je vrijheid om andere keuzes te maken als je op bepaalde vlakken in het leven een beetje verdwaalt bent. Mooie vragen zo aan het einde van het jaar, met een nieuw, vers jaar voor de boeg. Ga jij zitten voor de antwoorden?

De wereld is aan het veranderen, en volgens mij is het meer dan tijd dat ons beeld van het leven een iets meer ‘losse invulling’ gaat krijgen, om het leven echt te gaan leven en niet zomaar achteloos dagen af te draaien. Ik ben er de afgelopen maanden achter gekomen dat ik iets (een situatie) voor mezelf gecreëerd heb op dit moment waarin ik niet helemaal tot bloei kom. Waar ik dit jaar echt bewust de tijd heb genomen om met mezelf aan de slag te gaan staat 2018 in het teken van iets proberen te creëren in leven, werk, reizen, wat helemaal ik is en bij mij past. Dus ik ga deels andere keuzes maken. Ik ben blij dat ik de tijd heb genomen dat op een rijtje te zetten, om achter de antwoorden op al die bovenstaande vragen te komen.

En ik wens dat ook voor jou. Ik zie graag heel veel stralende en bloeiende mensen om me heen die zich bewust zijn van zichzelf, maar ook van de keuzes die ze hebben en maken.

Liefs!

Foto: unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!