Ik matchte Vadouvan kruiden(kerrie) met geroosterde groenten(kikkererwten, bloemkool en zoete aardappel) en it turned out pretty well. Dus ik deel vandaag het receptje hier op Lief voor je Leif!
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 2 grote zoete aardappels, in kleine blokjes
- 1 blik kikkererwten(200 gram), uitgelekt
- 2 flinke eetlepels vadouvan kruiden(Jonnie Boer)
- 3 el olijfolie
- 100 gram pijnboompitjes, geroosterd
- Maak van de grote bloemkoolstronkjes kleine roosjes.
- Breng de bloemkoolroosjes en zoete aardappelblokjes heel kort aan de kook(10 minuten) en giet daarna af.
- Meng de Vadouvan kruiden met de olijfolie tot een papje.
- Doe de kikkererwten, zoete aardappel en bloemkool in een ovenschaal en meng hierdoor de Vadouvan kruiden. Hou je van pittig dan kun je nog wat extra kruiden toevoegen.
- Rooster de groenten voor 20/25 minuten in de oven op 180 graden, rooster de laatste paar minuten de pijnboompitjes mee.