• Courgette soep

    Deze courgette soep maak ik vaak in het weekend zodat ik doordeweeks een makkelijke en snelle lunch of avondmaaltijd heb. Een simpel recept maar oh zo lekker!

    Wat heb je nodig voor 4  grote kommen?
    • 1 grote ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 1,5 bouillon blokje
    • Zeezout en versgemalen peper
    • 4 courgettes
    • 1,5 liter water
    • Flinke scheut kookroom (of kokosmelk)
    Bereidingswijze:
    1. Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie.
    2. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze samen kort aan.
    3. Was de courgettes en snijd ze in grove blokjes.
    4. Voeg de courgette toe aan de pan en bak deze aan.
    5. Voeg het water samen met het bouillonblokje toe aan de pan.
    6. Laat de soep voor 20 minuten gaar worden op zacht vuur.
    7. Giet eventueel een beetje water af als je van wat dikkere soep houdt en pureer vervolgens de soep met de staafmixer.
    8. Breng op smaak met peper en zout en serveer eventueel met kookroom.
    9. Tip: ik gebruik als basis voor mijn soepen vaak kokosmelk in plaats van bouillon. Het is ook lekker om wat verse pesto door de soep te doen bij het serveren.

    IMG_0310 (1)

    Willemijn

    Sinds zes jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, inspireren het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst in Australië of Amerika te wonen, houdt van stille zondagochtenden, zonsopgangen, de natuur, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, de lente en de herfst, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

  • lekker lezen

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *