fbpx

Blogs

Girlboss in de praktijk

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Want ja, dat girlboss klinkt allemaal heel erg leuk en stoer, maar is echt niet alles omvattend. Ik ben sinds een jaar (1 april 2016) zzp’er, en sinds een half jaartje moet ik er ook echt van leven. Het ene moment spring ik een gat in de lucht, het andere moment verzucht ik ”waarom ik in hemelsnaam ooit voor mezelf begonnen ben”. In deze blog geef ik je een realistisch beeld van de dingen die soms lastig zijn, maar ook al het positiefs wat het eigen-bazen ook zo de moeite waard maakt!

Onzekerheid –  De onzekerheid is soms killing. En met onzekerheid bedoel ik of je wel genoeg geld verdient. Ik ben gelukkig heel goed geworden in het fenomeen loslaten, anders had ik me geheid uitgeschreven als bedrijf bij de KvK. Er zijn in het begin maanden geweest dat mijn verdiende geld opging aan mijn vaste lasten en ik heel creatief moest omgaan met het boodschappen doen die maand. Ik had geen referenties en geen portfolio (als zelfstandige), en de opdrachtgever waar ik mee begon had vooral geen boodschap aan mijn eventuele geldproblemen als hij/zij een opdracht cancelde. Ik besteedde mijn nachten dus ook aan het plussen en minnen van facturen, maakte me zorgen over de onverhoopte kosten en hoe ik zo snel mogelijk aan meer opdrachten zou kunnen komen. Die onzekerheid? Verdwijnt nooit. Ik zie het nu alleen meer als een leuke uitdaging dan een angst die mijn dagen beheerst.

Balans in werk en privé – Leuk hè, dat eigen-baas-zijn? Ik heb dit weekend geen balans gehad in werk en privé, en ik moet eerlijk zeggen dat dat de afgelopen 4 weken ook niet het geval is geweest. En daar heb je weinig over te zeggen. Je mag heel dankbaar zijn als je genoeg werk hebt, maar je moet heel heel heel erg goed zijn in relaxen en achterover leunen wanneer je er eens een dagje vrij tussen hebt zitten (en je dan vooral niet schuldig voelen!).

24/7 aanstaan – Een klein deel van mijn werk is het onderhouden van social media en dat betekent dus ook dat ik niet alleen op een vaste dag aan een bedrijf kan werken, maar daar iedere dag wel even mee bezig ben. Dat is niet altijd efficiënt nee, en dat betekent dat je toch wel 7 dagen per week met je werk bezig bent. Dit dingetje heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijn privé tijd op social media heb teruggebracht tot bijna 0. Ik schrijf met alle liefde voor LVJL, plaats op Facebook vaak een update over de blog, maar een privé Facebook heb ik niet meer, en Instagram ligt ook al een hele tijd stil. Als ik dan even ‘uitsta’ wil ik ook echt hier zijn en niet online.

Je bent altijd wel een beetje bezig met morgen – Ik vind het als zzp’er lastig om echt in het nu te leven en dat is soms jammer. Je bent altijd bezig met de toekomst. Ook al heb je een buffer, je wilt toch graag aan het werk blijven, opdrachten binnenhalen en groeien als ondernemer. Ik moet mezelf er dan ook regelmatig aan herinneren dat vandaag echt vandaag is en niet volgende week.

En nu het leukste gedeelte!

Zoooooooveeeel energie! – Ik heb nog nooit zoveel energie gehad als in het afgelopen jaar. Zelfs met de downs die gepasseerd zijn, de zorgen die ik had en de onzekerheid die het met zich meebracht. Wanneer ik ‘s avonds mijn laptop dichtklap kan ik me al verheugen op de volgende dag (het blijft lastig, leven in het nu;-)  en al het leuks wat op de planning staat. Het werken voor jezelf en echt bezig kunnen zijn met je passie zijn de dingen die het zzp’en echt heel erg de moeite waard maken.

Vrijheid – En ook al vallen die opdrachten soms moeilijk te combineren en ben je weekenden aan het werk, je hebt wel op die dinsdagochtend even lekker tijd om een koffietje te drinken met je vriendinnetje of zomaar out of blue een paar weken naar Bali te vertrekken. Ook zegt niemand iets tegen je wanneer je na heel veel uren werk gewoon midden op de dag een rondje hard gaat lopen of tikt je op je vingers omdat je ‘s nachts werkt in plaats van overdag. Die vrijheid, niet gebonden zijn aan uren, een stoel en één ruimte, zijn voor mij de redenen waarom ik nu eigen baas ben.

Je ontmoet de leukste (ook zzp) mensen! – Als zzp’er wil je graag altijd in beweging blijven en je omringen met net zulke stuiterballen als jij.  Dus je blijft nieuwe plannen maken, samenwerken en ideeën spuien. Door mijn blog ontmoet ik zowel digitaal als in de echte wereld al enorm veel mensen, maar als ondernemer bevind ik me weer in heel andere kringen. En van al die gesprekken kun je als mens en als ondernemer enorm veel leren. En lekker netwerken brengt je vervolgens op een natuurlijke manier ook weer opdrachten.

Elke dag een ander kantoor! – Ik gedij het beste bij een drukke, gezellige en vooral bruisende omgeving om in te werken. Koffietentjes zijn dus mijn nieuwe kantoor geworden en thuis werken doe ik hoogstens 1/2 dagen per week. Ik voel buiten de deur meer energie, krijg meer inspiratie en vind het vooral fijn om onder de mensen te blijven. Het voelt op die manier nooit saai, zelfs niet op de dagen dat ik even ook niet zulke leuke opdrachten heb.

Alles wat je geeft zie je terug –  Ik liep er in vaste dienst vaak tegenaan dat ik zoveel tijd, aandacht en energie in mijn baan stopte (veel meer dan nodig vaak) en dat ik er gewoon niet de voldoening uit haalde. Enerzijds omdat ik ook niet gewaardeerd werd zoals ik zou willen, anderzijds omdat je altijd bezig bent om een ander verder te helpen. Nu mag ik complimenten zelf ontvangen. De opdrachten die ik afmaak mag ik zelf in mijn portfolio stoppen, over de versjes die ik schrijf mag ik zelf de bijzondere verhalen aanhoren. Alles wat je geeft zie je terug, en dat vind ik zelf echt één van de fijnste aspecten aan het eigen baas zijn.

Hoe ervaar jij het zzp’en? Of heb je plannen in die richting? Tell me!

Liefs!

Want ja, dat girlboss klinkt allemaal heel erg leuk en stoer, maar is echt niet alles omvattend. Ik ben sinds een jaar (1 april 2016) zzp’er, en sinds een half jaartje moet ik er ook echt van leven. Het ene moment spring ik een gat in de lucht, het andere moment verzucht ik ”waarom ik in hemelsnaam ooit voor mezelf begonnen ben”. In deze blog geef ik je een realistisch beeld van de dingen die soms lastig zijn, maar ook al het positiefs wat het eigen-bazen ook zo de moeite waard maakt!

Onzekerheid –  De onzekerheid is soms killing. En met onzekerheid bedoel ik of je wel genoeg geld verdient. Ik ben gelukkig heel goed geworden in het fenomeen loslaten, anders had ik me geheid uitgeschreven als bedrijf bij de KvK. Er zijn in het begin maanden geweest dat mijn verdiende geld opging aan mijn vaste lasten en ik heel creatief moest omgaan met het boodschappen doen die maand. Ik had geen referenties en geen portfolio (als zelfstandige), en de opdrachtgever waar ik mee begon had vooral geen boodschap aan mijn eventuele geldproblemen als hij/zij een opdracht cancelde. Ik besteedde mijn nachten dus ook aan het plussen en minnen van facturen, maakte me zorgen over de onverhoopte kosten en hoe ik zo snel mogelijk aan meer opdrachten zou kunnen komen. Die onzekerheid? Verdwijnt nooit. Ik zie het nu alleen meer als een leuke uitdaging dan een angst die mijn dagen beheerst.

Balans in werk en privé – Leuk hè, dat eigen-baas-zijn? Ik heb dit weekend geen balans gehad in werk en privé, en ik moet eerlijk zeggen dat dat de afgelopen 4 weken ook niet het geval is geweest. En daar heb je weinig over te zeggen. Je mag heel dankbaar zijn als je genoeg werk hebt, maar je moet heel heel heel erg goed zijn in relaxen en achterover leunen wanneer je er eens een dagje vrij tussen hebt zitten (en je dan vooral niet schuldig voelen!).

24/7 aanstaan – Een klein deel van mijn werk is het onderhouden van social media en dat betekent dus ook dat ik niet alleen op een vaste dag aan een bedrijf kan werken, maar daar iedere dag wel even mee bezig ben. Dat is niet altijd efficiënt nee, en dat betekent dat je toch wel 7 dagen per week met je werk bezig bent. Dit dingetje heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijn privé tijd op social media heb teruggebracht tot bijna 0. Ik schrijf met alle liefde voor LVJL, plaats op Facebook vaak een update over de blog, maar een privé Facebook heb ik niet meer, en Instagram ligt ook al een hele tijd stil. Als ik dan even ‘uitsta’ wil ik ook echt hier zijn en niet online.

Je bent altijd wel een beetje bezig met morgen – Ik vind het als zzp’er lastig om echt in het nu te leven en dat is soms jammer. Je bent altijd bezig met de toekomst. Ook al heb je een buffer, je wilt toch graag aan het werk blijven, opdrachten binnenhalen en groeien als ondernemer. Ik moet mezelf er dan ook regelmatig aan herinneren dat vandaag echt vandaag is en niet volgende week.

En nu het leukste gedeelte!

Zoooooooveeeel energie! – Ik heb nog nooit zoveel energie gehad als in het afgelopen jaar. Zelfs met de downs die gepasseerd zijn, de zorgen die ik had en de onzekerheid die het met zich meebracht. Wanneer ik ‘s avonds mijn laptop dichtklap kan ik me al verheugen op de volgende dag (het blijft lastig, leven in het nu;-)  en al het leuks wat op de planning staat. Het werken voor jezelf en echt bezig kunnen zijn met je passie zijn de dingen die het zzp’en echt heel erg de moeite waard maken.

Vrijheid – En ook al vallen die opdrachten soms moeilijk te combineren en ben je weekenden aan het werk, je hebt wel op die dinsdagochtend even lekker tijd om een koffietje te drinken met je vriendinnetje of zomaar out of blue een paar weken naar Bali te vertrekken. Ook zegt niemand iets tegen je wanneer je na heel veel uren werk gewoon midden op de dag een rondje hard gaat lopen of tikt je op je vingers omdat je ‘s nachts werkt in plaats van overdag. Die vrijheid, niet gebonden zijn aan uren, een stoel en één ruimte, zijn voor mij de redenen waarom ik nu eigen baas ben.

Je ontmoet de leukste (ook zzp) mensen! – Als zzp’er wil je graag altijd in beweging blijven en je omringen met net zulke stuiterballen als jij.  Dus je blijft nieuwe plannen maken, samenwerken en ideeën spuien. Door mijn blog ontmoet ik zowel digitaal als in de echte wereld al enorm veel mensen, maar als ondernemer bevind ik me weer in heel andere kringen. En van al die gesprekken kun je als mens en als ondernemer enorm veel leren. En lekker netwerken brengt je vervolgens op een natuurlijke manier ook weer opdrachten.

Elke dag een ander kantoor! – Ik gedij het beste bij een drukke, gezellige en vooral bruisende omgeving om in te werken. Koffietentjes zijn dus mijn nieuwe kantoor geworden en thuis werken doe ik hoogstens 1/2 dagen per week. Ik voel buiten de deur meer energie, krijg meer inspiratie en vind het vooral fijn om onder de mensen te blijven. Het voelt op die manier nooit saai, zelfs niet op de dagen dat ik even ook niet zulke leuke opdrachten heb.

Alles wat je geeft zie je terug –  Ik liep er in vaste dienst vaak tegenaan dat ik zoveel tijd, aandacht en energie in mijn baan stopte (veel meer dan nodig vaak) en dat ik er gewoon niet de voldoening uit haalde. Enerzijds omdat ik ook niet gewaardeerd werd zoals ik zou willen, anderzijds omdat je altijd bezig bent om een ander verder te helpen. Nu mag ik complimenten zelf ontvangen. De opdrachten die ik afmaak mag ik zelf in mijn portfolio stoppen, over de versjes die ik schrijf mag ik zelf de bijzondere verhalen aanhoren. Alles wat je geeft zie je terug, en dat vind ik zelf echt één van de fijnste aspecten aan het eigen baas zijn.

Hoe ervaar jij het zzp’en? Of heb je plannen in die richting? Tell me!

Liefs!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!