• Tess: The Miracle Morning – mijn lifechanging boek

  In de nieuwe Happinez zag ik een mooie rubriek van mensen die hun ‘life-changing’ boek deelden. Boeken en podcasts zijn voor mij de manier om me als mens te blijven ontwikkelen en te blijven leren. Sommige boeken of verhalen hebben gevoelsmatig zo’n impact op je leven door de inzichten die ze bieden dat ze op die manier echt een verandering in je leven kunnen betekenen. Tess had dat met het boek ‘The Miracle Morning’ en verteld hierover in deze blog.  (follow tip op instagram, waar Tess open en oprechte stukjes schrijft)

  Tess: Toen Willemijn me vroeg een stukje te schrijven over een boek dat impact heeft gehad op mijn leven hoefde ik niet lang na te denken. The Miracle Morning is zo’n boek voor mij. Ik hoorde er al een aantal jaar veel over (het boek is in 2012 geschreven), maar soms duurt het even voor iets je raakt. De boodschap in dit boek is simpel, schrijver Hal Elrod beweert de lezer zes gewoontes mee te geven om je leven succesvoller te maken – voor 8 uur ‘s ochtends. Hij is ervan overtuigd dat we als mens pas succesvol kunnen zijn als we eerst aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling, want succes is iets wat je aantrekt door de persoon die je wordt. Het druk hebben is volgens hem geen excuus. Wil jij investeren in persoonlijke ontwikkeling en daarmee het leven van jouw dromen leiden, maar heb je het te druk? Dan zal je iets eerder uit bed moeten komen.

  Zes gewoontes
  Nu ben ik zelf niet zo’n ochtendmens en zal ik dat ook nooit worden denk ik, maar er is wel degelijk een verschuiving gaande sinds het lezen van dit boek. Ik was al bekend met de zes gewoontes die Hal beschrijft in zijn boek, en ik was al bezig ze te implementeren in mijn dagelijks leven, maar het ontbrak aan structuur. Zo is mediteren de eerste gewoonte die hij beschrijft en werd ik me er ineens van bewust dat ik dit alleen doe ‘wanneer het mij uit komt’. Daar heb ik meteen verandering in gebracht en ik ben dit als prioriteit gaan zien.

  De andere gewoontes zijn lezen, affirmaties, visualisaties, dankbaarheid opschrijven en beweging. Wil je hier meer over weten, kan ik je echt aanraden het boek te lezen!

  The Miracle Morning focust op een positieve mindset. Door het eerste uur van jouw dag te starten met tijd voor jezelf kun je ervoor zorgen dat je jouw belemmerende gedachtes omzet naar iets positiefs. Als je het leven van je dromen wil leiden, moet je wel weten hoe dat leven eruit ziet. Je moet het voor je zien en er helemaal enthousiast van raken.

  Rake boodschap 
  Wat mij zo raakt in dit boek is hoe simpel, maar treffend de boodschap is. Door dagelijks op te schrijven waar je dankbaar voor bent, zie je ineens zoveel meer mooie dingen. Lezen inspireert me. Met positieve affirmaties vertel ik mezelf dat ik goed genoeg ben en dat ik mag vertrouwen op mijn pad. Het visualiseren van mijn droomleven maakt me onwijs enthousiast en zorgt ervoor dat ik zin heb om actie te ondernemen. Beweging maakt dat ik een betere connectie heb tussen hoofd en hart, dat ik mijn lijf echt kan voelen en op die manier weet wat het nodig heeft. Het werkt!

  Om af te sluiten, een passende quote uit het boek:

  ‘Als je wilt dat je leven anders is, moet je eerst bereid zijn om iets anders te doen!’

  Uitgelichte foto: Unsplash

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *