• Favorieten | 2

  De tweede favorieten blog. In deze blog deel ik al mijn nieuwe ontdekkingen en favorieten van de maand. Dat kan zijn mijn favoriete gelezen boek, een nieuwe podcast ontdekking, een nieuw ritueel, maar ook mooie brands. Ik hoop dat je het leuk vind om op deze manier een klein kijkje in mijn ‘persoonlijke’ leven te krijgen, en wat meer over me te weten te komen! Dit waren mijn favorieten van de maanden maart en april.

  Docu: Unstoppable van Bethany Hamilton

  Ik heb weer een pareltje ontdekt! Bethany Hamilton is professioneel surfster. Ze groeide op in Hawaii en het was al vroeg duidelijk dat ze een natuurtalent was en het echt ver zou gaan schoppen. Tot ze op twaalfjarige leeftijd gebeten werd door een haai, wat ze gelukkig overleefde. Wel moest ze verder met maar één arm. Haar leven na die beet zie je in de docu. Ik heb bijna twee uur ademloos zitten kijken, en na afloop voelde ik me zó geïnspireerd. Haar passie voor surfen is zó groot dat ze er eigenlijk nooit aan getwijfeld heeft of ze wel weer terug de oceaan in zou gaan. Van haar mindset zou iedereen iets kunnen leren. Haar doorzettingsvermogen is enorm. En buiten dat is de docu echt puur, eerlijk en kwetsbaar. Precies waar ik van hou. De documentaire staat op Netflix!

  Film: All the bright places

  Een prachtige maar enorm intense film is All the bright places. In de film, die gebaseerd is op een boek, volg je het liefdesverhaal van Violet en Theodore. Beiden worstelen ze met pijn en verdriet wanneer ze elkaar ontmoeten. Theodore heeft de intentie om Violet te redden, en terwijl zij langzaam uit een dal kruipt wordt zijn wereld alleen maar donkerder. Hij is manisch depressief en worstelt enorm met zijn verleden. Hoewel de film een heel verdrietig einde heeft vond ik dat de ontroerende, vreugdevolle en liefdevolle momenten overheersten. Het verhaal raakte me diep en hield me in de dagen daarna nog flink bezig. De gedachte achter het maken van deze film, aandacht geven aan de mentale problemen waar mensen mee te maken hebben, vond ik ook mooi. En nodig.

  Podcast: School of Greatness met Devon Franklin

  Als je me langer volgt dan weet je dat ik dat ik fan ben van podcasts. Ik vind het fijn om tijdens het sporten, wandelen, koken of schoonmaken een goede podcast te luisteren. Ik probeer mezelf uit te blijven dagen door onderwerpen te kiezen die me niet altijd meteen aanspreken, zodat ik ook op andere gebieden blijf leren. Vorige week luisterde ik een podcast met Devon Franklin over liefdesrelaties en communicatie in tijden van quarantaine. Ik vond het een super interessante podcast waar ik best veel van heb kunnen leren en uit opdoen, en daarnaast vind ik Devon echt een inspiratiebron, en dus een mooie tip voor in dit rijtje!

  Video: Together at home live series

  Ja! Mijn favoriete ‘alleen’ momentjes deze maanden werden vooral gevuld door de Together at home livestreams. Chris Martin van Coldplay is dit initiatief ongeveer een maand geleden gestart, samen met de World Health Organizations. Door de thuisconcerten die worden gegeven wordt er geld ingezameld en bewustwording gecreëerd voor het virus en wat we kunnen doen om verspreiding tegen te gaan. Buiten dat het geweldig is om al die artiesten live te horen is het ook zó leuk om deze mensen in hun thuissituatie te zien. Ze voelen zo veel dichterbij en je ziet op deze manier echt de mens achter de artiest. Deze concerten zorgen voor een saamhorigheidsgevoel en het besef: we zitten hier allemaal in. En muziek verbindt! De concerten vinden allemaal plaats op Instagram, maar de meeste lives zijn daarna ook te vinden op Youtube mocht je benieuwd zijn!

  Moment: zoveel favoriete momentjes!

  Het leven is beperkt en in zulke periodes is er juist daarom des te meer ruimte voor dankbaarheid. Want wat voelde ik me dankbaar om na vier weken opgesloten te hebben gezeten weer met een vriendinnetje af te spreken. Wat vond ik het fijn om mijn ouders na twee maanden weer te zien. En dat koffietje van mijn favoriete koffietent waar ik al zes weken naar smachtte: ik weet niet of ik ooit meer genoten heb van koffiedrinken op een bankje in het park dan nu. Mijn favoriete momentjes van de afgelopen tijd hadden vooral te maken met mensen. Verbinding. Contact.
  En op dat gebied heb ik ook een hoop mooie inzichten op mogen doen. (Ik vertel erover in deze blog.) Ik geloof dan ook zeker dat de situatie waar we nu in zitten een uitnodiging is, meer dan iets wat we zo snel mogelijk uit de weg moeten ruimen. 

  Ritueel: een mag dag

  Doordeweeks vraag ik best veel van mezelf. Ik heb mijn focus op werk en ontwikkeling, ik zorg goed voor mijn fysieke, maar ook mentale en emotionele gezondheid, mijn lat ligt van tijd tot tijd (er zijn fases) redelijk hoog. Dit kan ik allemaal volhouden omdat ik op zaterdag een afspraak met mezelf heb. Dit is mijn vrije dag van de week, en op die dag doe ik niks wat ik niet wil. En beter nog: alleen maar waar ik écht behoefte aan heb. Ik bewaak mijn zaterdag altijd heilig, gewoon omdat ik er zo van geniet en het me goed doet. Ook is het een interessante manier om jezelf beter te leren kennen. Je komt er op zo’n dag vaak achter dat je doorgaans best veel moet van jezelf, en dat de lijn tussen willen en moeten behoorlijk vaag is. Mijn mag dagen zorgen ervoor dat ik ook doordeweeks veel beter mijn grenzen kan aanvoelen en daar naar handel. Ook is mijn intuïtieve stem veel luider geworden. Tipje!

  Food: brownies

  Ik heb deze maand heel veel quinoa salades gegeten, gembershots gedronken en sinaasappels gepeld, maar er moet ook een beetje ruimte zijn voor balans. Daar streef ik wel zoveel mogelijk naar in ieder geval. En dus dook ik de keuken in om brownies te maken. Bakken vind ik heerlijk om te doen op mijn mag dag. Het brengt me tot rust en ik word er echt blij van. Ik experimenteerde wat met het vervangen van ingrediënten en het resultaat was super lekker! Ik heb het recept uitgewerkt op de blog.

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *