fbpx

Blogs

Hedwig verhuisde met haar gezin naar Londen

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Hedwig is geen onbekende van Lief voor je Leif. Een aantal jaren geleden schreef zij een mooie blog over de zoektocht naar haar passie. Inmiddels is haar leven ietwat veranderd. Hedwig heeft een dochter en woont sinds een jaar met haar gezin in Londen. Die stap nemen vond ik mega inspirerend en dus leek het me leuk haar daar meer over te vragen!

Van Haarlem naar Londen, hoe is dat tot zo gekomen?
Hedwig: ‘‘Dat vraag ik mezelf ook weleens af;).. Nee gekheid, we zijn verhuisd vanwege het werk van mijn man. Hij kreeg een mooie baan aangeboden, een nieuwe en uitdagende stap in zijn carrière. En je raadt het al, deze baan was in London. In eerste instantie zou het zelfs Denver zijn, maar ik ben eigenlijk heel blij dat het iets dichter bij Nederland is geworden.’’

Had je bedenkingen, of zag je het meteen als een mooi avontuur? ‘‘Toen ik hoorde over deze mogelijkheid, stond ik niet meteen te springen en had ik zeker mijn bedenkingen. We hadden net twee jaar een huis in Haarlem en een leuk leven daar opgebouwd. Bovendien hadden we eerder in Londen gewoond en heb ik na onze verhuizing terug naar Nederland altijd gezegd dat ik het wel goed vond zo. Maar ja, toen kwam deze change of plans en na wat wikken en wegen zag ik wel in dat dit een hele mooie kans was voor ons allebei. Ik wilde dan ook zeker deze stap zetten, want ik ben altijd wel in voor nieuwe uitdagingen. De gedachte dat we altijd terug kunnen als het niet zou bevallen maakte de beslissing bovendien wat makkelijker. En een groot voordeel van in het buitenland wonen, is dat je veel meer tijd hebt voor elkaar als gezin, het geeft een bepaald gevoel van vrijheid.’’

Een nieuwe stad ontdekken, een nieuw leven vormgeven…hoe heb jij dat aangepakt? 
‘‘De eerste maand vond ik het allemaal heel exciting en voelde het meer als vakantie, maar de maanden erna heb ik best last van heimwee gehad. Ik voelde me energieloos, had nergens zin in en vroeg me geregeld af waarom we nou zo nodig naar het buitenland moesten verhuizen. Op een gegeven moment heb ik geaccepteerd dat ook dit gevoel onderdeel is van het proces. En niet veel later voelde ik weer de energie om mijn leven hier op te pakken. Ook al wist ik niet waar ik moest beginnen in zo’n immens grote stad, eigenlijk was het een kwestie van gewoon doen. Ik ging veel met mijn dochtertje op pad, sloot me aan bij onder andere (Nederlandse) groepen, begon met een fotografie opleiding en zocht andere manieren om me te ontwikkelen en met mensen in contact te komen. Inmiddels hebben we hier een leuk leven op weten te bouwen.’’

Wat vraagt emigreren van je als mens? Welke uitdagingen heb je aan moeten gaan bijvoorbeeld? 
‘‘De eerste periode is het vooral een combinatie van veel regelwerk (heel saai;) en wennen. Ook al is Londen niet ver van Nederland, dingen worden hier toch weer anders geregeld. De vanzelfsprekende zaken zoals het inschrijven bij een dokter, tandarts, sportschool, je weg vinden in een nieuwe supermarkt etc., het moet allemaal even gebeuren. Daarnaast heb ik graag mensen om me heen en dat moest ik hier weer opnieuw opbouwen. Ook wennen was het Engels spreken. Mijn Engels was best oké, maar sociale gesprekken voeren vond ik in het begin best lastig. Door mijn opleiding en door het veel te doen merk ik gelukkig dat het steeds makkelijker gaat.’’

En hoe was het verhuizen naar een ander land voor jullie dochter Kyra?
‘‘Kyra heeft zich ontzettend goed aangepast. We verhuisden toen ze acht maanden was, dus inmiddels woont ze het grootse deel van haar leven in Londen! Ze is heel sociaal, vindt het allemaal erg interessant en lijkt helemaal op haar plek hier. Ze heeft het naar haar zin op de crèche en inmiddels beginnen ook de eerste Engelse woordjes te komen, zo schattig! Je merkt ook dat ze al veel gewend is door het wonen in een grote stad en ook voor reizen en vliegen draait ze haar hand niet om, sterker nog, ze vindt vliegtuigen hartstikke leuk! Het maakt mij als moeder enorm trots, mijn kleine meisje in de grote stad.’’

Wat maakt Londen thuis voor jou?
‘‘Goede vraag! In eerste instantie zijn dat de mensen om ons heen. En daarnaast krijgen we gelukkig vaak bezoek uit ons kikkerlandje en dat voelt meteen heel vertrouwd. Ondanks de drukte (wat ik niet altijd fijn vind) is Londen een hele mooie en inspirerende stad. Iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam en het is leuk dat er altijd wat te ontdekken valt. Zeker als fotograaf kan ik hier mijn hart ophalen! Ook hebben we een fijne stek hier waar we ons echt thuis voelen.’’

Heb je iets over jezelf geleerd in deze afgelopen periode door deze sprong te nemen? 
‘‘Ik heb ontzettend veel geleerd deze periode, het is één grote leerschool geweest. Wat ik vooral heb geleerd, is dat je soms een sprong in het diepe moet wagen. Een risico nemen en ondanks dat je niet weet wat je te wachten staat erop vertrouwen dat het altijd wel goedkomt. Ook heb ik geleerd wat ik nodig heb om happy te zijn met ons leven hier. Je gaat als het ware terug naar de essentie en komt erachter wat en vooral wie belangrijk voor je is. Voor mij een hele belangrijke en fijne les. Al met al ben ik heel blij dat we deze kans hebben gekregen (en gepakt hebben). Het heeft ons al veel goeds gebracht en het is voor mij een teken dat een (enge) sprong in het diepe hele mooie dingen op kan leveren!’’

Je kunt Hedwig volgen via haar instagram!

Foto’s zijn gemaakt door Hester

Hedwig is geen onbekende van Lief voor je Leif. Een aantal jaren geleden schreef zij een mooie blog over de zoektocht naar haar passie. Inmiddels is haar leven ietwat veranderd. Hedwig heeft een dochter en woont sinds een jaar met haar gezin in Londen. Die stap nemen vond ik mega inspirerend en dus leek het me leuk haar daar meer over te vragen!

Van Haarlem naar Londen, hoe is dat tot zo gekomen?
Hedwig: ‘‘Dat vraag ik mezelf ook weleens af;).. Nee gekheid, we zijn verhuisd vanwege het werk van mijn man. Hij kreeg een mooie baan aangeboden, een nieuwe en uitdagende stap in zijn carrière. En je raadt het al, deze baan was in London. In eerste instantie zou het zelfs Denver zijn, maar ik ben eigenlijk heel blij dat het iets dichter bij Nederland is geworden.’’

Had je bedenkingen, of zag je het meteen als een mooi avontuur? ‘‘Toen ik hoorde over deze mogelijkheid, stond ik niet meteen te springen en had ik zeker mijn bedenkingen. We hadden net twee jaar een huis in Haarlem en een leuk leven daar opgebouwd. Bovendien hadden we eerder in Londen gewoond en heb ik na onze verhuizing terug naar Nederland altijd gezegd dat ik het wel goed vond zo. Maar ja, toen kwam deze change of plans en na wat wikken en wegen zag ik wel in dat dit een hele mooie kans was voor ons allebei. Ik wilde dan ook zeker deze stap zetten, want ik ben altijd wel in voor nieuwe uitdagingen. De gedachte dat we altijd terug kunnen als het niet zou bevallen maakte de beslissing bovendien wat makkelijker. En een groot voordeel van in het buitenland wonen, is dat je veel meer tijd hebt voor elkaar als gezin, het geeft een bepaald gevoel van vrijheid.’’

Een nieuwe stad ontdekken, een nieuw leven vormgeven…hoe heb jij dat aangepakt? 
‘‘De eerste maand vond ik het allemaal heel exciting en voelde het meer als vakantie, maar de maanden erna heb ik best last van heimwee gehad. Ik voelde me energieloos, had nergens zin in en vroeg me geregeld af waarom we nou zo nodig naar het buitenland moesten verhuizen. Op een gegeven moment heb ik geaccepteerd dat ook dit gevoel onderdeel is van het proces. En niet veel later voelde ik weer de energie om mijn leven hier op te pakken. Ook al wist ik niet waar ik moest beginnen in zo’n immens grote stad, eigenlijk was het een kwestie van gewoon doen. Ik ging veel met mijn dochtertje op pad, sloot me aan bij onder andere (Nederlandse) groepen, begon met een fotografie opleiding en zocht andere manieren om me te ontwikkelen en met mensen in contact te komen. Inmiddels hebben we hier een leuk leven op weten te bouwen.’’

Wat vraagt emigreren van je als mens? Welke uitdagingen heb je aan moeten gaan bijvoorbeeld? 
‘‘De eerste periode is het vooral een combinatie van veel regelwerk (heel saai;) en wennen. Ook al is Londen niet ver van Nederland, dingen worden hier toch weer anders geregeld. De vanzelfsprekende zaken zoals het inschrijven bij een dokter, tandarts, sportschool, je weg vinden in een nieuwe supermarkt etc., het moet allemaal even gebeuren. Daarnaast heb ik graag mensen om me heen en dat moest ik hier weer opnieuw opbouwen. Ook wennen was het Engels spreken. Mijn Engels was best oké, maar sociale gesprekken voeren vond ik in het begin best lastig. Door mijn opleiding en door het veel te doen merk ik gelukkig dat het steeds makkelijker gaat.’’

En hoe was het verhuizen naar een ander land voor jullie dochter Kyra?
‘‘Kyra heeft zich ontzettend goed aangepast. We verhuisden toen ze acht maanden was, dus inmiddels woont ze het grootse deel van haar leven in Londen! Ze is heel sociaal, vindt het allemaal erg interessant en lijkt helemaal op haar plek hier. Ze heeft het naar haar zin op de crèche en inmiddels beginnen ook de eerste Engelse woordjes te komen, zo schattig! Je merkt ook dat ze al veel gewend is door het wonen in een grote stad en ook voor reizen en vliegen draait ze haar hand niet om, sterker nog, ze vindt vliegtuigen hartstikke leuk! Het maakt mij als moeder enorm trots, mijn kleine meisje in de grote stad.’’

Wat maakt Londen thuis voor jou?
‘‘Goede vraag! In eerste instantie zijn dat de mensen om ons heen. En daarnaast krijgen we gelukkig vaak bezoek uit ons kikkerlandje en dat voelt meteen heel vertrouwd. Ondanks de drukte (wat ik niet altijd fijn vind) is Londen een hele mooie en inspirerende stad. Iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam en het is leuk dat er altijd wat te ontdekken valt. Zeker als fotograaf kan ik hier mijn hart ophalen! Ook hebben we een fijne stek hier waar we ons echt thuis voelen.’’

Heb je iets over jezelf geleerd in deze afgelopen periode door deze sprong te nemen? 
‘‘Ik heb ontzettend veel geleerd deze periode, het is één grote leerschool geweest. Wat ik vooral heb geleerd, is dat je soms een sprong in het diepe moet wagen. Een risico nemen en ondanks dat je niet weet wat je te wachten staat erop vertrouwen dat het altijd wel goedkomt. Ook heb ik geleerd wat ik nodig heb om happy te zijn met ons leven hier. Je gaat als het ware terug naar de essentie en komt erachter wat en vooral wie belangrijk voor je is. Voor mij een hele belangrijke en fijne les. Al met al ben ik heel blij dat we deze kans hebben gekregen (en gepakt hebben). Het heeft ons al veel goeds gebracht en het is voor mij een teken dat een (enge) sprong in het diepe hele mooie dingen op kan leveren!’’

Je kunt Hedwig volgen via haar instagram!

Foto’s zijn gemaakt door Hester

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!