fbpx

Droomdoeners

Eva Sophie Ridderikhoff

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Eva Sophie Ridderikhoff kwam ik tegen op LinkedIn. Ik zag dat ze een flinke carrière switch achter de rug had en wilde daar natuurlijk meer van weten. Na haar burn-out ging ze terug naar de kern en vond die in yoga. Ze schreef er een mooie blog over.

Kleine meisjesdromen 
Eva Sophie: ”Als klein meisje droomde ik ervan stewardess en aerobics lerares te worden. Mijn eerste fulltime baan was dan ook bij de KLM, maar op de grond als planner. Ik bleek het erg leuk te vinden en leerde mijn weg omhoog. Enkele jaren later werkte ik voor een consultancy bureau waar ik ontzettend mooie projecten deed bij klanten als KLM, vervoersbedrijf, Rijksmuseum en de politie.

Weg magie
Na mijn 2e zwangerschap vond ik mijn draai niet meer. Ik had privé een heftige tijd achter de rug, parttime werken bleek achter de feiten aanlopen en de gebroken nachten met de kleintjes hakten er flink in. Het paste niet meer. Ik ging op overlevingsmodus. Aanpakker die ik altijd was bleek dit mijn magische beweging: een ontwikkeld ego of coping mechanisme die je ooit hebt ontwikkeld omdat die toen nuttig was. Ik bleef heel lang in die modus, op een gegeven moment zelfs wanhoop pogingen om het maar beter te laten passen voor mij en mijn werkgever, mijn gezin. Totdat het niet meer ging. Ik had een burn-out.

No guts no glorie
Pas toen ik alleen nog maar ellende voelde en daar ook aan kon overgeven kon ik weer dichter bij mijzelf komen. Dat ging met veel fysiek ongemak gepaard. Een teacher training in de yoga bleek onbedoeld mijn redding. Yoga hielp mij de hele periode, alleen nu ik enkele opleidingen verder ben weet ik precies waarom. Wat het met je lichaam en geest doet. Met yoga keer je vaak naar binnen door je ogen te sluiten, goed te luisteren en de houdingen te voelen, wat soms heel confronterend kan zijn; zowel fysiek als mentaal. En daar zit nou juist de kracht. Waar Yoga zich onderscheid is dat de houdingen en bewegingen als het ware het herstel van je lichaam in gang zetten. Je wordt sterker, het maakt dat je minder vatbaar bent voor stress en snel weer herstelt. Ook emotioneel ben je jezelf letterlijk aan het Re-wiren, ‘her programmeren’. Neurologisch maak je nieuwe verbindingen aan en worden sommige processen vertraagd (juist ja, die automatische) waardoor je mogelijkheden hebt anders om te gaan met dingen, oude shit los te laten (die je niet meer dient) en je weer controle krijgt over jezelf, in plaats van het gevoel dat je continue geleefd wordt. Het mooie van yoga is dat je de intensiteit altijd kan afstemmen op hoe je je voelt. Sommige situaties vragen van je dat je je grenzen verlegt om te groeien maar je beukt nooit over je grenzen heen met schade als gevolg.

Oude gewoontes: het cookie beleid van de mind 
Door een verfijnde meditatie techniek van 10 dagen ben ik echt tot de wortels gegaan. Je pelt letterlijk allerlei lagen van de ui en komt thuis bij jezelf. Het leven gooit continu van alles naar je. Dus ja, je valt terug. Ook ik. De neo cortex (de zintuigen in je hersenen) kan leren, bij leren, maar niet afleren. Oude gewoonten blijven dus bestaan, als een soort groeven. En heftige, nieuwe situaties maken dat je je soms ineens weer in zo’n groef bevindt. Beoefening van yoga maakt alleen dat je zulke situaties veel sneller herkent , en daardoor niet meer in die valkuil stapt. Vroeger ging ik vaak te lang door. Ik negeerde de signalen van mijn lichaam. Nu voel ik snel als ik iets langer dan goed voor mij is door ben gegaan. Aan de andere kant kan ik heel resoluut zijn en leer ik nu juist de tijd te nemen voor sommige beslissingen, er afstand van te nemen en mijn onderbewuste het werk te laten doen. Het werkt dus 2 kanten op, en het past veel beter bij mij.

Mijn dromen hadden nooit deze vorm, maar nu ik het beleef weet ik dat dit het is. Student voor het leven, het is nu niet ‘klaar’, het begint pas. Juist nu neem ik vaak ook tijd om te onderbreken, werken aan mijn platform, opleidingen, workshops en meditatie dagen (in complete afzondering en stilte) het lijkt een investering waar ik geen geld verdien, maar wel inzicht en inspiratie voor terug krijg.

In het zakenleven werd ik een dromer genoemd, en dat is prima. Ik weet dat ik niet de enige ben. Een andere wereld, daar werk ik graag aan mee.”

Liefs, Eva Sophie

Volg Eva Sophie op Yoga Revalution 

Foto: Unsplash

Eva Sophie Ridderikhoff kwam ik tegen op LinkedIn. Ik zag dat ze een flinke carrière switch achter de rug had en wilde daar natuurlijk meer van weten. Na haar burn-out ging ze terug naar de kern en vond die in yoga. Ze schreef er een mooie blog over.

Kleine meisjesdromen 
Eva Sophie: ”Als klein meisje droomde ik ervan stewardess en aerobics lerares te worden. Mijn eerste fulltime baan was dan ook bij de KLM, maar op de grond als planner. Ik bleek het erg leuk te vinden en leerde mijn weg omhoog. Enkele jaren later werkte ik voor een consultancy bureau waar ik ontzettend mooie projecten deed bij klanten als KLM, vervoersbedrijf, Rijksmuseum en de politie.

Weg magie
Na mijn 2e zwangerschap vond ik mijn draai niet meer. Ik had privé een heftige tijd achter de rug, parttime werken bleek achter de feiten aanlopen en de gebroken nachten met de kleintjes hakten er flink in. Het paste niet meer. Ik ging op overlevingsmodus. Aanpakker die ik altijd was bleek dit mijn magische beweging: een ontwikkeld ego of coping mechanisme die je ooit hebt ontwikkeld omdat die toen nuttig was. Ik bleef heel lang in die modus, op een gegeven moment zelfs wanhoop pogingen om het maar beter te laten passen voor mij en mijn werkgever, mijn gezin. Totdat het niet meer ging. Ik had een burn-out.

No guts no glorie
Pas toen ik alleen nog maar ellende voelde en daar ook aan kon overgeven kon ik weer dichter bij mijzelf komen. Dat ging met veel fysiek ongemak gepaard. Een teacher training in de yoga bleek onbedoeld mijn redding. Yoga hielp mij de hele periode, alleen nu ik enkele opleidingen verder ben weet ik precies waarom. Wat het met je lichaam en geest doet. Met yoga keer je vaak naar binnen door je ogen te sluiten, goed te luisteren en de houdingen te voelen, wat soms heel confronterend kan zijn; zowel fysiek als mentaal. En daar zit nou juist de kracht. Waar Yoga zich onderscheid is dat de houdingen en bewegingen als het ware het herstel van je lichaam in gang zetten. Je wordt sterker, het maakt dat je minder vatbaar bent voor stress en snel weer herstelt. Ook emotioneel ben je jezelf letterlijk aan het Re-wiren, ‘her programmeren’. Neurologisch maak je nieuwe verbindingen aan en worden sommige processen vertraagd (juist ja, die automatische) waardoor je mogelijkheden hebt anders om te gaan met dingen, oude shit los te laten (die je niet meer dient) en je weer controle krijgt over jezelf, in plaats van het gevoel dat je continue geleefd wordt. Het mooie van yoga is dat je de intensiteit altijd kan afstemmen op hoe je je voelt. Sommige situaties vragen van je dat je je grenzen verlegt om te groeien maar je beukt nooit over je grenzen heen met schade als gevolg.

Oude gewoontes: het cookie beleid van de mind 
Door een verfijnde meditatie techniek van 10 dagen ben ik echt tot de wortels gegaan. Je pelt letterlijk allerlei lagen van de ui en komt thuis bij jezelf. Het leven gooit continu van alles naar je. Dus ja, je valt terug. Ook ik. De neo cortex (de zintuigen in je hersenen) kan leren, bij leren, maar niet afleren. Oude gewoonten blijven dus bestaan, als een soort groeven. En heftige, nieuwe situaties maken dat je je soms ineens weer in zo’n groef bevindt. Beoefening van yoga maakt alleen dat je zulke situaties veel sneller herkent , en daardoor niet meer in die valkuil stapt. Vroeger ging ik vaak te lang door. Ik negeerde de signalen van mijn lichaam. Nu voel ik snel als ik iets langer dan goed voor mij is door ben gegaan. Aan de andere kant kan ik heel resoluut zijn en leer ik nu juist de tijd te nemen voor sommige beslissingen, er afstand van te nemen en mijn onderbewuste het werk te laten doen. Het werkt dus 2 kanten op, en het past veel beter bij mij.

Mijn dromen hadden nooit deze vorm, maar nu ik het beleef weet ik dat dit het is. Student voor het leven, het is nu niet ‘klaar’, het begint pas. Juist nu neem ik vaak ook tijd om te onderbreken, werken aan mijn platform, opleidingen, workshops en meditatie dagen (in complete afzondering en stilte) het lijkt een investering waar ik geen geld verdien, maar wel inzicht en inspiratie voor terug krijg.

In het zakenleven werd ik een dromer genoemd, en dat is prima. Ik weet dat ik niet de enige ben. Een andere wereld, daar werk ik graag aan mee.”

Liefs, Eva Sophie

Volg Eva Sophie op Yoga Revalution 

Foto: Unsplash

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen waardoor je je leven een positieve boost geeft en jij je anders (beter!) gaat voelen!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!