• Tess ontdekt Breda

  Ik woon bijna anderhalf jaar in Breda, Tess woont zes jaar in Breda. Toch was het nodig om deze dame een rondleiding te geven door haar eigen stad. Chocolate Company was tot voor kort namelijk de enige plek waar ze bivakkeerde, en dát kan natuurlijk niet. Onze tocht begon bij het Begijnhof, naast het Valkenberg Park. We vervolgden onze weg daarna naar De Nieuwe Winkel in de Tolbrugstraat, Grand Theatre aan van Coothplein, Bakkerij de Gomer aan de Ginnekenweg, evenals Stilleven en V&V Bloemen en Wonen. Allemaal uniek in eigen soort, en dat is héél erg Lief voor je Leif!

  Tess: ”Met schaamrood op de kaken schrijf ik deze blog… Na zes jaar in deze prachtige stad kwam ik vandaag maar weer eens tot de ontdekking hoe veel leuke plekjes en toffe winkels ik hier nog niet ken! Schandalig gewoon! (Ook een pluspuntje aan deel uitmaken van Lief voor je Leif: sinds ik Willemijn heb leren kennen, heb ik ook mijn fijne stad Breda leren kennen, hihi) Daarom hier een zestal dingen in Breda waarvan wij vinden dat jullie ze eens zouden moeten bezoeken.”

  2016-05-26 11.40.35Begijnhof – Catharinastraat 45, Breda
  Midden in het centrum, tussen vier muren verstopt, zit het Begijnhof: een prachtig plekje waar sommige mensen nog nooit van hebben gehoord. Het complex heeft 29 woonhuisjes, twee hofjes, kruidentuintjes en een kleine kerk. Geloof het of niet, maar dit begijnhof bestaat al sinds 1535! Zeker op zo’n zonnige dag als vandaag is het een prachtig, idyllisch plekje om je even af te zonderen van het drukke centrum. Het ligt naast de ingang van het Valkenberg Park, aan de achterkant van de St, Annastraat. Kan niet missen!

  2016-05-26 14.47.19
  De Nieuwe Winkel – Tolbrugstraat 24, Breda
  Nog een leuke concept-store in Breda, met heeeele fijne dingen! Met veel verschillende ondernemers die hun spulletjes hier kunnen verkopen, en daardoor hebben ze een hele variatie aan producten: Kaarten, sieraden, kleding, tassen, (woon-)accessoires, notebooks, servies en de meeste leuke, originele cadeautjes… You name it, they have it. Ga er alleen niet heen als je krap bij kas zit: Je wilt namelijk alles kopen 🙂

  2016-05-26 13.52.49
  Grand Theatre Boekhandel – Van Coothplein 17B, Breda
  Over transformatie gesproken…Een aantal jaar geleden was ik hier voor het laatst voor een jazz concert, sinds november zit hier een pop-up boekhandel (en een ‘soon to open’ horecagelegenheid). Duizenden boeken, een kaartenwand met handgemaakte kaarten, een stoere houten kast met fantastische kookboeken. Echt, wát een prachtplek voor een boekhandel. Ook als je net even wat minder (of geen) boeken leest: Ga toch maar even kijken! Alleen het pand, de sfeer en de uitstraling zijn het al waard.

  Bestand 26-05-16 18 05 46Bakkerij De Gomer – Chassésingel 5 achter, Breda
  Dit pareltje was zò verstopt, dat zelfs Will er nog nooit was geweest! Tijdens een van haar ochtend-runs kwam ze er langs en oh, I’m happy she did. Wàt een toffe plek, zeg! De Gomer is een winkel, een koffietentje en een bakkerij in één: “Brood in zijn puurste vorm” – alles is biologisch. Natuurlijk hebben ze ook brownies, taarten, heerlijke koeken en muffins voor bij een ‘eerlijk’ bakje koffie. Zeker een aanrader(geopend van do-za)!

  2016-05-26 18.40.01Stilleven – Ginnekenweg 26, Breda
  Doodleuk vraag ik bij binnenkomst hoe lang ze hier al zitten…Zeven jaar! JA, ZEVEN JAAR! De hamvraag hier is: waarom had ik nog nooit van deze briljante plek gehoord?! Naast toffe meubels (op maat gemaakt vanuit de houtwerkplaats), heerlijke vintage kitch voor op je vensterbank en een fijne huiskamer sfeer (inclusief een toffe tuin), kun je er ook lekker eten/drinken: huisgemaakt gebak, boterhammen, salades, warme quiche, sapjes, smoothies, koffie. Ik ben fan!

  DSC3222
  V&V Bloemen en Wonen – Ginnekenweg 49, 4818 JB, Breda
  Natuurlijk kon bij deze Breda-tour Willemijn haar favoriete plekje niet ontbreken 🙂 Als “bloemen-freak” komt Will bijna wekelijks bij deze winkel, en na vandaag ik waarschijnlijk ook, hihi! Naast dat de dames hier iedere seizoen met andere bloemen werken en de mooiste creaties met de meest mooie bloemen maken, verkopen ze hier ook brocante meubelen, potten & vazen en kussentjes  (waar ik persoonlijk dan weer helemaal wild van werd!). Een waar paradijs voor de plant- en brocante liefhebbers. (foto: ginnekenwegonline.nl, onze foto’s waren nogal overbelicht haha)

  Tess

  ''24 lentes jong. Kan intens genieten van muziek. Maakt en drinkt graag goede koffies. Houdt van lekker (en veel) eten. Heeft hele flauwe, maar wel goede, humor. Vindt geluk in reizen en nieuwe mensen ontmoeten. Heeft een passie voor uitslapen en serie-marathons houden in bed. Of op de bank: Ik ben de moeilijkste niet."

 • lekker lezen

  2 gedachten over “Tess ontdekt Breda

  1. Ruby schreef:

   Hihi heel herkenbaar, woon inmiddels 5 jaar in Breda en ga snel de hotspots die ik nog niet kende bezoeken ;-). Leuk om te lezen!

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *