fbpx

Droomdoeners

Hedwig den Hartog

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Droomdoeners. Mensen die het voelden kriebelen. Mensen die wat meer willen in het leven en besloten ervoor te gaan. Mooie verhalen die je inspireren en je laten zien dat als je eenmaal een keuze maakt, het leven hele mooie dingen voor je in petto heeft. Deze week is dat Hedwig den Hartog, iemand die via Facebook ‘op mijn pad kwam’, zoals zoveel bijzondere verhalen tegenwoordig op m’n pad komen.

Wat leuk dat je mijn verhaal komt lezen!

Ik ben Hedwig, stylist en eigenaar van Stijlburo Festiv. Ik ben 29 jaar, woon in Haarlem en ben getrouwd met Roeland, met wie ik al meer dan 12 jaar samen ben. Mijn leven was tot een jaar geleden een zoektocht naar geluk, met name op carrièregebied. Inmiddels heb ik mijn droombaan gevonden en doe ik alleen nog maar dingen die ik leuk vind (oké behalve het huishouden dan;)). Ik weet nu goed wat ik wil, wat ik belangrijk vind en wat ik nodig heb om gelukkig te kunnen zijn.

Als stylist doe ik veel verschillende projecten. Van inrichting van een hal tot huis, het maken van stijlplannen, het geven van stijladviezen en het stijlen van bruiloften tot fotostyling en mijn eigen styling item in LIEFKE magazine. Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs voor mijn website met hotspots, binnenkijkers in mijn huis, interieurtips en meer.
Alles waar je invloed op uit kunt oefenen, heb je zelf in de hand. Voor een groot deel kun je dus ook je eigen geluk bepalen. Ik neem je graag mee in mijn verhaal over hoe ik dat heb aangepakt en hoop je hiermee te inspireren..

Na een studie logopedie afgerond te hebben en zo’n 8 banen in verschillende branches en functies (ja ik heb het echt geprobeerd), voelde ik me nog steeds niet happy met wat ik deed. Ik kon mijn passie niet kwijt en voelde me gevangen in mijn werk. Ik kreeg het heel benauwd bij de gedachte dat er weer een nieuwe werkweek van 40 uur achter mijn bureau begon, help! Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd, ben ik met mijn vriend naar Londen verhuisd, heb ik een paar maanden gereisd en dat was voor mij het moment om mijn droom en passie te volgen. Het heeft overigens wel even tijd gekost om uit te vogelen wat die passie dan eigenlijk was. Ik vind namelijk nogal veel dingen leuk, dus ik wilde iets vinden waar mijn kwaliteiten en passie pasten. Het maakt me nu ook echt niet meer uit wat mensen denken of vinden, zolang ik maar doe waar ik gelukkig van word. En dat geweten heeft me eigenlijk ook veel zekerder gemaakt. Ik ben er nu juist heel trots op dat ik doe waar ik echt gelukkig van word en mijn eigen weg volg.

Wat me het meest blij maakt in mijn werk is de vrijheid, werken op de mooiste plekken (ja zelfs op het strand!), meetings met inspirerende mensen die mij weer een enorme energieboost geven, tevreden klanten die dankzij mijn hulp hun eigen stijl hebben gevonden, mooie foto’s maken, sleutelen aan mijn website, reacties die ik krijg op mijn werk, een mailtje van een iemand die mijn inrichting zo mooi vindt.. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik duidelijk resultaat zie van mijn werk en daar iemand anders direct blij mee kan maken. Omdat ik alles zelf doe, voel ik mij niet onderdeel van een heel groot geheel. Ik kan mijn passie en tijd ergens in stoppen en wat er uit komt is helemaal een creatie van mezelf.

Maar natuurlijk is het ook niet áltijd allemaal zo geweldig. Er komen ook minder leuke dingen bij kijken. Juist omdat ik alles alleen doe gaat dat ook gepaard met de nodige onzekerheden. Kan ik dit wel? Wie zit er eigenlijk op mij te wachten? Er zijn veel stylisten al veel verder en beter dan ik, hoe zorg ik dat ik steeds weer nieuwe opdrachten krijg?
Gelukkig kan ik hier inmiddels wel beter mee omgaan. Ik vergelijk mezelf niet meer met anderen, maar zie ze enkel als inspiratie. Ik laat het los en heb vertrouwen. Door mij continue zorgen te maken over van alles, blokkeer ik juist. Het werkt beter om te ontspannen, met plezier bezig te zijn en ik merk dat het op die manier juist naar me toe komt. Ik blijf bij mezelf en doe alleen wat leuk vind en waar ik achter sta. Daarnaast praat ik mezelf niet omlaag en geloof ik in wat ik doe en dat ik daarin succesvol ben. Ik las onlangs een mooie quote uit het boek Girlboss: ‘als je in jezelf gelooft zullen anderen ook in jou geloven’. En zo is het echt!

Het feit dat dit echt mijn passie is, ik was er eigenlijk al zo ongeveer mijn hele leven mee bezig, maakt dat het heel natuurlijk gaat. Daardoor voelt het ook helemaal niet als werken! Gek genoeg had ik nooit bedacht om er mijn werk van te maken. Grappig trouwens als je nog zoekende bent: bedenk eens wat jou eigenlijk heel makkelijk af gaat en waar anderen moeite mee hebben. Vraag geld voor jouw hulp en voilà, je bedrijf is geboren.

Als advies zou ik willen meegeven dat je niet te lang moet twijfelen, maar soms gewoon moet beginnen. Begin klein, denk groot en wees niet bang om te proberen. Ook als iets niet lukt, levert het je altijd wat op. Je hoeft niet te wachten tot je eerst die studie hebt afgerond, je een perfecte website hebt of 10 jaar ervaring.. you see my point. Want weet je, dan kun je eeuwig gaan wachten maar perfect wordt het toch nooit. Bovendien is het leven te kort om te blijven wachten. Je hebt je eigen geluk in de hand en je leeft nu, op dit moment. Dus waarom wachten tot het anders wordt? Je kunt nu al iets veranderen, hoe fijn is dat! Kies voor jezelf en laat je niet leiden door wat anderen vinden.

Zo, dat zijn veel wijsheden;). Lang verhaal kort: go for it and be proud!

Droomdoeners. Mensen die het voelden kriebelen. Mensen die wat meer willen in het leven en besloten ervoor te gaan. Mooie verhalen die je inspireren en je laten zien dat als je eenmaal een keuze maakt, het leven hele mooie dingen voor je in petto heeft. Deze week is dat Hedwig den Hartog, iemand die via Facebook ‘op mijn pad kwam’, zoals zoveel bijzondere verhalen tegenwoordig op m’n pad komen.

Wat leuk dat je mijn verhaal komt lezen!

Ik ben Hedwig, stylist en eigenaar van Stijlburo Festiv. Ik ben 29 jaar, woon in Haarlem en ben getrouwd met Roeland, met wie ik al meer dan 12 jaar samen ben. Mijn leven was tot een jaar geleden een zoektocht naar geluk, met name op carrièregebied. Inmiddels heb ik mijn droombaan gevonden en doe ik alleen nog maar dingen die ik leuk vind (oké behalve het huishouden dan;)). Ik weet nu goed wat ik wil, wat ik belangrijk vind en wat ik nodig heb om gelukkig te kunnen zijn.

Als stylist doe ik veel verschillende projecten. Van inrichting van een hal tot huis, het maken van stijlplannen, het geven van stijladviezen en het stijlen van bruiloften tot fotostyling en mijn eigen styling item in LIEFKE magazine. Daarnaast schrijf ik regelmatig blogs voor mijn website met hotspots, binnenkijkers in mijn huis, interieurtips en meer.
Alles waar je invloed op uit kunt oefenen, heb je zelf in de hand. Voor een groot deel kun je dus ook je eigen geluk bepalen. Ik neem je graag mee in mijn verhaal over hoe ik dat heb aangepakt en hoop je hiermee te inspireren..

Na een studie logopedie afgerond te hebben en zo’n 8 banen in verschillende branches en functies (ja ik heb het echt geprobeerd), voelde ik me nog steeds niet happy met wat ik deed. Ik kon mijn passie niet kwijt en voelde me gevangen in mijn werk. Ik kreeg het heel benauwd bij de gedachte dat er weer een nieuwe werkweek van 40 uur achter mijn bureau begon, help! Uiteindelijk heb ik mijn baan opgezegd, ben ik met mijn vriend naar Londen verhuisd, heb ik een paar maanden gereisd en dat was voor mij het moment om mijn droom en passie te volgen. Het heeft overigens wel even tijd gekost om uit te vogelen wat die passie dan eigenlijk was. Ik vind namelijk nogal veel dingen leuk, dus ik wilde iets vinden waar mijn kwaliteiten en passie pasten. Het maakt me nu ook echt niet meer uit wat mensen denken of vinden, zolang ik maar doe waar ik gelukkig van word. En dat geweten heeft me eigenlijk ook veel zekerder gemaakt. Ik ben er nu juist heel trots op dat ik doe waar ik echt gelukkig van word en mijn eigen weg volg.

Wat me het meest blij maakt in mijn werk is de vrijheid, werken op de mooiste plekken (ja zelfs op het strand!), meetings met inspirerende mensen die mij weer een enorme energieboost geven, tevreden klanten die dankzij mijn hulp hun eigen stijl hebben gevonden, mooie foto’s maken, sleutelen aan mijn website, reacties die ik krijg op mijn werk, een mailtje van een iemand die mijn inrichting zo mooi vindt.. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat ik ook heel fijn vind, is dat ik duidelijk resultaat zie van mijn werk en daar iemand anders direct blij mee kan maken. Omdat ik alles zelf doe, voel ik mij niet onderdeel van een heel groot geheel. Ik kan mijn passie en tijd ergens in stoppen en wat er uit komt is helemaal een creatie van mezelf.

Maar natuurlijk is het ook niet áltijd allemaal zo geweldig. Er komen ook minder leuke dingen bij kijken. Juist omdat ik alles alleen doe gaat dat ook gepaard met de nodige onzekerheden. Kan ik dit wel? Wie zit er eigenlijk op mij te wachten? Er zijn veel stylisten al veel verder en beter dan ik, hoe zorg ik dat ik steeds weer nieuwe opdrachten krijg?
Gelukkig kan ik hier inmiddels wel beter mee omgaan. Ik vergelijk mezelf niet meer met anderen, maar zie ze enkel als inspiratie. Ik laat het los en heb vertrouwen. Door mij continue zorgen te maken over van alles, blokkeer ik juist. Het werkt beter om te ontspannen, met plezier bezig te zijn en ik merk dat het op die manier juist naar me toe komt. Ik blijf bij mezelf en doe alleen wat leuk vind en waar ik achter sta. Daarnaast praat ik mezelf niet omlaag en geloof ik in wat ik doe en dat ik daarin succesvol ben. Ik las onlangs een mooie quote uit het boek Girlboss: ‘als je in jezelf gelooft zullen anderen ook in jou geloven’. En zo is het echt!

Het feit dat dit echt mijn passie is, ik was er eigenlijk al zo ongeveer mijn hele leven mee bezig, maakt dat het heel natuurlijk gaat. Daardoor voelt het ook helemaal niet als werken! Gek genoeg had ik nooit bedacht om er mijn werk van te maken. Grappig trouwens als je nog zoekende bent: bedenk eens wat jou eigenlijk heel makkelijk af gaat en waar anderen moeite mee hebben. Vraag geld voor jouw hulp en voilà, je bedrijf is geboren.

Als advies zou ik willen meegeven dat je niet te lang moet twijfelen, maar soms gewoon moet beginnen. Begin klein, denk groot en wees niet bang om te proberen. Ook als iets niet lukt, levert het je altijd wat op. Je hoeft niet te wachten tot je eerst die studie hebt afgerond, je een perfecte website hebt of 10 jaar ervaring.. you see my point. Want weet je, dan kun je eeuwig gaan wachten maar perfect wordt het toch nooit. Bovendien is het leven te kort om te blijven wachten. Je hebt je eigen geluk in de hand en je leeft nu, op dit moment. Dus waarom wachten tot het anders wordt? Je kunt nu al iets veranderen, hoe fijn is dat! Kies voor jezelf en laat je niet leiden door wat anderen vinden.

Zo, dat zijn veel wijsheden;). Lang verhaal kort: go for it and be proud!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

7 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!