• Janneke Bastiaens

  Het is inmiddels een jaar geleden dat ik in het vliegtuig naar Bangkok stapte. Helemaal alleen, zonder mijn vriend. Een enkele reis bovendien, want ik had besloten om mijn retourticket pas te boeken zodra ik wist wanneer ik ‘genoeg’ had. Iedereen verklaarde me voor gek: ik had al 11 jaar de mooiste baan van de wereld als PR Manager van Dior. Hoe kon ik dat nou zomaar opzeggen? En zonder vriend…dat was toch ongezellig? Ja inderdaad, het was jammer dat ik afscheid van Dior nam, en ja, ik zou mijn vriend verschrikkelijk gaan missen. Maar toch deed ik het!

  Dromen, durven, doen
  Al sinds mijn studietijd had ik de grote wens om een keer voor langere tijd in mijn eentje op reis te gaan, maar voor mijn gevoel was het moment nooit juist: geen tijd, geen geld, mijn vriend niet willen missen… Maar afgelopen winter werd mijn wens zo sterk, dat ik het niet langer kon negeren. Ik realiseerde me dat je je leven NU moet leven. Het is zo zonde om maar te blijven denken ‘misschien op een dag…’ of, erger nog, later op je leven terug te kijken en te denken ‘had ik maar…’.

  En wow, wat heb ik genoten en wat heeft het me veel gebracht! Mijn reis heeft uiteindelijk 5 maanden geduurd en ik kan het iedereen aanraden om dit een keer te doen. Het is zo heerlijk om echt de tijd te hebben voor jezelf, voor andere culturen, yoga, gezond eten en totale ontspanning. ‘Tijd’ is een luxe die we in ons leven bijna altijd tekort komen en tijdens mijn reis heb ik voor het eerst in mijn leven ervaren hoe het is als je zeeën van tijd hebt. Ik heb gevoeld hoe je je voelt als je niet continu haast hebt en niet altijd nog iets ‘moet’, of het nou werk of privé is. Daardoor voelde ik me super ontspannen, kon ik alle positieve gevoelens de ruimte geven, en kwamen er na een tijdje als vanzelf inspirerende mensen op mijn pad. Hierbij zaten ook verschillende ondernemers die hulp konden gebruiken op het gebied van PR en communicatie. Aangezien ik toch veel tijd had besloot ik hen te helpen, en dit gaf me zo veel energie! Het was de bevestiging dat PR voor mij echt de allerleukste baan ter wereld is en ik was heel blij om dat mooie gevoel te ervaren. Na 5 maanden genieten in 5 verschillende landen (Thailand, Indonesië, Sri Lanka, Myanmar en Maleisië) had ik ‘genoeg’ en boekte ik mijn tickets terug naar huis, terug naar mijn vriend. Toen ik thuis kwam heb ik één dag mijn jetlag weg geslapen en de dag erna heb ik een laptop gekocht en ben ik als Freelance PR Manager gestart.

  Inzichten
  De ruimte die ik mezelf met deze reis heb gegeven heeft me zo veel gebracht. Door afstand te nemen van de hectische wereld waar we allemaal in zitten, kwam mijn volgende stap in mijn leven als vanzelf naar voren. De combinatie van het vak dat ik al zo lang uitvoer, PR, met de onderwerpen waar ik tijdens deze reis zo van heb genoten: bewustzijn, goed voor jezelf zorgen, zowel van binnen als van buiten, via yoga en gezonde voeding. De liefde voor deze holistische onderwerpen was er altijd al, maar is tijdens deze reis nog verder opgebloeid. Door er nu in mijn dagelijks werk mee bezig te zijn, blijf ik me continu omringen met deze fijne onderwerpen en kan ik, namens mijn klanten, consumenten helpen met een ‘happy and healthy lifestyle’. Een ideale combinatie waar ik elke dag weer van geniet. In vergelijking met een jaar geleden leid ik nu een compleet nieuw leven als freelancer, dat ontstaan is dankzij een beslissing om mijn droom te volgen. Het is het bewijs van een gezegde dat me altijd al aansprak: als je één deur sluit, gaat er ergens anders een deur voor je open!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *