fbpx

Blogs

Mijn lijstje voor 2018

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Voornemens daar doe ik niet aan. Ik ben me gelukkig het hele jaar door wel bewust van mijn ‘slechte’ eigenschappen, of de valkuilen waar ik telkens weer intrap. Of waarom ik bepaalde rituelen niet vol kan houden bijvoorbeeld. Maar zo tegen het einde van het jaar of aan het begin van het nieuwe jaar vind ik het wel fijn om wat lijstjes te maken. Een lijstje met mijn zakelijke doelen, een lijstje met mijn persoonlijke doelen, en een lijstje met puntjes waar ik meer aandacht aan wil besteden. Dingen die je je het hele jaar wel realiseert en waarvan je regelmatig denkt ‘hee, hier wil ik wel wat mee doen’.  En dat gaat, zoals ik zelf ook ben, alle kanten op zoals je hieronder wel kunt lezen;-). 

Bewuster zorgen voor de aarde en daarmee indirect ook voor mezelf
Ik eet zelf geen vlees (en ook vrijwel geen soja) en dat scheelt al enorm veel CO2 uitstoot, maar ik realiseer me dagelijks dat ik op heel veel gebieden echt nog wel meer mijn best kan doen om me nog meer bewust te worden van de zorgrol die we hebben voor de aarde. Dus ik wil mijn afval scheiden, ook al woon ik 3 hoog en heb ik geen afval containers (wish me luck), en ga ik me verdiepen in wat ik nog meer kan doen om mijn ‘voetafdruk’ op deze planeet wat kleiner te maken. En naast dat stukje milieu ook de zorg voor mezelf. Ik eet heel erg gezond maar toch smeer ik producten op mijn lijf met chemische en belastende stoffen die mijn huid dan vervolgens weer inademt. Ik ben dus sinds een paar maanden geleden begonnen met het gebruiken van een natuurlijke deodorant, zonder aluminium en huid belastende stoffen. Shampoo en douchegel gaan volgen en op die manier pas ik steeds wat aan. Wat mij betreft een mooi en echt belangrijk puntje op mijn lijstje. 

Meer tijd voor ontspanning
Ik ben eigen baas, kan mijn tijd zelf indelen en ben zo vrij als een vogel. Toch ziet mijn leven er in de praktijk zo uit: aan het werk, 7 dagen per week. Of ik ga er opeens 2 maanden tussenuit. Er zit niks tussen. Dus, daar ga ik wat aan doen. Ik wil meer spontane vrije daagjes en weekenden inlassen en eens de trein pakken naar een vriendinnetje in het noorden of een dagje naar een andere stad of de kust. Mezelf ook echt die vrije tijd gunnen. Ik realiseer me dat ik toen ik nog voor een baas werkte uitkeek naar vrije tijd, en nu is die scheidingslijn zo flinterdun dat ik niet eens meer goed weet wat vrije tijd is. 

Vaker dingen doen die nieuw en spannend zijn
Ik merk aan mezelf dat als ik een tijdje in mijn comfortzone doorgebracht heb (gewoon omdat het leven even niets anders in petto had en ik net een nieuw huis had enzo), dat je dan als mens telkens een beetje meer lui wordt en al gauw in die comfortzone blijf hangen. Dit terwijl ik het zo leuk vind om wat nieuwe en spannende dingen te doen en ik een hekel heb aan sleur. Je moet jezelf dus echt van tijd tot tijd wakker schudden en je weer even afvragen wanneer je dat resterende bucketlistje eens af gaat vinken. Of iets kleiner gedacht: gewoon even je routine in de war gooien en wat anders doen dan je gewend bent. Ik vind mijn dagelijkse leven echt wel leuk hoor, en ik realiseer me ook dat ik die comfortzone zo vergroot heb vorig jaar dat alleen reizen nu niet eens meer echt een huge ding is, maar toch. Andere plekken, andere mensen, andere sporten, misschien af en toe eens een andere richting in werk. Even de boel opschudden. En stiekem ben ik op het hoe&wat natuurlijk al een beetje aan het broeden.

Meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk 
Wha. Het voelt best gek om dat hier zo te vertellen. Ik realiseer me al een tijdje dat ik mijn uiterlijk verslons. Ik zeg het maar eerlijk. Ik loop vaak (niet elke dag) in mijn yoga pants, met enorme truien erop, sneakers aan en een knot op m’n kop. Get the picture? Ik draag geen make-up, en koop eigenlijk ook vrijwel nooit nieuwe kleding. En daar is niks mis mee, maar ik merk dat als ik wel die aandacht aan mezelf besteed door wat op m’n gezicht te smeren (naturel), of even iets leuks aan te trekken, ik me vervolgens ook echt beter voel. Dus dat ga ik doen. Niet voor een ander, maar voor mezelf. 

En voor de rest blijf ik lekker zo doorgaan. Ik zit goed in mijn vel en heb leuke plannen. Kom maar op met 2018!

Heb jij ook zo’n lijstje van dingen wat je meer wilt doen of waar je meer aandacht aan wilt besteden? 

Liefs!

Voornemens daar doe ik niet aan. Ik ben me gelukkig het hele jaar door wel bewust van mijn ‘slechte’ eigenschappen, of de valkuilen waar ik telkens weer intrap. Of waarom ik bepaalde rituelen niet vol kan houden bijvoorbeeld. Maar zo tegen het einde van het jaar of aan het begin van het nieuwe jaar vind ik het wel fijn om wat lijstjes te maken. Een lijstje met mijn zakelijke doelen, een lijstje met mijn persoonlijke doelen, en een lijstje met puntjes waar ik meer aandacht aan wil besteden. Dingen die je je het hele jaar wel realiseert en waarvan je regelmatig denkt ‘hee, hier wil ik wel wat mee doen’.  En dat gaat, zoals ik zelf ook ben, alle kanten op zoals je hieronder wel kunt lezen;-). 

Bewuster zorgen voor de aarde en daarmee indirect ook voor mezelf
Ik eet zelf geen vlees (en ook vrijwel geen soja) en dat scheelt al enorm veel CO2 uitstoot, maar ik realiseer me dagelijks dat ik op heel veel gebieden echt nog wel meer mijn best kan doen om me nog meer bewust te worden van de zorgrol die we hebben voor de aarde. Dus ik wil mijn afval scheiden, ook al woon ik 3 hoog en heb ik geen afval containers (wish me luck), en ga ik me verdiepen in wat ik nog meer kan doen om mijn ‘voetafdruk’ op deze planeet wat kleiner te maken. En naast dat stukje milieu ook de zorg voor mezelf. Ik eet heel erg gezond maar toch smeer ik producten op mijn lijf met chemische en belastende stoffen die mijn huid dan vervolgens weer inademt. Ik ben dus sinds een paar maanden geleden begonnen met het gebruiken van een natuurlijke deodorant, zonder aluminium en huid belastende stoffen. Shampoo en douchegel gaan volgen en op die manier pas ik steeds wat aan. Wat mij betreft een mooi en echt belangrijk puntje op mijn lijstje. 

Meer tijd voor ontspanning
Ik ben eigen baas, kan mijn tijd zelf indelen en ben zo vrij als een vogel. Toch ziet mijn leven er in de praktijk zo uit: aan het werk, 7 dagen per week. Of ik ga er opeens 2 maanden tussenuit. Er zit niks tussen. Dus, daar ga ik wat aan doen. Ik wil meer spontane vrije daagjes en weekenden inlassen en eens de trein pakken naar een vriendinnetje in het noorden of een dagje naar een andere stad of de kust. Mezelf ook echt die vrije tijd gunnen. Ik realiseer me dat ik toen ik nog voor een baas werkte uitkeek naar vrije tijd, en nu is die scheidingslijn zo flinterdun dat ik niet eens meer goed weet wat vrije tijd is. 

Vaker dingen doen die nieuw en spannend zijn
Ik merk aan mezelf dat als ik een tijdje in mijn comfortzone doorgebracht heb (gewoon omdat het leven even niets anders in petto had en ik net een nieuw huis had enzo), dat je dan als mens telkens een beetje meer lui wordt en al gauw in die comfortzone blijf hangen. Dit terwijl ik het zo leuk vind om wat nieuwe en spannende dingen te doen en ik een hekel heb aan sleur. Je moet jezelf dus echt van tijd tot tijd wakker schudden en je weer even afvragen wanneer je dat resterende bucketlistje eens af gaat vinken. Of iets kleiner gedacht: gewoon even je routine in de war gooien en wat anders doen dan je gewend bent. Ik vind mijn dagelijkse leven echt wel leuk hoor, en ik realiseer me ook dat ik die comfortzone zo vergroot heb vorig jaar dat alleen reizen nu niet eens meer echt een huge ding is, maar toch. Andere plekken, andere mensen, andere sporten, misschien af en toe eens een andere richting in werk. Even de boel opschudden. En stiekem ben ik op het hoe&wat natuurlijk al een beetje aan het broeden.

Meer aandacht besteden aan mijn uiterlijk 
Wha. Het voelt best gek om dat hier zo te vertellen. Ik realiseer me al een tijdje dat ik mijn uiterlijk verslons. Ik zeg het maar eerlijk. Ik loop vaak (niet elke dag) in mijn yoga pants, met enorme truien erop, sneakers aan en een knot op m’n kop. Get the picture? Ik draag geen make-up, en koop eigenlijk ook vrijwel nooit nieuwe kleding. En daar is niks mis mee, maar ik merk dat als ik wel die aandacht aan mezelf besteed door wat op m’n gezicht te smeren (naturel), of even iets leuks aan te trekken, ik me vervolgens ook echt beter voel. Dus dat ga ik doen. Niet voor een ander, maar voor mezelf. 

En voor de rest blijf ik lekker zo doorgaan. Ik zit goed in mijn vel en heb leuke plannen. Kom maar op met 2018!

Heb jij ook zo’n lijstje van dingen wat je meer wilt doen of waar je meer aandacht aan wilt besteden? 

Liefs!

+ show Comments

- Hide Comments

add a comment

De blog van Lief voor je Leif is een plek waar je uren kunt lezen over zelfliefde en het innerlijk kind werk, maar ook over groei in het algemeen. Waar je geïnspireerd en aangemoedigd wordt, herkenning kunt lezen, tips en tools kunt opdoen, en waar ik je enthousiast hoop te maken voor zelfontwikkeling! Veel leesplezier!

hi!welkom!

Categorieën

zoeken

EEN NIEUWE LEEFSTIJL ONTWIKKELEN

Ik wil bloeien!

Met deze heerlijk inspirerende cursus die helemaal in het teken staat van een gezonde, bewuste én gelukkige leefstijl heb je alle tools in handen om nieuwe routines en gewoonten te gaan ontwikkelen zodat je die gezonde, fitte, energieke, zelfverzekerde, ontspannen en succesvolle versie van jezelf kunt zijn!

nieuw!

Ochtendmens, sportgek, lacht graag, houdt van mensen, zichzelf uitdagen, koffie en echte gesprekken.

Willemijn.
Coach. Schrijfster. Levensgenieter.

8 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog voor Lief voor je Leif. Toen nog als hobby, ik wilde graag iets van mezelf delen met de wereld. Inmiddels staan er +400 blogs online en draait deze plek allang niet meer om mij maar veelal om jou. Het is een platform geworden waar je uren kunt lezen en altijd weer met een goed (of beter) gevoel vandaan gaat. Waar je inspiratie maar ook tips en tools kunt opdoen, herkenning kunt lezen, waar je je gezien en gehoord voelt en aangemoedigd wordt in welk proces je dan ook zit. Nog steeds kan ik intens blij worden van het schrijven van een blog vanuit pure inspiratie. Dit zal ik dan ook zeker blijven doen!

Meer over mij!