• Milou Schoonen

  Milou Schoonen is kindercoach, yogadocente en freelance tekstschrijver. Ze combineert alles in haar leven waar ze echt passie voor heeft, maar dat is ook weleens anders geweest. Na haar studie deed ze voornamelijk wat er van haar verwacht werd, maar besefte na een tijdje dat daar haar hart niet lag.

  Milou: ”Om heel eerlijk te zijn wist ik vanaf studiejaar 1 al dat dit niet het pad was dat ik wilde bewandelen. Maar met de gedachte ‘ach, dan heb ik geen studieschuld en toch een HBO papiertje’ besloot ik verder te gaan. Het ging me gemakkelijk af, die hele studie Communicatie.

  Mijn eerste twee(!) banen had ik al te pakken voor ik mijn diploma überhaupt in handen had. Ik was super trots en kon niet wachten om te beginnen. Al snel na de start van mijn nieuwe leven als werkende vrouw voelde ik dat het niet goed was. Ik kwam elke avond huilend thuis en voelde me op zaterdag alweer rot omdat het bijna maandag was.

  Dit kon het niet zijn, ik wilde meer. Na verschillende banen in de Communicatie te hebben gehad besefte ik me dat dit niet was waar mijn hart lag. Het kon me niet schelen hoe je een nieuw product succesvol lanceerde of wat de nieuwste trends waren in mijn vakgebied. Daarnaast vond ik het verschrikkelijk om volgens de regels van een ander (een baas) te moeten werken. Eén ding wist ik zeker, ik word mijn eigen baas!

  Er volgde een periode van veel onzekerheid. Niet alleen omdat ik een switch wilde maken wat betreft werk maar ook omdat ik merkte dat ik niet goed meer wist wie ik nu eigenlijk was of waar ik voor stond. Wat was mijn drive? Wat vond ik leuk in het leven? Al die vragen zorgde ervoor dat ik eigenlijk niets meer zeker wist en van een vrolijk en gezellig persoon veranderde naar een stil en onzeker meisje.

  Het was een tijd waarin ik alles aanpakte wat ervoor kon zorgen dat ik dichter bij mezelf kon komen. Jarenlang had ik gedaan wat mensen van me verwachtte en had ik mezelf een bepaalde rol toegeëigend. Maar wie was ik echt? Ik las ontelbaar veel zelfhulpboeken, deed veel aan yoga en meditatie en probeerde steeds weer nieuwe dingen. Alles om erachter te komen wat ik nu écht wilde. Tot ik merkte dat ik te hard mijn best deed. Het enige wat ik eigenlijk moest doen was achterover zitten en rust creëren, mezelf de kans te geven om mijn ‘echte ik’ weer naar boven te laten komen in plaats van koortsachtig op zoek gaan naar de oplossing.

  Die ontspanning deed me goed want al snel kwam ik tot mijn kern. Er zijn een aantal dingen die me erg blij maken. Het werken met kinderen, yoga en schrijven. Toen ik dat voor mezelf helder had viel alles snel op zijn plaats. Ik startte met een opleiding tot yogadocente en toen deze was afgerond plakte ik er een opleiding tot Kindercoach achteraan. Daarnaast blijf ik werken als freelance tekstschrijver omdat dat nou eenmaal een stukje van mij is wat ik niet los kan laten. Het klinkt misschien gek maar al deze ‘beroepen’ samen vormen mijn bedrijf en mijn ultieme geluk. Wanneer mensen met een tevreden, rustgevende glimlach mijn yogales verlaten of wanneer ik kinderen en ouders kan helpen bij problemen waar zij tegenaan lopen, dat maakt me gewoon heel blij. Maar ook zit ik lekker in een flow als ik op mijn laptop artikelen en verhalen mag tikken. Drie extreem verschillende dingen die bij mij in harmonie samenkomen tot mijn baan.

  Mijn zoektocht heeft me veel over mezelf geleerd, vooral de dingen die ik liever niet had willen zien. Zo had ik absoluut geen doorzettingsvermogen en speelde mijn onzekerheid me altijd parten. Dat is nu wel anders. Het interesseert me niet meer wat anderen van mij denken, ik doe wat mij gelukkig maakt. Ik leef tenslotte voor mezelf. De muur die ik voor anderen had opgebouwd brokkelt stukje bij beetje af. Ik sta stevig in mijn schoenen en ben sterker, zekerder en creatiever dan ooit! Het voelt eindelijk alsof ik ben wie ik moet zijn, gewoon mezelf. Dat is misschien wel de meest bijzondere omslag die ik heb gemaakt.”

  Liefs, Milou

  Je kunt Milou volgen via Liever Hart 

 • lekker lezen

  2 gedachten over “Milou Schoonen

  1. Natas schreef:

   Mooi verhaal! Zit zelf ook in zo’n zoektocht maar kom er niet aan uit…leuk jullie verhalen te volgen hier op ‘lief voor je leif’!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *