• JanenAlleman

  Lunchroom JanenAlleman heeft echt mijn hart gestolen. Ze werken daar met zoveel inzet en passie, er hangt een fijn sfeertje, het eten is heerlijk én net even iets ambachtelijker. Tijd voor een review!

  JanenAlleman is een lunchcafé in de St. Janstraat in Breda, open sinds zomer 2015. Wat de lunchroom bijzonder maakt? Je wordt bij JanenAlleman bediend door enorm enthousiaste jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Mensen die de werkdagen als een uitje zien en enorm dankbaar zijn voor deze kans in de samenleving. Hoe mooi is dat, ik heb dan ook gewoon een zwak voor deze tent.

  Food
  JanenAlleman is mijn favoriete lunchplek. Ook objectief gezien.  Ze hebben een fijne kaart, waar ik met mijn gezondheidsfobie(zo nu en dan) ook gewoon kan eten. Want: altijd verse soepen en salades, en daar zou ik alleen al voor terug blijven komen. Ze gebruiken veel biologische producten van oa de Kleine hoeve(landbouwbedrijf in Breda waar mensen met een beperking werken) en dat maakt een hoop verschil. Naast de soepen word ik ook heel blij van de broodjes, met als favoriet oude kaas en gerookte zalm. Alles is net even anders, en je proeft dat er mensen in de keuken staan die verstand hebben van smaken. Er zijn tosti’s en uitsmijters, voor de kids pannenkoeken en elke maand is er een ‘broodje van de maand’, bedacht door een medewerker. Daarnaast kun je ook genieten van een high tea of high wine en is er de Jan en brood plank & Jan en mixed plank(hapjes en smeersels).

  Drinks
  Verse munt-en gemberthee,  goede koffie, verse sinaasappelsap, frisdrank en soms een smoothie als drankje van de maand. Helemaal prima.

  Sfeer/interieur
  Het interieur ga jij verliefd op worden, dat weet ik zeker. JanenAlleman heeft een heel leuk sfeertje weten te creëren met tweedehands spulletjes(die ook te koop zijn). Veel lentekleuren, kek behangetje, mooie klinkermuur en altijd verse bloemen. Alle credits voor de vrouw van Fabian(de eigenaar), Harmke die de inrichting heeft verzorgd. Hier hangt een pure sfeer, waar mensen begaan zijn met elkaar en dat ontroerd me soms als ik er zit. Heel veel bewondering en alleen maar respect dat er kans gegeven wordt aan mensen met een beperking om ook een plekje te krijgen in de maatschappij. Dit verdient dan ook gewoon heel veel lof en heel veel gasten.

  Benieuwd naar JanenAlleman?
  St. Janstraat 22, Breda
  Openingstijden:
  Di t/m za 10-17.30
  Zo 12-17.30

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *