fbpx

Recepten

Havermout uit de oven

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Havermout uit de oven is toch wel mijn favoriete manier om havermout te maken én te eten. Door de jaren heen heb ik mijn recept verbeterd, en ik deel ‘m met je in deze blog!

Wat heb je nodig voor een portie? (Ik denk dat dit voor veel mensen een flinke portie is..)
– 1 rijpere banaan (klein/middel)
– 1 ei (kun je vervangen door 3 eetlepels appelmoes)
– 150 ml kokosmelk/havermelk
– Scheutje sinaasappelsap (optioneel)
– 75 gram havermout
– Diepvriesfruit (frambozen of blauwe bessen)

Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Gebruik een oven bestendig bakje
– Prak de banaan fijn en meng deze samen met het ei
– Voeg de sinaasappelsap en de (plantaardige) melk toe en meng dit goed
– Voeg daarna de havermout toe. (Ikzelf voeg altijd havermout toe op gevoel. Houd je van een wat vastere substantie dan is een dik mengsel oké, zoals je het als pap zou eten, wil je het wat luchtiger dan zorg je dat het iets vloeibaarder is. Experimenteren doet wonderen!)
– Als laatste kun je naar smaak fruit toevoegen. Ik gebruik meestal diepvries frambozen. Een aantal frambozen in de havermout, en een aantal erbovenop.
– Bak de havermout 30 minuten in de oven
– Geniet ervan!

Havermout uit de oven is toch wel mijn favoriete manier om havermout te maken én te eten. Door de jaren heen heb ik mijn recept verbeterd, en ik deel ‘m met je in deze blog!

Wat heb je nodig voor een portie? (Ik denk dat dit voor veel mensen een flinke portie is..)
– 1 rijpere banaan (klein/middel)
– 1 ei (kun je vervangen door 3 eetlepels appelmoes)
– 150 ml kokosmelk/havermelk
– Scheutje sinaasappelsap (optioneel)
– 75 gram havermout
– Diepvriesfruit (frambozen of blauwe bessen)

Wat moet je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden
– Gebruik een oven bestendig bakje
– Prak de banaan fijn en meng deze samen met het ei
– Voeg de sinaasappelsap en de (plantaardige) melk toe en meng dit goed
– Voeg daarna de havermout toe. (Ikzelf voeg altijd havermout toe op gevoel. Houd je van een wat vastere substantie dan is een dik mengsel oké, zoals je het als pap zou eten, wil je het wat luchtiger dan zorg je dat het iets vloeibaarder is. Experimenteren doet wonderen!)
– Als laatste kun je naar smaak fruit toevoegen. Ik gebruik meestal diepvries frambozen. Een aantal frambozen in de havermout, en een aantal erbovenop.
– Bak de havermout 30 minuten in de oven
– Geniet ervan!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!