• 5 favoriete blogs vol inspiratie

  Mijn favoriete blogs op een rijtje! Blogs die qua onderwerpen misschien wel een klein beetje aansluiten bij Lief voor je Leif, maar ook blogs die mij in het dagelijks leven inspireren wat groener en bewuster te zijn, of juist om nog meer uit mijn dag te halen. In mijn vrije tijd probeer ik zo min mogelijk op een scherm te kijken, maar lezen vind ik heerlijk. Eens in de zoveel tijd struin ik mijn favoriete blogs af en daar geniet ik enorm van!

  De groene meisjes 

  Merel volg ik omdat ik haar toch wel gewoon bewonder. Ik ben geen hondstrouwe bezoeker (check misschien één keer per maand de blog), maar haar puurheid spat altijd zo van het scherm af! Het groener leven, meer bewustzijn voor onze planeet en ook de vegan lifestyle hebben altijd al mijn interesse gehad en ik doe hier dan zeker nuttige ideetjes op! Laatst schreef ze een ontzettend mooie blog over heimwee tijdens haar reizen, en ik kan het alleen maar waarderen als iemand zijn kwetsbaarheid toont. Het volgen waard!

  Bedrock

  Het artikel ‘We gaan graag op reis. Maar naar wat zijn we precies op zoek?’ werd mijn kennismaking met dit online magazine. Ik vind er vaak herkenning wat betreft de reis blogs, maar leer ook genoeg. BEDROCK is voor iedereen die gelooft dat je als mens nooit af bent, maar altijd in beweging en ontwikkeling blijft, zoals ze zelf zeggen. Fijne website om zo af en toe eens te bezoeken en uren rond te struinen en te lezen!

  Mynd.nu

  Misschien was het je al opgevallen, maar ik hou echt van websites die me aan het denken zetten en me aansporen dingen in het leven anders aan te pakken. Soms ben je je niet eens bewust van je eigen gedrag, totdat je een blog leest wat als een feest van herkenning is. Je kunt op die manier makkelijker jezelf onder de loep nemen en stilstaan bij wie je bent en wat je doet. Mynd zorgt daarnaast regelmatig bij mij voor een vette glimlach omdat hun insteek vaak heel erg positief is. Toen ik het artikel ‘14 dingen die gebeuren als je verliefd wordt op je leven (in plaats van op een persoon)‘ ging er een mini golfje van geluk door me heen. Want ja, ik ben ook best verliefd op mijn leven, en ik ben blij dat dat in deze volgorde gebeurd en niet andersom. Hartje voor Mynd! 

  Moderne Hippies

  Moderne hippies is je online toolkit voor een vrij, avontuurlijk en bewust leven. Je vind er super handige tips (welke dingen moet je weten als je naar Bali gaat, bijvoorbeeld. Had ik die maar gelezen;-), schrijven heel erg herkenbare en kwetsbare blogs (lees deze even als je als reiziger wat moeite hebt hier weer te landen), en weten je altijd wel op een manier enthousiast te maken of juist te raken. Leuke hotspots, tips voor events, mode&beauty dingetjes, kunst&cultuur: er zit altijd wel iets tussen wat je interesse wekt!

  Reisjunk
  Een reisblog kon natuurlijk niet achterblijven. Gewoon om eens weg te dromen over plekjes waar je het bestaan niet eens van wist. Om je horizon te verbreden, herkenning te vinden en jezelf te inspireren dat ticket gewoon te boeken:-). Wat ik dan wel weer grappig vind: ik heb nog nooit gegoogeld naar een bestemming, stippel niks uit en kies voornamelijk op gevoel. Maar wil je het anders doen en wel voorbereid op reis? Deze blog helpt je magische plekjes te vinden, geeft je tips voor je eerste backpack avontuur en voorziet je van handige info over het desbetreffende land. Ik moet deze site vooral niet te vaak bezoeken, want dan zit ik morgen weer in het vliegtuig vrees ik:-).

  Heb jij nog leuke tips qua blogs en inspiratie?

  Liefs!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  2 gedachten over “5 favoriete blogs vol inspiratie

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *