• De magie van de ochtend

  Ik hou gewoon enorm van de ochtend. Het heeft iets magisch. Ik kan de hele dag teren op een mooie zonsopgang en mijn sport momentje en voel me dan de hele dag echt zen. Als ik mijn dagelijkse foto’tje post op instagram heb ik weleens het gevoel dat mensen denken: ‘komt zij weer aan, die emotut met d’r zonsopgang’, sommige mensen merken het namelijk helemaal niet op. Dus ik vond het tijd om daar een blogje over te schrijven.

  Heb je alles om je heen weleens uitgebreid bekeken heel ‘s ochtends vroeg? Opkomend zonnetje, stilte in de normaal zo drukke wereld , een frisse nieuwige lucht, dauw op de bloemetjes en als het meezit: magische luchten die gewoon mediterend werken. Ik word daar echt mega gelukkig van. Het is een gevoel wat ik moeilijk kan uitleggen, maar als je middenin een drukke stad woont dan is het een unicum als het stil is. Dat is dus ook alleen om 6 uur ‘s ochtends. Vorige week zat ik om 7 uur ‘s ochtends op de fiets bij m’n ouders in de polder en ik heb 2 uur lang een big smile op m’n gezicht gehad. De zon reist met je mee, de kleuren van de lucht zijn prachtig en het voelt alsof jij even helemaal alleen de wereld mag verkennen.

  Sporten in de ochtend kan ik iedereen aanraden. ‘s Ochtends sta je fris op, je hebt energie voor 100 en dus geen excuus om niet te gaan. Tegen het einde van de dag kun je in je hoofd al 10 redenen hebben bedacht om maar niet te gaan. Mijn advies: zet de wekker om 6 uur en zorg dat je om kwart over 6 buiten staat. Ren een rondje van een half uur en je bent klaar voor de dag, met nog meer energie dan toen je opstond!

  Ochtend genieters zijn productiever gedurende de dag. Denk ik ;-). Ook al vul je je ochtendmomentje in met rustig wakker worden, een kopje thee en wat yoga, ik geloof er heilig in dat dat een veel betere start is dan tot half 9 op bed liggen en 3 keer snoozen. Word je niet uitgeruster van, en ook niet bepaald vrolijker.

  Tijd: je hebt zoveel meer tijd! Ik moest pas best hard lachen toen iemand tegen me zei: ”Ga jij er elke dag om 6 uur uit? Ik zou mijn dag echt niet kunnen vullen met al die uren”, dus dat haha. Het klinkt gek maar daar heb ik echt nooit last van.

  Gewoon even een momentje voor jezelf alleen. Nadenken over het moois wat de dag je gaat brengen, wat je doelen zullen zijn of wat je voor leuks op de planning hebt staan.

  Het begin van elke nieuwe dag zou je moeten vieren als een klein momentje van magie. Het is een witte bladzijde, helemaal klaar om ingevuld en gekleurd te worden. Hoe en waarmee is helemaal aan jou. De opkomende zon is het symbool van al dit moois, en dat mogen we best wat meer koesteren.

  Ochtend geluk. Hou jij er ook zo van?

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *