Deze courgette soep maak ik vaak in het weekend zodat ik doordeweeks een makkelijke en snelle lunch of avondmaaltijd heb. Een simpel recept maar oh zo lekker!
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1,5 bouillon blokje
- Zeezout en versgemalen peper
- 4 courgettes
- 1,5 liter water
- Flinke scheut kookroom (of kokosmelk)
- Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie.
- Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze samen kort aan.
- Was de courgettes en snijd ze in grove blokjes.
- Voeg de courgette toe aan de pan en bak deze aan.
- Voeg het water samen met het bouillonblokje toe aan de pan.
- Laat de soep voor 20 minuten gaar worden op zacht vuur.
- Giet eventueel een beetje water af als je van wat dikkere soep houdt en pureer vervolgens de soep met de staafmixer.
- Breng op smaak met peper en zout en serveer eventueel met kookroom.
- Tip: ik gebruik als basis voor mijn soepen vaak kokosmelk in plaats van bouillon. Het is ook lekker om wat verse pesto door de soep te doen bij het serveren.