• De best gelezen blogs van 2017

  Het was een fijn blog jaar. Ik wist steeds meer balans te vinden. Niet meer 3/4/5 blogs per week moeten (van mezelf), maar gewoon oprecht schrijven als ik iets te schrijven heb. Ik sluit daarom het jaar niet oververmoeid af, maar juist met nog meer zin om in 2018 met Lief voor je Leif hele mooie dingen te gaan doen. Omdat ik weet dat je niet alles kunt volgen, en dat social media ook lang niet alle posts aan je laat zien als je mijn blog volgt, zijn dit de best gelezen artikelen van 2017 (de titels zijn allemaal klikbaar). Op naar een nieuw jaar. Ik hoop je dan natuurlijk weer hier te zien. Liefs!

  De leukste plekjes van Grun

  Liza schreef voor Lief voor je Leif begin 2017 een blog vol met de leukste plekjes van Groningen. En die blog ging viraal op social media, haha. Vandaar dat ‘ie ook met stip bovenaan dit lijstje staat. Heel leuk voor als je een dagje Grun op de planning hebt staan, en anders kun je je heerlijk vergapen aan de mooie foto’s van Lies, want wat heeft dat lieve mens er iets moois van gemaakt.

  Een ervaring vol levensenergie Laagje voor laagje pelt holistische therapie af. We maken als mens heel veel mee zonder echt te verwerken. Deze laagjes vormen je hoe je nu in het leven staat en uiten zich in bepaalde emoties, (lichamelijke) klachten, angst, patronen of ongezonde relaties. Tijdens elk consult openbaren zich weer andere (of soms dezelfde laagjes), ze worden geïntegreerd in je lichaam en je mag ze loslaten. Je raakt vrij. Ik had een consult bij Marije, die holistisch therapeute is. Het werd een enorm bijzondere ervaring en ik schreef er deze blog over.

  Toen ik van mezelf begon te houden

  Toen ik van mezelf begon te houden,
  verlangde ik niet langer naar een ander leven
  en zag ik dat alles in de wereld om me heen
  een uitnodiging is om me te ontwikkelen
  Nu weet ik: dat is groei.

  Dit gedicht van Charlie Chaplin kan me iedere keer zo raken. Omdat je soms zo moeilijk woorden kunt vinden voor wat je als mens in je groeiproces doormaakt. Dit gedicht omvat het allemaal. 

  Altijd maar aan staan

  Na Australië was ik de weg kwijt. Niet zozeer in het leven, maar wel een beetje in mijn eigen kernwaarden. Door de rust die ik mezelf eindelijk gunde kwam mijn gevoeligheid naar boven (dat altijd al wel in me zat natuurlijk) en dat strookte totaal niet meer met het leven wat ik leidde. Het altijd maar ‘aan staan’, doorrennen, heel de dag op social media, meerdere afspraken op een dag; ik kon het niet meer.

  Droomdoeners
  Dit was de één na best gelezen categorie op de blog, maar omdat ik helaas niet alle lieve meiden die een plekje kregen in deze rubriek hier kan noemen, doe ik het als categorie. Ik ‘interviewde’ dit jaar weer enorm veel leuke en inspirerende mensen die ik allemaal heel erg graag met hun verhaal op mijn blog wilde hebben. De droomdoeners zijn ontstaan doordat ik zelf in een fase in mijn leven zat waarop ik me het liefste omringde met mensen die dromen najaagden. Die de weg al deels afgelegd hadden en die bij mij die laatste twijfel weg konden nemen en de overtuiging onderstreepten om het gewoon te gaan DOEN. Nog steeds lees ik de blogs regelmatig en iedere keer toveren ze weer een glimlach op mijn gezicht. Deze foto hoort bij de mooie en kwetsbare blog van Carolijn

  De kwetsbaarheid van het leven

  Nee, mijn leven is ook niet altijd leuk, ik heb ook verdriet en een heftige levenservaring achter de rug die ik niemand toewens. Die ik misschien zelf ook wel niet had willen hebben, maar wat toch op mijn bordje terecht is gekomen. Afgelopen maand was het een jaar geleden en nog steeds heb ik regelmatig flashbacks. Maar ik ben er wel een stuk sterker en vooral levenswijzer uitgekomen. In mei schreef ik dat ik bewust ervoor gekozen had om dat seintje serieus te nemen, en echt mijn leven te gaan leven. Niet meer mijn bucketlist aan te vullen, maar juist te gaan afstrepen. En i did. 

  Deze inzichten maakten mijn jaar enorm waardevol
  Ik leerde ook nog wat, dit jaar. Best veel eigenlijk. 2017 stond in het teken van mij, en daardoor heb ik alle tijd genomen om erachter te komen wie die ‘mij’ nou eigenlijk is, en wat ik van het leven wil. Maar ook wat ik moest loslaten, en waarin ik mijn eigen weg moest zeken. Ik schreef er deze blog over. 

  En dan nog even dit:

  In het nieuwe jaar zal ik mijn nieuwsbrief weer onder het stof vandaan halen;-). Ik vind het super fijn om via meerdere kanalen tegen je te kunnen praten, en aangezien social media doet wat ie wil, ben je dan in ieder geval verzekerd van een update zo nu en dan. Ik houd je op de hoogte van de laatste blogs die online zijn gekomen, maar ook deel ik onderwerpen met je die mij bezighouden, mooie teksten om over na te denken en kleine of misschien wel grote geluksmomenten.  Een beetje bewustzijn dus. Schrijf je je in?

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *