fbpx

Blogs

Marjon de Bruijn

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Door Lief voor je Leif kom ik op heel veel plekken. Ik leer mega veel mensen kennen en sommige van hen stelen mijn hart. Zo ook Marjon de Bruijn, eigenaresse van KoffieTenTje, een heel schattig en knus tentje in de Boschstraat in Breda waar ik op een maandag in februari gewoon eens binnen kwam lopen. Inmiddels probeer ik er regelmatig langs te gaan, gewoon om even lekker over het leven te kletsen. Achter Marjon schuilt ook een bijzonder verhaal.

Voor KoffieTenTje is Marjon namelijk 17 jaar werkzaam geweest als fiscalist. Een belangrijke en hoge functie met bijbehorend leven. Ze was eigen baas en had aanzien. Een groot en duur huis, een partner met een belangrijke baan en in principe alles wat haar hart begeerde. Op het eerste gezicht niks mis mee. Maar toch op de één of andere manier was het niet Marjon haar wereld. Er werd van haar verwacht dat ze het pad bewandelde dat haar vader min of meer voor haar had vrijgemaakt, de financiële wereld in. In die tijd was dat normaal en Marjon deed wat er van haar verwacht werd. Maar maakte het haar echt gelukkig? Had haar werk een WOW factor? Marjon: “Net als zoveel mensen ging ik gewoon elke dag naar mijn werk, en kwam elke avond weer thuis. Ik had een eigen bedrijf, en voor de buitenwereld een mooi leven. Stond ik er echt bij stil dat dat werk me niet gelukkig maakte? Tuurlijk wel. Maar ik ben een positief ingesteld mens, en ik probeerde de rest van mijn leven om mijn werk heen zo leuk mogelijk te maken. De dingen waar ik wél blij van werd, daar focuste ik me op. Maar het bleef kriebelen, om iets totaal anders te gaan doen. Weg uit dat wereldje, terug naar de basis. Wat me tegenhield? De reacties van andere mensen. Ik zat in een bepaald leven waar men niet heel ruimdenkend is qua nieuwe stappen zetten, zeker niet onder je ‘niveau’. Toch liet het me niet los en ging ik nadenken over dat waar mijn hart dan wel sneller van ging kloppen. Het enige wat ik echt fijn vond aan mijn werk was de waardering van mensen. Daar borduurde ik op voort en zo kwam ik bij de simpele conclusie dat ik iets voor mezelf moest beginnen waar mensen mijn inzet en gastvrijheid waarderen. En zo is het idee van een KoffieTenTje geboren.”

Wat ik bijzonder vond aan Marjon is de gelukzalige glimlach op haar gezicht. Haar trotse blik als ze om zich heenkijkt in haar eigen tentje en de rust die ze uitstraalt. Je verwacht met geen mogelijkheid dat Marjon werkzaam is geweest in de financiële wereld. Ze heeft haar plek gevonden, en hoe mooi is dat. Zelfs haar moeder was ontroerd toen ze haar dochter voor het eerst in haar eigen tentje aan het werk zag. Mijn moeder zei: “ik zie nu eindelijk wie Marjon precies is.” Haar werk voelt niet meer als werk. Marjon heeft haar gevoel gevolgd, iets wat veel meer mensen zouden moeten doen. Spijt van de afgelopen jaren heeft ze absoluut niet: “zonder die 17 jaar als fiscalist was ik nooit in de positie geweest om dit te gaan doen. Juist door de financiële mogelijkheden die ik had omdat ik altijd verstandig met mijn geld om ben gegaan, was ik in de gelegenheid om dit te kunnen. Ik heel simpel gedacht: ik moet een klein pandje hebben waar ik in mijn eentje alles kan runnen zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. En dat is gelukt. Ook ben ik veel soberder gaan leven. Een gedeelte van het huis verhuurd, kleding koop ik zelden, en op vakantie gaan doen we ook niet altijd meer. Toch voelt het veel beter met minder te leven. Mijn kinderen zien elke dag een blije moeder uit haar werk komen, en dat is veel meer waard. Nooit heb ik een moment gedacht dat ik terug zou willen naar mijn oude leven. Dit is Marjon, en ik kan eindelijk doen waar mijn hart ligt.”

Marjon heeft met KoffieTenTje iets gecreëerd wat in de horeca in Breda niet vaak voorkomt. Een soort van warm bad. Een plek waar er tijd vrij wordt gemaakt om te vragen hoe het met je is. En dat is Marjon haar kracht. Haar super schattige tentje(klein maar knus!) met dito kaart, het is een onbedoeld ‘concept’ geworden waar mensen heel graag komen. Veel vaste gasten die haar gastvrijheid op prijs stellen.Ben je benieuwd naar KoffieTenTje? Lees hier de review op de blog!

Door Lief voor je Leif kom ik op heel veel plekken. Ik leer mega veel mensen kennen en sommige van hen stelen mijn hart. Zo ook Marjon de Bruijn, eigenaresse van KoffieTenTje, een heel schattig en knus tentje in de Boschstraat in Breda waar ik op een maandag in februari gewoon eens binnen kwam lopen. Inmiddels probeer ik er regelmatig langs te gaan, gewoon om even lekker over het leven te kletsen. Achter Marjon schuilt ook een bijzonder verhaal.

Voor KoffieTenTje is Marjon namelijk 17 jaar werkzaam geweest als fiscalist. Een belangrijke en hoge functie met bijbehorend leven. Ze was eigen baas en had aanzien. Een groot en duur huis, een partner met een belangrijke baan en in principe alles wat haar hart begeerde. Op het eerste gezicht niks mis mee. Maar toch op de één of andere manier was het niet Marjon haar wereld. Er werd van haar verwacht dat ze het pad bewandelde dat haar vader min of meer voor haar had vrijgemaakt, de financiële wereld in. In die tijd was dat normaal en Marjon deed wat er van haar verwacht werd. Maar maakte het haar echt gelukkig? Had haar werk een WOW factor? Marjon: “Net als zoveel mensen ging ik gewoon elke dag naar mijn werk, en kwam elke avond weer thuis. Ik had een eigen bedrijf, en voor de buitenwereld een mooi leven. Stond ik er echt bij stil dat dat werk me niet gelukkig maakte? Tuurlijk wel. Maar ik ben een positief ingesteld mens, en ik probeerde de rest van mijn leven om mijn werk heen zo leuk mogelijk te maken. De dingen waar ik wél blij van werd, daar focuste ik me op. Maar het bleef kriebelen, om iets totaal anders te gaan doen. Weg uit dat wereldje, terug naar de basis. Wat me tegenhield? De reacties van andere mensen. Ik zat in een bepaald leven waar men niet heel ruimdenkend is qua nieuwe stappen zetten, zeker niet onder je ‘niveau’. Toch liet het me niet los en ging ik nadenken over dat waar mijn hart dan wel sneller van ging kloppen. Het enige wat ik echt fijn vond aan mijn werk was de waardering van mensen. Daar borduurde ik op voort en zo kwam ik bij de simpele conclusie dat ik iets voor mezelf moest beginnen waar mensen mijn inzet en gastvrijheid waarderen. En zo is het idee van een KoffieTenTje geboren.”

Wat ik bijzonder vond aan Marjon is de gelukzalige glimlach op haar gezicht. Haar trotse blik als ze om zich heenkijkt in haar eigen tentje en de rust die ze uitstraalt. Je verwacht met geen mogelijkheid dat Marjon werkzaam is geweest in de financiële wereld. Ze heeft haar plek gevonden, en hoe mooi is dat. Zelfs haar moeder was ontroerd toen ze haar dochter voor het eerst in haar eigen tentje aan het werk zag. Mijn moeder zei: “ik zie nu eindelijk wie Marjon precies is.” Haar werk voelt niet meer als werk. Marjon heeft haar gevoel gevolgd, iets wat veel meer mensen zouden moeten doen. Spijt van de afgelopen jaren heeft ze absoluut niet: “zonder die 17 jaar als fiscalist was ik nooit in de positie geweest om dit te gaan doen. Juist door de financiële mogelijkheden die ik had omdat ik altijd verstandig met mijn geld om ben gegaan, was ik in de gelegenheid om dit te kunnen. Ik heel simpel gedacht: ik moet een klein pandje hebben waar ik in mijn eentje alles kan runnen zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. En dat is gelukt. Ook ben ik veel soberder gaan leven. Een gedeelte van het huis verhuurd, kleding koop ik zelden, en op vakantie gaan doen we ook niet altijd meer. Toch voelt het veel beter met minder te leven. Mijn kinderen zien elke dag een blije moeder uit haar werk komen, en dat is veel meer waard. Nooit heb ik een moment gedacht dat ik terug zou willen naar mijn oude leven. Dit is Marjon, en ik kan eindelijk doen waar mijn hart ligt.”

Marjon heeft met KoffieTenTje iets gecreëerd wat in de horeca in Breda niet vaak voorkomt. Een soort van warm bad. Een plek waar er tijd vrij wordt gemaakt om te vragen hoe het met je is. En dat is Marjon haar kracht. Haar super schattige tentje(klein maar knus!) met dito kaart, het is een onbedoeld ‘concept’ geworden waar mensen heel graag komen. Veel vaste gasten die haar gastvrijheid op prijs stellen.Ben je benieuwd naar KoffieTenTje? Lees hier de review op de blog!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!