• KAMU

  ”Kamu is Fins voor makker. Onze definitie van Kamu komt daar uit voort: een hechte groep mensen die hun passie met elkaar deelt. En dat is ons doel. We gaan een plek in Breda creëren waar mensen genieten van goede koffie, hun liefde voor fietsen delen en zich thuis voelen.”

  Zo luidde de omschrijving van de crowdfundingscampagne die heeft geresulteerd in KAMU, een mooie nieuwe horeca/fietsenzaak in Breda met aan het roer Rob en Ralf, allebei met een enorme passie voor goede koffie én fietsen.

  Waarom was ik benieuwd naar KAMU? Nouja, een bakkerij/fietsenzaak/koffietent klinkt redelijk bijzonder. En dat was ons bezoekje ook, maar in positieve zin!

  Food
  De beste zet ever was om Snoreosenmeer taarten in het assortiment op te nemen. Men, ik heb daar echt de lekkerste cheesecake OOIT op. En ik heb veel cheesecakes in mijn leven gegeten hoor. Naast cheesecake is er ook chocolade bietentaart en heerlijke carrotcake, ter plekke vers gemaakt, want Karlijn van Snoreosenmeer heeft haar bakkerij bij Kamu in de zaak. Naast taartjes kun je bij KAMU ook voor een heel schappelijke prijs genieten van een ontbijtje(croissantje of yoghurt met muesli), lunchen doe je met verrassende broodjes (bijvoorbeeld: pindakaas met sambal en komkommer) en tosti’s of een soepje/makreelsalade. Een net even anders-dan-anders kaart, en dat is zeer welkom in Breda.

  Drinks
  Nu gaat jou koffiehart waarschijnlijk bloeden, want ik drink geen koffie. En dat is heel jammer, aangezien dat een belangrijk aspect is van KAMU. Wij namen een verse muntthee en een verse gemberthee en die smaakten meer dan goed. Ben jij een koffie lover? Dan MOET je zeker naar KAMU gaan. Ze werken samen met kleine branderijen en kunnen jou alles vertellen over die bijzondere boon en de verschillende zetmethodes die ze hanteren. Naast de gebruikelijke drankjes hebben ze trouwens ook verse groenten/fruit juices.

  Sfeer/interieur
  KAMU heeft een hele fijne, toegankelijke sfeer. Het is een mooie open ruimte met basic stijl, en zoals al beschreven werd, is het echt een plek waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Of je nou lekker met je laptop zit te werken of op de bank zit te relaxen met een kop thee. Ook rennen er gerust een paar kinderen in het rond en kun je met je vrienden gezellig bijkletsen aan de grote tafel. Maar ook als fietsenliefhebber ben je hier zeker op je plek. Door de hele zaak staan fietsen die ook gewoon te koop zijn.  Er is een werkplaats, maar je kunt er ook zelf aan je eigen fiets sleutelen.

  Dus ben je in Breda, of in de buurt van de Boschstraat dan is deze nieuwe zaak een aanrader om even een kijkje te nemen! Wij gaan zéker nog een keertje langs.

  KAMU
  Boschstraat 31 (om de hoek van parkeerplaats vlaszak)
  Openingstijden:
  Di t/m vr 9 – 17.30
  Za 9 – 17
  Zo 11 – 17

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *