• Havermout uit de oven

    Havermout uit de oven is toch wel mijn favoriete manier om havermout te maken én te eten. Door de jaren heen heb ik mijn recept verbeterd, en ik deel ‘m met je in deze blog!

    Wat heb je nodig voor een portie? (Ik denk dat dit voor veel mensen een flinke portie is..)
    – 1 rijpere banaan (klein/middel)
    – 1 ei (kun je vervangen door 3 eetlepels appelmoes)
    – 150 ml kokosmelk/havermelk
    – Scheutje sinaasappelsap (optioneel)
    – 75 gram havermout
    – Diepvriesfruit (frambozen of blauwe bessen)

    Wat moet je doen?
    – Verwarm de oven voor op 200 graden
    – Gebruik een oven bestendig bakje
    – Prak de banaan fijn en meng deze samen met het ei
    – Voeg de sinaasappelsap en de (plantaardige) melk toe en meng dit goed
    – Voeg daarna de havermout toe. (Ikzelf voeg altijd havermout toe op gevoel. Houd je van een wat vastere substantie dan is een dik mengsel oké, zoals je het als pap zou eten, wil je het wat luchtiger dan zorg je dat het iets vloeibaarder is. Experimenteren doet wonderen!)
    – Als laatste kun je naar smaak fruit toevoegen. Ik gebruik meestal diepvries frambozen. Een aantal frambozen in de havermout, en een aantal erbovenop.
    – Bak de havermout 30 minuten in de oven
    – Geniet ervan!

    Willemijn

    Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    2 gedachten over “Havermout uit de oven

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *