• Wish do

  Wat je tegenhoudt in het najagen van je dromen? Angsten. Onzekerheden. De zeggenschap verliezen over dingen.  Niet weten waar iets eindigt, en of het überhaupt eindigt. Het verlaten van je o-zo-veilige-comfortzone. Angst is een gevoel dat je naar je keel grijpt. Dat in het heetst van de strijd ervoor zorgt dat je kiest voor veilig en niet voor avontuurlijk. Angst is de slechtste raadgever die je je maar kunt bedenken. Toch zorgt het er vaak voor dat het bij dromen blijft. Dat we het over ”later” blijven hebben. WISH DO is een project van Sascha en Tomas van Kleurrijk Leven. Omdat het najagen van je dromen niet uitgesteld moet worden tot later. Want dat later is nu.

  Ook bij mij was er een hele tijd sprake van later, en dan opeens is later nu. Bleek het mijn tijd. Maar hier zijn jaren aan vooraf gegaan. Jaren van twijfel, van onzekerheid, van niet concreet weten wat ik wilde en waar ik goed in was.  En zoals Sascha mooi verwoordde: ”Ik wenste dat er toen mensen om mij heen waren die me stimuleerde, waar ik mee kon brainstormen, mijn verhaal bij kwijt kon.” Dat was precies wat ik ook voelde. Om mij heen waren mensen die hun leven prima vonden zoals het was. Ik voelde me vreemd omdat ik alsmaar op zoek was naar meer.

  Tijdens de eerste WISH DO avond die plaatsvond op 26 mei bij In Kannen en Kruiken kwam ik erachter dat er enorm veel mensen zijn zoals ik. Mensen met verlangens, met plannen. Het besef dat er mensen zijn die ook out of the box denken, mensen die ook niet genoeg hebben aan dit. Het werd een avond vol herkenning. Een avond met een mooie groep van inspirerende personen(allemaal meiden dit keer, toevallig), allemaal andere verhalen, andere dromen, een andere kijk, een andere achtergrond. WISH DO probeert door middel van vragen concreet te krijgen wat er nou precies in jouw bruist. Wat je drijfveer is, je gelukkig maakt, wat je kwaliteiten zijn, hoe je als persoon bent, wat je valkuilen zijn. Dit doe je één-op-één. Je hoeft je dromen niet van de daken te schreeuwen, en ook je negatieve kanten niet hardop uit te spreken. Doordat je elke keer wisselt van stoel heb je aan het einde van de avond alle 12 deelnemers gesproken. Een soort speeddate. En wat is het mooi om iemand over zijn dromen te horen praten. Om te delen, en om te brainstormen. Want hoe maak je van je droom werkelijkheid? Of hoe krijg je echt concreet wat je precies wilt, wat je doel gaat zijn? WISH DO helpt je op weg. Tussen het dromen door spreken er 2 doe-ers. Mensen die ook dromer zijn geweest, maar dat omgezet hebben in de realiteit. Die nu het leven leiden waar ze van droomden. Het werk doen waar ze gelukkig van worden. Door de doe-ers komen dromen steeds dichterbij.

  Voor iedereen ziet het pad wat bewandeld wordt er anders uit. Nadat ik 3 maanden geleden mijn baan verloor, besloot ik: nu is het tijd. Geen tijd voor nog een baan waarin ik toch niet helemaal gelukkig ben. Het is tijd om te doen wat ik écht al heel lang wil. Ik moest van ver komen want ik dacht dat mijn baan mijn identiteit was. Gaandeweg kwam ik erachter dat mijn baan me vervreemd had van wie ik echt was. En toen…Lief voor je Leif was daar. Iets wat ik helemaal zelf gecreëerd heb en waarin ik alles kwijt kan waar mijn hart ligt. Ik heb geen seconde getwijfeld en dan weet je eigenlijk al dat het goed zit. En ook al had ik van tevoren absoluut geen idee hoe het eruit moest komen te zien, er was een naam en de rest ontstond. Op de vreemdste plekken en momenten hoorde ik het liedje FOLLOW THE SUN en noem het zweverig, op die momenten wist ik dat ik voor het juiste had gekozen. Mijn hele leven heeft vorm gekregen door een simpel iets als een blog. De blog die nog steeds hobby is, maar waardoor ik werkgerelateerd ook zoveel stappen zet. Dingen vallen op zijn plek. Ik heb vertrouwen in mezelf. Het is de juiste tijd. En die komt voor jou ook. Omring je met dromers en doe-ers en ga ervoor. Want elke kleine stap kan in de juiste richting zijn en een veel grotere uitwerking hebben.

  De volgende WISH DO avond zal plaatsvinden op 7 juli. Geef je op als doe-er of als dromer. Inspireer of wordt geïnspireerd. Het is een avond met nieuwe inzichten en mooie gesprekken waar je in de toekomst zeker wat aan kunt hebben. Dankjewel lieve Sascha en Tomas, dat jullie je ook bekommeren om het lot van ons dromertjes!

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  4 gedachten over “Wish do

  1. Jorian schreef:

   Wouw wat lijkt mij dat geweldig! Helaas is het helemaal in Breda. Super dat je er zo enthousiast over schrijft. GA ZO DOOR:) Jij komt er wel!!!

  2. Chrissy schreef:

   Eindelijk heb ik tijd gevonden om het artikel te lezen. En het heeft absoluut mijn interesse gewekt! Zo grappig dat jij zelf al een tijdje terug tegen me zei dat je dacht dat dit echt iets voor mij is en dat denk ik nu zelf zeker ook!!!! Op het moment kan ik 7 juli nog niet maar ik ga eens kijken of ik daar wat aan kan doen. Lijkt me nl erg fijn om erbij te kunnen zijn..

   Liefs Chrissy

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *