• Tomas & Kimberly op reis

  Het jaloersmakende instagram account van Tomas en Kimberly kwam ik bij toeval tegen. Ik besloot ze een berichtje te sturen en ze vonden het leuk een blog over hun avonturen voor Lief voor je Leif te schrijven!

  Even voorstellen, wij zijn Tomas en Kimberly. Geboren in het gezellige Noord-Holland en sinds november 2012 stapelverliefd.

  Na twee jaar van hard sparen met onthoud van vakanties, festivals en andere dure uitgaven, ging onze lang verwachte reis dan eindelijk beginnen. Op een zonnige winterdag in November stapten wij op het vliegtuig om in twee maanden Thailand en Laos door te reizen en voor onbepaalde tijd naar Australië te gaan.

  Inmiddels zijn we al bijna een half jaar verder en terwijl we dit schrijven rijden we met onze campervan Sunny door het prachtige Queensland, Australië.

  We hadden allebei altijd al de droom om vóór het “huisje, boompje, beestje” langere tijd op reis te gaan. Tom: ‘Na mijn reis en Engelse studie in Canada wist ik zeker dat ik meer van de wereld wilde zien’. Kim: ‘Bij ons zit het reizen in de familie. Vanaf mijn twaalfde reisden ik met mijn ouders, broertje en zusje voor drie maanden door Nieuw-Zeeland, drie maanden door Europa en hebben wij uiteindelijk nog zeven maanden in Tsjechië gewoond. Mijn zusje heeft inmiddels drie maanden werk in Spanje achter de rug en mijn broertje acht maanden Australië en is momenteel met een reis bezig door Nieuw-Zeeland en zal over drie maanden vertrekken richting Amerika waar hij voor onbepaalde tijd gaat werken.’

  Naast bewondering voor de droom die je najaagt heb je natuurlijk ook altijd mensen die het niet begrijpen. Die niet snappen dat je al je spaargeld in een reis stopt in plaats van in een huis. Dat je al je zekerheden opzegt in Nederland en er op de bonnefooi vandoor gaat, we zien het allemaal wel. Natuurlijk is het spannend en hebben we inmiddels de leeftijd dat de meeste van onze leeftijdsgenoten gesetteld zijn, misschien wel getrouwd of al een kindje hebben. Maar dat hield ons er niet van onze droom na te jagen. Uiteindelijk leef jij je eigen leven.

  Dus, als ook jij graag op reis wilt maar niet durft, je bang bent je zekerheden in Nederland op te zeggen. Bedenk dan dat het altijd weer op z’n pootjes terecht komt. Kim: ‘Dat heb ik zelf ervaren toen mensen commentaar hadden op het feit dat mijn ouders ons voor langere tijd mee op reis namen. Toen we terug kwamen was alles nog hetzelfde alleen wij waren duizend ervaringen rijker’.

  Blijf een ding altijd onthouden: je hebt maar een leven, verspil je tijd dus niet door zorgen te maken over dingen die niet werkelijk belangrijk zijn.

  Alles kan als jij het laat gebeuren!

  Willemijn

  Sinds 6 jaar op een reis naar zichzelf. Schrijven is haar levenswerk, mensen coachen en in beweging zetten het liefste wat ze doet. Ze droomt ervan om in de toekomst een tijdje in het buitenland te wonen en houdt van stille zondagochtenden, in de natuur zijn, mensen, persoonlijke ontwikkeling, zichzelf in het diepe gooien, Zeeland, boeken verslinden, angsten aangaan, haar dagelijkse rituelen waardoor ze het beste uit zichzelf kan halen, de lente en de herfst, kwetsbaarheid, echte gesprekken, koffiedates en van betekenis kunnen zijn in de wereld.

 • lekker lezen

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *