• Restaurant LOFF

  LOFF is inmiddels gesloten.

  Restaurant LOFF: als enthousiaste vegan/vegetariër moest ik hier natuurlijk zo snel mogelijk op af. Maar misschien was ik wel een beetje tè snel. Op de openingsdag (6 oktober) ging ik samen met vriendinnetje Marije een vegan taartje eten, kop gemberthee drinken en wat sfeer proeven. Door alle drukte en hectiek die dag besloot ik nog even te wachten met de blog en op een later moment terug te komen. Een paar weekjes geleden was ik er opnieuw en schreef ik meteen een hotspot blog!

  Concept
  Redelijk bijzonder in een stad als Breda. Bij restaurant LOFF wordt je niet bediend maar kun je je bordje vol scheppen met wat je lekker vindt, het heeft namelijk een buffet vorm. Bij elk gerecht wordt aangegeven of het vegan/vegetarisch is en wat de ingrediënten zijn, en dat vind ik persoonlijk heel fijn. Ik ben er na mijn bezoekje bijvoorbeeld achter gekomen dat hoewel ik geen zuivel en vlees eet, ik toch ook weer veel ingrediënten die de vegans/vegetariërs eten skip, maar dat terzijde. Vervolgens laat je je maaltijd afwegen bij de bar (je betaalt per 100 gram) en je ‘bestelling’ wordt op een pasje gezet. Na het eten reken je af en klaar!

  Food/drinks
  Ik heb voor Lief voor je Leif al redelijk wat hotspot blogs geschreven maar ik miste al die tijd toch wel zoiets als LOFF. Een plek met goed eten waar de gezonde keuze reuze is. Bij LOFF hebben ze een open keuken waar alles elke dag ter plekke vers wordt bereid, er is dus ook een wisselend aanbod in wat je op kunt scheppen. Je vindt er soepen, salades, verschillende bijgerechten en vooral veel groenten. Daarnaast hebben ze heerlijke versgeperste groente/fruit sapjes, vegan en suikervrije taartjes (YES!) en een ruime keuze in (biologische) drankjes. Mijn sidenote: als mijn budget oneindig zou zijn zou ik hier elke dag eten, maar een lunch van 14/15 euro vind ik een tikje aan de prijzige kant. En dat is jammer, want op die manier sluit je toch ook een groep mensen buiten die wel graag gezond en bewust willen eten.

  Sfeer/interieur
  Het is bij LOFF een gezellige samenkomst van mensen die allemaal niet in een bepaald hokje te stoppen zijn. Vegan is in ons stadje toch nog grotendeels een ‘geitenwollensokken’ term, maar daar trekt niemand zich van aan blijkbaar want er heerst een gezellig en druk sfeertje met mensen van alle leeftijden. LOFF bevindt zich in een prachtig opgeknapt pand aan de Wilhelmina straat met een goed gematched interieur.  Het personeel is vriendelijk en enthousiast en je gaat met een energyboost van all the good food weer naar huis. Ik vind het een aanrader.

  Restaurant LOFF
  Wilhelminastraat 15
  Openingstijden:
  Di t/m Za 10:30 – 21:30u
  Zo 11-17u

  Willemijn

  Sinds +6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, alles wat met sport te maken heeft, zichzelf in het diepe gooien, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld. Heeft haar droom om een tijdje in het buitenland te wonen waargemaakt en haar nieuwe thuis gevonden in Málaga.

 • lekker lezen

  2 gedachten over “Restaurant LOFF

  1. Myrthe schreef:

   Super plek! Alleen de openingstijden kloppen niet, het is
   vanaf 1 april di t/m za 10.30-22.00 uur
   vanaf 1 okt di t/m za 17.00-22.00 uur
   Echt zooo lekker eten daarzo!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *