• Op de tweesprong van moeten en willen

  Wat vind ik buiten het schrijven nog meer leuk aan een eigen blog hebben? Interactie! Yes! Ik word het meest blij van leuke reacties, tips en persoonlijke berichtjes. Zo kwam het dat naar aanleiding van mijn eerste boeken blog, ik de tip kreeg voor mijn volgende leesvoer blog, namelijk: Ella Luna met ‘Op de tweesprong van moeten en willen’. Wederom een boek wat een beetje uit het zelfhulpboekenhoekje gevist is, maar daarom juist niet minder interessant. Het leeft blijkbaar, en dat is niet voor niks.

  Voor mij aanleiding om ook eens na te denken waarom juist zoveel mensen op zoek zijn naar iets. Ik realiseerde me dat het leven aan het veranderen is. Er zijn meer en meer gelukszoekers. Mensen die misschien wel een bepaalde richting aan hun leven hebben gegeven, maar zich realiseren dat dat toch niet echt bij ze past. Allemaal bewandelen we vaak hetzelfde pad. We gaan studeren (met uitzondering de eigenaresse van deze blog, toen was ik al vreemd) en daarna zoeken we braaf een baan. Maar eigenlijk begint je zoektocht dan pas echt. Want die studie die jij 5 jaar geleden op de gok uitzocht, is dat eigenlijk wel je passie? We proberen en proberen en komen er vaak na een aantal jaren achter dat we het gevoel hebben toch niet alles uit het leven te halen. En waarom is dat? Omdat we niet datgene doen waar we eigenlijk voor op deze aardbol gezet zijn..

  Op de tweesprong van moeten en willen staat vol met inspirerende teksten die eigenlijk recht door je hart gaan.

  Als je denkt dat je iets speciaals in je hebt en je hebt het gevoel dat het hoog tijd is om daar iets mee te doen, geef dan op de één of andere kleine manier gehoord aan die oproep. Vandaag nog. Als je een knoop in je maag voelt omdat je de gigantische kloof ziet tussen je dromen en je dagelijkse realiteit, doe dan één ding om meer grip te krijgen op wat je wilt. Vandaag nog. Want steeds in je leven kom jij weer voor de keus te staan, en die doet zich voor op de plek waar twee wegen elkaar ontmoeten. Op die plek van tweesprong belanden we steeds opnieuw.

  Maar al te vaak hebben we het gevoel dat het ons niet lukt om alles uit het leven te halen doordat het ons niet lukt om alles te geven wat we in ons hebben.

  Aanrader?
  Dit boek is een absolute aanrader voor als je echt nog niet concreet weet wat je wilt. Waar word je nou blij van? Welke dingen ga je doen als je uitstel gedrag vertoont van de dingen die je eigenlijk moet doen? Waar krijg je kriebels van in je buik? Het boek geeft je handvatten om stap voor stap zaken helder te krijgen. Want natuurlijk is er binnen in jou ook een diep verlangen. Je hebt jezelf alleen wijs gemaakt dat je daar je geld niet mee kunt verdienen. Dat die passie alleen maar een hobby kan zijn. Op de tweesprong van moeten en willen zet je aan het werk. Schrijf jouw passie overal op waar je het maar achter kunt laten. Maak een screensaver, moodboards, laat briefjes achter in de trein. Laat het niet in alleen in je hoofd ronddwalen maar maak het visueel. EN schrijf je memoires. In twee versies. Degene met je droomleven en degene met het leven wat je nu leidt. Ineens wordt dan toch echt heel helder waar je nu staat en waar je uiteindelijk wilt komen te staan.

  Geef jezelf dit boek cadeau, want de wereld nodig heeft is mensen met passie!

  Liefs!

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  2 gedachten over “Op de tweesprong van moeten en willen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *