• Eetlokaal ZIN

  YES! Ik zat er al een tijdje met smart op te wachten: een nieuw leuk tentje in Breda. Want ik eet heel graag, maar ik schrijf nog liever. Dus die hotspot reviews zijn wel aan mij besteed. Dit keer moest ik er even een paar minuutjes voor op de fiets zitten, want eetlokaal ZIN, sinds 3 augustus geopend aan de Ginnekenweg 315, zit iets buiten het centrum. Een tentje gerund door moeder en dochter met een passie voor gezond en goed voedsel. De boodschap van ZIN? ”Wij hadden zin om anderen te verwennen met onze keukenkunsten. Een plek waar je onbezorgd lekker kunt genieten van ’n heerlijke, gezonde maaltijd met mooie ingrediënten.” Dat klinkt als helemaal typisch Lief voor je Leif!

  Food
  Wat me meteen opvalt als ik binnenkom: de open keuken! Direct contact en een praatje maken zodat je je meteen thuis voelt. En ook fijn: je kunt gewoon zien hoe en waar je broodje, sapje of wat dan ook klaargemaakt wordt. Het eetlokaal heeft op de één of andere manier een fijne gezonde uitstraling en dat klopt ook, want de kaart is helemaal naar mijn foodie hart. Lekkere salades: geitenkaas, een seizoenssalade, niçoise en caesar salade, of een vers soepje van de dag. En heb je liever een paar knapperige boterhammen met bijvoorbeeld humus en gegrilde groenten, prosciutto of een feta smeersel (ik hou wel van die wat ‘apartere’ combi’s) dan kan dat natuurlijk ook! Ik ga de volgende keer even terug om de hele kaart te proberen, en de versgebakken taartjes te proeven…;-)

  Drinks
  De koffie van ZIN komt van Giraffe coffee roasters uit Rotterdam. Mocht je een koffiekenner zijn, ga dan zeker even keuren! Daarnaast heeft ZIN diverse frisdranken en thee’tjes. Waar ik dan weer enthousiast van word: vers gemaakte smoothies, de ene dag groen en de andere dag rood, net wat er in huis is. En mocht je na de klok van 12(?) zin hebben in een wijntje, die staan ook op de kaart!

  Interieur/sfeer
  Het interieur is ECHT geweldig. Helemaal naar mijn smaak. Zachte kleuren, mooie tafels en stoeltjes en leuke sfeervolle accessoires.  Alles is te koop en da’s eigenlijk nog leuker! Terug naar de mega enthousiaste ontvangst. Bij binnenkomst direct een heel gezellig praatje met Annemarie, die het keukengedeelte op zich neemt, en later ook met dochter Lieke, de gastvrouw, die me alle ins en outs vertelde over ZIN. En ze kende mijn blog…niet geheel onbelangrijk voor deze review, haha. Kortom: een heel enthousiast, gastvrij en open sfeertje, leuke inrichting, goed eten en toch ook weer de categorie droomdoeners: mensen die voor hun passie gaan! Ik word er blij van en ga hier zeker terugkomen.

  Eetlokaal ZIN
  Ginnekenweg 315, Breda
  Openingstijden:
  Ma t/m Za 9-18
  Zo gesloten

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *